Kedy sa vypláca opatrovateľský príspevok?
Dobrý večer chcela by som sa informovať .... ( Prosím o reálne skúsenosti a komentáre) potrebujem vedieť kedy sa vypláca príspevok na opatrovanie. Mám maloletého syna ,Zťp. ( Autizmus ) po dlhom boji s úradmi nám nakoniec schválili opatrovanie dieťaťa na 24 hodín . Chlapcovi potrebujem zaplatiť pomôcky do školy . Od septembra som bez príjmu.... Takže je to strašné namáhavé vysvetľovať učiteľke prečo to nemám všetko zaplatené ďakujem za každú odpoveď 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
@miriam439 Ďakujem pekne, áno som v zlej finančnej situácii už druhý mesiac som dostala len prídavok na dieťa a priateľ poberá len 234 eur a to je málo lebo s tých peňazí ešte vyplatí čo treba tak zato sa pýtam že ako to je stým vyplácaním, ani ja som si nečakala že tak rýchlo mi schvália 😃 a ten preddavok neviem či by mi mohli vyplatiť skôr skúsim zavolať a informovať sa otom že ako to je...
Dobrý deň.uz od decembra mám podanú žiadosť o opatrovateľský príspevok na mamu.ja som na invalidnom dôchodku a poberám 159euro.doposial mi neprišla žiadna odpoveď.je možné že ak by mi zamietli žiadosť tak mi nevyplatia nič? Dakujem
Zdravím chcem sa informovať,teraz od 1.8.2025 prvýkrát dostanem opatrovateľske na dieťa s autizmom,ako často chodia kontroly,dieťa mi chodí od pondelka do piatka do súkromnej školy do 16.00.Ďakujem za odpovede.

@matka856 Dobrý deň. Nepracujem v tejto oblasti, takže neviem vám poskytnúť 100% informáciu, ale podľa skúseností s fungovaním úradov si MYSLÍM, že najprv počkajú 14-15 dní na nadobudnutie právoplatnosti toho rozhodnutia, ktoré ste prevzali 8.11. a teda príspevok vám vyplatia až v decembri naraz za október aj november - teda za dva mesiace (lebo za december vám vyplatia až v januári 2023 - príspevok chodí o mesiac neskôr).
Teraz okolo 15.11. sa vyplácajú príspevky za október, takže vy asi nedostanete.
Ale na margo toho, aj tak vám to veľmi rýchlo schválili...
Ale ak ste v takej zlej finančnej situácii, skúste tam zájsť a požiadať o preddavok alebo tam skúste podpísať, že sa vzdavate odvolania a tak možno urýchlite vyplatenie príspevku... skúsim pohľadať, myslím, že som to niekde videla, že môžu dať aj preddavok