Kedy začnem dostávať rodičovský príspevok?
Ahojte,
Chcem sa opýtať od kedy môžem dostavat rodičovský príspevok, lebo materskú dostávam smiešnych 130€ ..
@hettinka Nepíš hlúposti. Pokiaľ má žena nárok na MD a je nižšia ako RP tak od narodenia dieťaťa dopláca UPSVaR sumu do výšky RP. Prednostná dávka je materská - čiže takto sa to robí. A keď jej skončí materská tak požiada o plný rodičovský príspevok.
@bubumichaela
@hettinka Riešim tvoju zavádzajúcu a nepravdivú informáciu. To je všetko. Tu nejde len o výšku sumy, ktorú dostane-aj keď ja viem, niektorým je to úplne jedno odkiaľ to dostávajú a niektorí ani nevedia odkiaľ. A nedostane ich spolu - jednu sumu dostane od SP a tú druhú od UPSVaR.
@bubumichaela inak nechápem, že ťa nikto na toto neupozornil ... neviem, či to vedia vyplatiť aj spätne.
@evittam už si si uľavila? pekný večer aj tebe 🙂 Handrkovanie sa a ťahanie za slovíčka sú smiešne ... ale tak, keď ťa to baví...
proste má nárok na tých cca. 190 eur mesačne + prídavky na dieťa, ak jej nevyšlo materské, dostane zvyšok od UPSVaR ... tak OK, pride to z 2 zdrojov, čo može byť mamičke srdečne jedno, hlavne že má tie peniažky, na ktoré má nárok. A pýtala, sa, kedy môže požiadať o RP ,,, takže môže na UPSVaR zájsť hneď... teda nie "môže", ale "mala by".
@hettinka Ja som si "neuľavila" a ani to nepotrebujem. Čo vyskakuješ? Proste som uviedla na pravú mieru tvoje neúplné informácie - to je všetko. Ak chceš niekomu radiť tak najskôr si niečo o tom naštuduj a podávaj správne informácie.
No a zakladateľka neuvádza či už porodila - len že dostáva biednu MD......Čiže pokiaľ ešte neporodila tak sa jej neoplatí nikam chodiť.
@hettinka A už ako som napísala - áno tým mamičkám to môže byť srdečne jedno a potom tu vznikajú diskusie typu - prečo mi tí a tamtí neposlali to a hento a nakoniec tá mamička príde na to, že vlastne ani nevie čo dostáva a od koho a nadáva na zlom "piesočku". Ale to je zase srdečne jedno mne - ja ak viem tak poradím a snažím sa pomôcť - to je všetko. Ak niečomu nerozumiem tak držím pusu. 😉
@evittam myslím, že som neporadila nič zlé ... v podstate to isté čo aj ty, treba si zájsť na UPSVaR a mamička má nárok na peniažky vo výške aktuálneho RP, teda nemala by dostávať od štátu len 130 eur ... OK, možno som to v prvej odpovedi trošku zle sformulovala, ale podstata zostáva zachovaná.
Naozaj nemá zmysel tu 10x písať niečo, čo je jasné a bolo napísané ... pekný večer

mala si si rovno požiadať na UPSVaR o rodičovský, ak je materské nižšie ako RP, vypláca sa rovno RP