icon

Kedy sa vypláca opatrovateľský príspevok?

dsfsf
5. dec 2018

Dobrý večer chcela by som sa informovať .... ( Prosím o reálne skúsenosti a komentáre) potrebujem vedieť kedy sa vypláca príspevok na opatrovanie. Mám maloletého syna ,Zťp. ( Autizmus ) po dlhom boji s úradmi nám nakoniec schválili opatrovanie dieťaťa na 24 hodín . Chlapcovi potrebujem zaplatiť pomôcky do školy . Od septembra som bez príjmu.... Takže je to strašné namáhavé vysvetľovať učiteľke prečo to nemám všetko zaplatené ďakujem za každú odpoveď 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

Strana
z2
miriam439
15. nov 2022

@matka856 Dobrý deň. Nepracujem v tejto oblasti, takže neviem vám poskytnúť 100% informáciu, ale podľa skúseností s fungovaním úradov si MYSLÍM, že najprv počkajú 14-15 dní na nadobudnutie právoplatnosti toho rozhodnutia, ktoré ste prevzali 8.11. a teda príspevok vám vyplatia až v decembri naraz za október aj november - teda za dva mesiace (lebo za december vám vyplatia až v januári 2023 - príspevok chodí o mesiac neskôr).
Teraz okolo 15.11. sa vyplácajú príspevky za október, takže vy asi nedostanete.
Ale na margo toho, aj tak vám to veľmi rýchlo schválili...
Ale ak ste v takej zlej finančnej situácii, skúste tam zájsť a požiadať o preddavok alebo tam skúste podpísať, že sa vzdavate odvolania a tak možno urýchlite vyplatenie príspevku... skúsim pohľadať, myslím, že som to niekde videla, že môžu dať aj preddavok

matka856
16. nov 2022

@miriam439 Ďakujem pekne, áno som v zlej finančnej situácii už druhý mesiac som dostala len prídavok na dieťa a priateľ poberá len 234 eur a to je málo lebo s tých peňazí ešte vyplatí čo treba tak zato sa pýtam že ako to je stým vyplácaním, ani ja som si nečakala že tak rýchlo mi schvália 😃 a ten preddavok neviem či by mi mohli vyplatiť skôr skúsim zavolať a informovať sa otom že ako to je...

radecek92056
12. júl 2024

Dobrý deň.uz od decembra mám podanú žiadosť o opatrovateľský príspevok na mamu.ja som na invalidnom dôchodku a poberám 159euro.doposial mi neprišla žiadna odpoveď.je možné že ak by mi zamietli žiadosť tak mi nevyplatia nič? Dakujem

janca1674
7. sep 2025

Zdravím chcem sa informovať,teraz od 1.8.2025 prvýkrát dostanem opatrovateľske na dieťa s autizmom,ako často chodia kontroly,dieťa mi chodí od pondelka do piatka do súkromnej školy do 16.00.Ďakujem za odpovede.

Strana
z2