Kedy podať výpoveď po rodičovskej?
Vopred ďakujem za rady. 😉 3.11.2019 mi končí rodičovská dovolenka.Chcem dať výpoveď,žijem už v inom meste.V októbri nastupujem do novej práce.Mu ktorému dátumu je najvhodnejšie podať výpoveď a ako to je s nevyčerpanou dovolenkou počas materskej a rodičáku?Dovolenku som nečerpala ani rok pred nástupom na materskú(2016) z dôvodu PN.Môžem žiadať o preplatenie dovolenky alebo aká časť z nej prepadla?
@sasanka605 Nie
@evittam to ja len tak ze podla zadania ma baba pocit ze hej
@sasanka605 Vznika narok počas MD.
ono uz je to asi jedno. skoda, ze som sa neprisla v auguste radit sem, ale sla som do prace za personalistkou😒 z coho sa teraz pocita PvN? snad nie z rodicaku😝
@lovelizoe
Čím skôr PP skončí a čím viac dovolenky bude preplatenej, tým vyššiu dávku získate. Spočítate príjem za dovolenku, preplatenú dovolenku, mzdu za prípadne odpracované dni, to všetko sa delí počtom dní po RD do skončenia PP. To všetko za predpokladu, že ste počas RD nemali príjem, z ktorého by bolo platené poistenie v nezamestnanosti.
@bielavlcica už pracujem a áno, dá sa počas výpovednej doby v priebehu rodicovskej. Pretože reálne sa v starej práci nenachádzas.

@lovelizoe odpoveď pre teba vyššie, omylom som tam označila samu seba