icon

Kedy sa vypláca tehotenská dávka?

andaluzia12
13. jan 2025

Ahojte dámy. Mám otázku. Porodila som 5.1., čiže logicky by som povedala ze tehotenské dostanem ešte za celý december. Práve mi nabehla materská, avšak tehotenská dávka nie (minulý mesiac prišli peniaze spolu jednou sumou). Viete mi to prosím objasniť? Ďakujem pekne.

mirkam3
13. jan 2025

@andaluzia12 zavolaj si na socialku. Mne sa stalo to iste - rodila som v decembri a za november mi poslali len materské, hoci dovtedy chodili platby spolu. Telefonicky mi potvrdili, že v januári pošlú tehu za november aj alikvotnu časť za december.

e1i
13. jan 2025

@andaluzia12 ta posledna chodi neskor,lebo kym dostanu potvrdenie o porode. Lebo moze sa stat ze porodis skor alebo neskor tak preto. Mne pred 2r dali potvrdenie v porodnici s datumom narodenia,to som im poslala aj zavolala pre istotu a potom doslo. Ked im to nabehne z matriky alebo od detskeho dr tak tych 5 dni vyplatia neboj

andaluzia12
autor
13. jan 2025

Ďakujem vám veľmi pekne

lilinka88
13. jan 2025

Pokiaľ je termín pôrodu v prvej dekáde mesiaca, tehotenské sa vypláca až po zadaní informácie o pôrode do systému (pokiaľ nie si cudzinka a pôrod nebol v zahraničí, systém narodenie dieťaťa dotiahne automaticky a netreba nič dokladovať). Ak si už porodila, a najväčšou pravdepodobnosťou bude tehotenské vyplatené koncom mesiaca