icon

Kedy podať výpoveď po rodičovskej?

kubkovamama
7. aug 2019

Vopred ďakujem za rady. 😉 3.11.2019 mi končí rodičovská dovolenka.Chcem dať výpoveď,žijem už v inom meste.V októbri nastupujem do novej práce.Mu ktorému dátumu je najvhodnejšie podať výpoveď a ako to je s nevyčerpanou dovolenkou počas materskej a rodičáku?Dovolenku som nečerpala ani rok pred nástupom na materskú(2016) z dôvodu PN.Môžem žiadať o preplatenie dovolenky alebo aká časť z nej prepadla?

Strana
z2
jana005
25. sep 2019

@lovelizoe odpoveď pre teba vyššie, omylom som tam označila samu seba

evittam
25. sep 2019
evittam
25. sep 2019

@lovelizoe Keby si dala ukončenie PP dohodou k 9.9.2019 mala by si max.podporu. Za predpokladu že si za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu nemala iny zdanitelny príjem z ktorého sa odvadzali odvody na PvN.

draik
25. sep 2019

@lovelizoe
Škoda, že ste sa neporadili skôr. Nárok na dávku v nezamestnanosti máte a mohli ste ju mať maximálnu, aj keď Vaša mzda nebola extrémne vysoká.

lovelizoe
25. sep 2019

@evittam velmi pekne dakujem vsetkym za reakcie. a bude nejaky podstatny rozdiel vo vyske podpory, ak ukoncim PP dajme tomu zajtra/resp. v piatok, v porovnani s tym 7.10, ako som sa v praci dohodla? plat som nemala extremne vysoky, som lekar bez atestacie. 1000 hruby
@draik
@jana005

sasanka605
25. sep 2019

@evittam to ja len tak ze podla zadania ma baba pocit ze hej

lovelizoe
25. sep 2019

@evittam mozem vam napisat IP? asi to nebude take jednoduche😖

jana005
25. sep 2019

@lovelizoe určite ti výjde vyššia podpora, keď dovolenku ukončíš čo najskôr a zvyšnú ti preplatia.

evittam
25. sep 2019

@lovelizoe Kolko si mala celkovo dovolenky?

evittam
25. sep 2019

@sasanka605 Vznika narok počas MD.

lovelizoe
25. sep 2019

@evittam 20dni, toho 7.10 uz mam nastup do prace po dovo, preto mam ten datum nahodeny v pamati.. posledny den dovo je 4.10 piatok

lovelizoe
25. sep 2019

ono uz je to asi jedno. skoda, ze som sa neprisla v auguste radit sem, ale sla som do prace za personalistkou😒 z coho sa teraz pocita PvN? snad nie z rodicaku😝

draik
25. sep 2019

@lovelizoe
Čím skôr PP skončí a čím viac dovolenky bude preplatenej, tým vyššiu dávku získate. Spočítate príjem za dovolenku, preplatenú dovolenku, mzdu za prípadne odpracované dni, to všetko sa delí počtom dní po RD do skončenia PP. To všetko za predpokladu, že ste počas RD nemali príjem, z ktorého by bolo platené poistenie v nezamestnanosti.

evittam
25. sep 2019

@lovelizoe Urcite nie z RP. To je nezdanitelny príjem

evittam
25. sep 2019

@lovelizoe Ked zajtra ukoncis PP dohodou tak vyjde este max.podpora.

kubkovamama
autor
25. sep 2019

@bielavlcica už pracujem a áno, dá sa počas výpovednej doby v priebehu rodicovskej. Pretože reálne sa v starej práci nenachádzas.

Strana
z2