icon

Kedy sa končí nárok na rodičovský príspevok?

sandra342
11. nov 2025

Ahojte, ak správne chápem, syn mal teraz 5.11 3 roky, tento mesiac v novembri ešte mám nárok na RP a potom mi zanikne od decembra? Ďakujem a pekný deň.

zojanka
11. nov 2025

@sandra342 v decembri dostaneš posledný v plnej výške za november

anonym_40670d
11. nov 2025

zanikne 30.11., vyplatený bude v decembri za november

sandra342
autor
11. nov 2025
@zojanka

@sandra342 v decembri dostaneš posledný v plnej výške za november

@zojanka takze to sa vypláca spätne? Ja som to úplne inak chápala, ako nechýba mi to len vraj to musím aj nahlásiť na úrad vraj. Takze za november dostanem ešte v decembri a od 1.12 respektíve 30.11 už nemám nárok to znamená v januári už nič nebudem mat.
Ďakujem za odpoveď

anonym_5d19d1
11. nov 2025
@sandra342

@zojanka takze to sa vypláca spätne? Ja som to úplne inak chápala, ako nechýba mi to len vraj to musím aj nahlásiť na úrad vraj. Takze za november dostanem ešte v decembri a od 1.12 respektíve 30.11 už nemám nárok to znamená v januári už nič nebudem mat.
Ďakujem za odpoveď

@sandra342 ano, zajtra dostaneš za október, v decembri za november a v januári uz nedostaneš.

anonym_e997fa
11. nov 2025
@sandra342

Ďakujem za odpoveď

@sandra342 to si si doteraz nevsimla ze vsetky davky su spatne?

gvenduska
11. nov 2025

V decembri posledný
A potom treba nahlásiť kde dieťa bude

anonym_754428
11. nov 2025
@sandra342

Ďakujem za odpoveď

@sandra342 na úrad sa to oznamuje kvôli prídavkom,.nie kvôli rodičovskemu prispevku

domka222
12. nov 2025

A hlavne ty sa niekde nahlás,ak nechceš platiť mesačne ešte vyše 100€ zdravotku. Na úrad musíš nahlásiť, kde sa dieťa zdržiava kvôli prídavkom.

sandra342
autor
12. nov 2025
@anonym_e997fa

@sandra342 to si si doteraz nevsimla ze vsetky davky su spatne?

@anonym_e997fa nie nevsimla, snažím sa byt neodkázaná na štát. Ale každé euro poteší.

sandra342
autor
12. nov 2025
@gvenduska

V decembri posledný
A potom treba nahlásiť kde dieťa bude

@gvenduska ďakujem veľmi pekne za informáciu. To som ani nevedela že musím nahlásiť kde dieťa bude. Lebo sa sťahujem do inej krajiny v EÚ takze tato informácia mi veľmi pomohla. Ešte raz vďaka.

gvenduska
13. nov 2025
@sandra342

@gvenduska ďakujem veľmi pekne za informáciu. To som ani nevedela že musím nahlásiť kde dieťa bude. Lebo sa sťahujem do inej krajiny v EÚ takze tato informácia mi veľmi pomohla. Ešte raz vďaka.

@sandra342 áno po skončení rodicaku musíte nahlásiť kde dieťa bude či doma alebo ide do škôlky
Ak vám nastupuje neskôr aj to treba oznámiť
Môj sa narodil v máji od septembra išiel do škôlky v máji som povedala že je prihlásený v auguste som oznamovala že ho zobrali

anonym_835cf3
13. nov 2025
@sandra342

Ďakujem za odpoveď

@sandra342 musis nahlasit,ci maly ide do skolky,alebo je s niekym doma.Iba to hlasi v 3r.