icon

Konateľka vo firme

kessica87
3. aug 2017

Ahojte. Potratila som v 21tt a teraz rozmýšľame s priateľom, ze ma zamestná uňho vo firme maličkej čo máme a mňa zaujíma čo je pre nás lepšie koli materskej.... Ma tam zamestnať alebo ma dať ako konateľkou firmy... Aké máte vy s tým skúsenosti??? Lebo keby ma zamestná mam aj tak len minimálnu mzdu.... Ďakujem za rady a tipy 😉

majusqa77
3. aug 2017

prilis malo info

kessica87
autor
3. aug 2017

270 dní nemocenského mám zaplatené aj som bola zamestnaná ale momentálne som na úrade práce ale chcem pracovať v našej firme, ale chceme aj ďalšie bábätko a akutaku materskú preto potrebujem poradiť čo je výhodnejšie.... Lebo pri minimálnej mzde sú odvody okolo 200€ či sa nám oplatí dat mi minimálnu aspoň alebo byt konateľka a dávať si odmeny sama

majusqa77
3. aug 2017

ako konatelka nic nevyriesis. ked, treba pockat a potom spocitat dni nemocenskeho poistenia tak, aby ti to vyslo. a pripadne aj ked len na 90dni, max. vz a ist na PN

lulula12
3. aug 2017

Ak som spravne pochopila na co sa pytas tak je jedno ci budes obycajny zamestnanec alebo konatelka a tak isto je jedno kolko peniazi budes zarabat. Podstatne je skor to kolko budes mat odrobene, respektive kolko dni budes zamestnana 🙂