Kedy nastúpiť do práce po materskej?
neviem sa rozhodnuť, či mám nastúpiť do práce skôr ako bude mať dieťatko 3 roky??teraz máme 20 mesiacov, ale je na mňa veľmi naviazané...tak neviem..nemáte niektorá skúsenosti??ďakujem pekne🙂)
skusenost..hm..myslim, ze na to netreba skusenost..ide o to, ci ti chyba praca, ci si nutena ist do prace, lebo vam to nevychadza....ak ano, tak chod..dietatko si zvykne na skôlku, bude tam mat kamaratov...ak nie a mas moznost ostat doma tak ostan...deti rychlo rastu, uzi si ten krasny cas, kym este môzes.. 😉
ahoj, ja som nastupila ked mala malicka 6m, ale robim iba z domu v casoch ked spi alebo je vonku s ockom, takze sa jej plne venujem. Musela som sa vratit do prace kvoli peniazom, hypoteka nepusti. Ale keby ma netlacili peniaze, tak by som urcite ostala s malou cim dlhsie, idealne do 3.5 roka, to by som ju potom uz dala do skolky.
To ze je tvoje dieta na teba naviazane je podla mna normalne, svedci to o zdravom vztahu medzi vami, ved je este malicke. Deticky postupne dozrievaju a osamostnatnuju sa, aj tvoje dieta raz pride do veku ze uz ta nebude potrebovat a bude chciet byt radsej s kamaratmi v skolke. Takze ak vas netlacia financie, tak ja by som na tvojom mieste urcite ostala doma a dala dietatu to co teraz najviac potrebuje - mamu, najma ked ako pises je na teba naviazane.
Pokial nemusis z financ. dôvodov, tak by som do 3. rokov maleho urcite neisla.
ahoj,
je to na tebe kedy pojdes do prace..ja som toho nazoru,ze ak si nutena ist do prace koli peniazom(uveru atd) a dieta mas komu zverit(nejakej dobrej osobke),tak chod 😒 ..s prvym synom som bola doma 3 roky a teraz s druhym dietatom budem tiez az do konca..nie je nic krajsie ako vychutnavat si nove objavy svojich deti...prve kroky,slova. atd..nikdy sa to nevrati..a viem o com pisem.. 😉 😉 😉
Ahoj 🙂
Suhlasim s tym, co uz bolo povedane - pokial Ta netlacia financie, tak si uzivaj drobceka tak dlho, ako sa len da. Aj moj syncek ma teraz 20mesiacov - je to nadherny vek. Ak sa nic zavazne neudeje, urcite s nim budem doma do troch rokov. Drzim palce, aby si sa rozhodla spravne, teda tak, aby ste boli vsetci spokojni a stastni 🙂 .
Co by som ja dala za 3 roky materskej ☹ ....v mnohych zahranicnych krajinach o tom matky mozu len snivat.Ak by som nemala vazny dovod na to,tak urcite by som vyuzila kazdy mozny den co sa len vyuzit da 🙂
Do prace som šla ked malo moje najmladšie dietatko 3 roky /mala som ich za 3,5 roka troch/...
žili sme vtedy skromne, ale napriek hypoteke a tomu,že sme museli predat auto, som do prace nešla..moja pritomnost bola pre nich isto prinosnejšia ako auto alebo peniaze...nelutujem toho absolutne..keby sa to vratilo, konala by som rovnako...deti by som do jasli ani nikomu varovat nedala 🙂
bolo to nadherne obdobie mojho života ...deti rychlo vyrastu a za tym obdobim by mi bolo luto 🙂..vychutnala som si každu chvilku s nimi
ja si tiez myslim, ze sa este v zivote narobime dost. ale zase, ked mas pracu rada a chyba ti, tak preco nie?vsetko je to o tom, ci si spokojna so zivotom, ktory vedies teraz. niektore profesie si vyzaduju, aby clovek s nimi zostal v kontakte, pretoze nechce z toho vypadnut, stale sa nieco vyvija a meni, aj ja mam taku profesiu, takze hoci ma mala len 5 mesiacov, prilezitostnej praci sa nevyhybam, mozem ju robit z domu, takze mi to vyhovuje. a nieco na prilepsenie tiez dobre padne 😉

Ahoj,
ja robim na 1/2 uvazok uz od maleho 6 mesaicov,nie preto,ze bez prace neviem vydrzat,ale preto,ze sme boli nuteni,lebo sme brali uver na vacsi byt a stahovali sme sa a zial z RP by nam to nevydalo.... 😒
Vtedy bol este malicky a to,ze som vzdy odisla,si ani nevsimol....Robim inak 2 smeny v podstate,sa striedame s manzelom pri malom,on robi na smeny,tak ja tiez,jeden tyzden robim od 06,30 do 12,30 a dalsi od 14,30 do 16,30. Hodiny mi sedia ako na polovicny uvazok.
Dokonca ani teraz,ked je filipko vacsi mu nejak nechybam,iba ked odchadzam,tak vykrikuje mama,mama a chce ist za mnou,ale to robi pri vsetkych,ked odchadzaju,takze to tak neberiem a ked pridem z prace,vobec si ma nevsima,ako keby som ani neprisla a bola cely cas s nim.... 😅
Od 17.5. by som mala nastupit na plny uvazok,strazit bude svokra spolu s mnazelom sa bude striedat.Pevne verim,ze to zvladneme,lebo nic ine nam nezostava,ale Filipko je na nu nauceny a celkom si rozumeju.Takze sa nebojim.
Nevime ake mas alebo mate podmienky Vy-preco sa vratit do prace a pod. ale keby nie sme nuteni kvoli financiam,urcite by som nic neriesila a s radostou by som plynch 36 mesiacov zostala doma.A este jedna vec-ak by som ho mala dat do jasliciek,tiez by som uvazovala ovela viac...Vsetko zavisi od dietatka,ake je,ako je naucene na ostatnych,v kolektive a pod. Nas s detickami problem nema,ani s rodinou,takze v pohode...Na druhej strane,ak je dietatko na Teba silno naviazane,moze to byt zo zaciatku problem,ale cim skor ho budete postupne odstranovat,tym lepsie.... 😉
Drzim palce,aby si sa spravne rozhodla..... 😉