icon

Koľko dní dopredu som povinná zamestnávateľovi nahlásiť nástup na materskú?

19. feb 2021

Baby ten papier od lekárky k nástupu na MD, kedy ho môžem najneskôr odovzdať zamestnávateľovi aby to bolo v poriadku, koľko dní pred začatím MD???

liz_lemon
19. feb 2021

mesiac pred nastupom

e1i
19. feb 2021

Nástup som oznamoval mesiac pred. Ale na materskú som išla asi 17 dní po oznámení lebo predčasný pôrod. Tlačivo na materskú som tak posielala zamestnávateľovi 2 dni po pôrode

autor
19. feb 2021

@liz_lemon
@e1i ale ten papier musím dať mesiac pred nástupom? Lebo ja som sa doktorky pýtala a ona mi ho dá na najbližšej poradni, necelé tri týždne pred nástupom na MD. Že to stačí povedala, tak teraz neviem :/
Ako tak mailom som mu dnes písala predbežný nástup, ale ešte nemám žiadne oficiálne tlačivo.

e1i
19. feb 2021

Tak ja som v podstate oznamoval tehotenstvo zarovno oznamom nástupu na MD. Kedy by mi dala Dr ten papier so žiadosťou o materské netuším,lebo som porodila predčasne a tak vybavoval muž aj spätné ukončenie PN aj nástup na MD dňom pôrodu.

liz_lemon
19. feb 2021

bavime sa o 2 roznych veciach, oznamenie tehotenstva sa dava najneskor mesiac pred nastupom na MD, ale vacsina zien to oznami skor, lebo z toho vyplyvaju vyhody - neobmedzene navstevy lekara (suvisiace s tehotenstvom) + ochrana pred prepustenim, ale potvrdenie od gynekologa odovzdas vtedy, ked ho budes mat, to ZP neupravuje

autor
19. feb 2021

@liz_lemon ako ja tomu rozumiem, ja som od začiatku tehotenstva PN, hneď som oznámila, že som tehotná, vedia, prečo som na PN. Len mi k tomu chýba ešte dáke oficiálne tlačivo a v tomto čase (28tt) som si myslela, že už ho budem mať. Len DR povedala, že to má čas, ale idem tam na poradňu 2 a pol týždňa pred nástupom na MD tak mi to prišlo, či to nie je neskoro.

e1i
19. feb 2021

@liz_lemon ja som tiež bola od začiatku PN a keďže som nechcela aby vedeli prečo tak som to neoznamovala extra dlho vopred

ibrunova
19. feb 2021

Mne dali to tlačivo k nástupu na MD až v deň nástupu na MD

autor
19. feb 2021

@ibrunova Aha, toto som potrebovala počuť. 🙂

denden77
19. feb 2021

mne ho dal Dr. v 34tt, aj to len preto, ze mal potom 2 tyzdne dovolenku 😁 v praci som ho odovzdala hned na druhy den 🤷‍♀️

basska_b
19. feb 2021

To tlačivo stačí najneskôr v deň nástupu. Mne volal účtovník v deň nástupu, že kde mam to tlačivo a ja iniciatívna už som sedela v autobuse a išla som ho sama odniesť do Sociálnej poisťovne 😀 bolo už potvrdené od vedenia firmy. Tak on že prosím Vás, aspoň sken mi pošlite, potrebujem do zdravotnej poisťovne poslať

nafka0483
19. feb 2021

Oznamit zamestnavatelovi musis nastup na MD aspon mesiac vopred.
Tlacivo so ziadostou o matersku ti staci odovzdat zamestnavatelovi aj v den nastupu na MD, to su dve rozne veci.

juliatriscova
19. feb 2021

tlačivo dávaš potvrdzovať najneskôr v deň nástupu na MD.........🙂