Kedy nastúpiť na materskú dovolenku pri plánovanom cisárskom reze?
Ahojte, ak je ofiko termín 3.9. ale idem na sekciu, ktorá bude minimálne 25.8. , ráta sa nástup na MD 6týždnov pred 3.9. alebo pred 25.8. ?
Ide mi najmä o oznámenie zamestnávateľovi mesiac vopred. Nestihnem mať poradňu aby som sa opýtala dr. a zároveň dodržala lehotu mesiac. Akurát v tychto dňoch mu to potrebujem dať vedieť, nerada by som niečo prešvihla...Ďakujem 🫶🏽
@slavuska237 berie sa termín pôrodu, čiže 3.9.
@suesi29 ďakujem 🤍 štvrté dieťa ale prvá sekcia, prvá materská amen cma 🤯🤣
@slavuska237 riad sa oficiálnym termínom 3.9.. Aj ja som mala termín pôrodu 3.9. a vedela som že pôjdem skôr, nie konkrétny dátum ale pri dvojičkách som vedela že pôjdu skôr, a normálne som nastúpila 8 tt pred ofiko termínov. a rodila som v auguste skôr.
@suesi29 ďakujem 🤍 štvrté dieťa ale prvá sekcia, prvá materská amen cma 🤯🤣
@slavuska237 ešte dodám, že zo zdr. Dôvodov môže lekár vypísať MD 8 týždňov pred termínom pôrodu. A zamestnávateľovi možete oznámiť aj teraz nástup na MD k danému dátumu, nemusí to byť konkrétne mesiac pred. Mesiac dopredu treba hlásiť zamestnávateľovi návrat z MD/RD
@slavuska237 ešte dodám, že zo zdr. Dôvodov môže lekár vypísať MD 8 týždňov pred termínom pôrodu. A zamestnávateľovi možete oznámiť aj teraz nástup na MD k danému dátumu, nemusí to byť konkrétne mesiac pred. Mesiac dopredu treba hlásiť zamestnávateľovi návrat z MD/RD
@suesi29 termin nastupu si volis ty, nemusia byt ziadne zdravotne dovody a ten termin nemusi byt ani presne 6 alebo presne 8 tyzdenov pred terminom porodu, moze to byt akykolvek den v tomto rozmedzi, ty vyberas. Mozno kedysi to platilo inac, ale teraz je to takto.
@suesi29 termin nastupu si volis ty, nemusia byt ziadne zdravotne dovody a ten termin nemusi byt ani presne 6 alebo presne 8 tyzdenov pred terminom porodu, moze to byt akykolvek den v tomto rozmedzi, ty vyberas. Mozno kedysi to platilo inac, ale teraz je to takto.
@modrahruska Áno. Lenže nie každý lekár je ochotný vypísať termín aký si žena zvolí. Preto som napísala tak, ako som napísala. Pretože nástup 8 týždňov pred TP je prioritne pre rizikivú graviditu a to určuje lekár či je potrebné nástup na MD skôr alebo nie.
@suesi29 este raz, zena si urcuje datum nastupu sama, cize lekar to musi umoznit, on o tom nerozhoduje, moze maximalne odporucit

@slavuska237 berie sa termín pôrodu, čiže 3.9.