Koľko môže byť dieťa v škôlke, ak je matka na predĺženej rodičovskej?
Dobrý den chcela by som sa opýtat ako to bude teraz po novom. Moj syn bude mat 10.01.- 3 roky a podala som si žiadost o predlženie rodicovskej dovolenky. predtým mohlo ist dieta aspon na 4 hodiny do skolky a neviete ako to bude po novom a ci to plati. dakujem
Ked je platena poberas nadalej rodicovsky moze ist na 4hodiny do skolky.
na platenej na cely den,na neplatenej na 4 hodiny,som na neplatenej 😉
Ahojte,
odkial mate tu informaciu , ze ked mam platenu moze ist na cely den do skolky_ museli ste priniest aj potvrdenie zo skolky? dakujem
ja som tak poberala... mala som platenu a dcera mohla chodit do skolky max na 4 hodiny...
Ja som na predĺženej platenej a moje deti, dvojičky, tam chodia na celý deň. Na Úrade soc. vecí a rodiny mi povedali, že ich v podstate do toho nič, ako dlho dieťa v škôlke je.. Do škôlky dávaš prihlášku, kde musíš mať aj potvrdenie od detského lekára o zdravotnom stave dieťaťa, Asi aj na základe toho, ti dieťa do škôlky vezmú, Ja som dala deti do škôlky skôr, ako som požiadala o predĺžený rodičovský príspevok. Takže lekárka mi najprv potvrdila, že deti, môžu chodiť do škôlky, a keď som ju požiadala o potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa kvôli platenej predĺženej rodič. dovolenke, dala mi aj to (samozrejme, za všetko sa platí). Aj tak to potom musí schváliť posudkový lekár, či ti tú platenú predĺženú dajú. A ak ti v škôlke povedia, že dieťa tam môže byť len na 4 hodiny, je to asi vec škôlky. Lebo vravím, mne na úrade povedali, že ich do toho nič.
No a o neplatenej predĺženej rodič. dovolenke neviem, bohužiaľ, nič.

Ked máš neplatenu, môže ísť na 4 hodiny, ked máš platenú- zo ddravotnych dôvodov, môže ísť na cely den