Koľko je kočíkové na dvojičky?
Ahojte, chcem sa spýtať či pri dvojičkách je to dvojnásobok tej sumy alebo či je to o niečo viacej, Vdaka.
Dakujem velmi pekne za odpoved!! 🙂
Ahojte dievcata, dostanem tieto prispevky aj ked cakam dvojicky, ale doma mam uz dve deti? Bude to moj treti porod. dakujem katarina
@kkkatarina ak to nezrušia tak dostaneš na obe deti ... dokopy príspevok s doplatkom na dve deti je okolo 1500 e
@elizabeth888 hlúposť, lebo ak sa pri treťom pôrode narodia dvojičky alebo trojičky tak na každé dieťa je príplatok, aj keby ich matka dokopy mala 4 abo 5 .
Takže príplatok k pôrodnému je 2x ... a dokopy to robí sumu okolo 1500 e
Áno, už som to našla! 🙂 Ak sa matke pri prvom, druhom a treťom pôrode súčasne narodí viac detí, nárok na príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa vzniká na každé dieťa narodené z týchto pôrodov, ktoré sa dožilo aspoň 28 dní.
A mimochodom, napísala som, ,,podľa mňa" , to znamená že som písala len svoj názor.
@elizabeth888 ved dobre ja ti nič nevyčítam ... 🙂 len som vyjadrila svoj názor .. dva krát v tej téme ... ty si hodila presné čísla. Dokopy to dáva adekvátnu info 😀
dakujem dievcata velmi pekne, katarina 😉
Da sa aj po roku poziadat o jednorazovy prispevok pri dvojickach? 🙂
ahojte, neviete mi prosim vas povedat kolko to vychadza teraz? neviem ci som to spravne nasla na internete, ale mne to vychadza akosi menej ako 1500€ pri dvojickach... od 01.01.2014 sa zase menili pravidla, tak ci niekto neziadal o prispevok v tomto roku 🙂 ze kolko to vychadza 🙂 dakujem krasne!
to mi pride uplne chore... :( ked ma niekto jedno dieta a o rok druhe, tak ma prispevky kompletne pri oboch... a nie aby brali ohlad na to, ze je to o dost narocnejsie mat dve deti sucasne a podporili tie zeny minimalne rovnakym narokom na prispevok...
ked su deti po sebe, tak mozu po sebe podedit vela veci od kocika cez oblecko... co hold pri dvojickach mozne neni a preto je to aj financne narocnejsie...
akoze fakt nechapem kto toto navrhuje :(
tak to mi je naozaj luto :( my sme sa vcera dozvedeli, ze tiez je nakoniec iba jedno babo.. celkom preklep, ale nech je hlavne zdrave...

@veve14789 ahoj, prispevok pri narodeni dvojiciek je 227,06eur a priplatok k tomuto prispevku je 679,49 na kazde babatko...takze celkovo by to malo byt 1586,04eur 😉