icon

Končí mi rodičovská, kvôli "korone" nemôžem nastúpiť, čo teraz?

tittixzy
29. mar 2020

Ahojte, chcela by som sa opytat. Konci mi rodicovska dovolenka (po 5 rokoch... :( ), zial kvoli epidemii musi byt prevadzka zavreta, takze nemam kam... Co teraz? Kam sa nahlasit?

Dakujem za kazdu radu..

marsmykkok
29. mar 2020

Laik však zamestnávateľovi podľa mňa ak máš trvalý pracovný pomer , bud prekážka na strane zamestnávateľa a budeš dostávať percentá z platu ako ostatní alebo ťa vyhodí aj s prisluchajucim odstupnym. To nie je tvoj problém že je prevádzka zatvorená, ty si zamestnanec a nemusíš to riešiť

tittixzy
autor
29. mar 2020

@marsmykkok som jednoosobova sro, takze toto tazko.. :(

ysseba
29. mar 2020

@tittixzy OČR?

jajka71
29. mar 2020

@tittixzy kontaktovat https://m.facebook.com/groups/197873078199264?v... a opytat sa, maju klntakty na kompetentnych a snad sa opytaju za vas...

tittixzy
autor
30. mar 2020

@jajka71 dakujem

fokuska
30. mar 2020

@tittixzy Co znamena jednoosobova sro? Ty mas srocku a zamestnavas sama seba? Alebo niekto iny a ty si jediny zamestnanec?

tittixzy
autor
30. mar 2020

@fokuska zamestnavam samu seba

misha666
30. mar 2020

@tittixzy tak to mas smolu... kedze si sama sebe panom... nemas narok na nic ako vela ostatych zivnostnikov a a srockarov... ktory musia mat zavrete prevadzky... skvely socialny system SR... sa presne ukazuje v takychto krizovych situaciach...

fokuska
30. mar 2020

@tittixzy A narok myslis, ze sa chces prepustit a ist na urad prace, alebo...?

@misha666 Akoze na nic? Ved teraz schvalili opatrenia pre zivnostnikov, malych a strednych podnikatelov... to sa ti zda byt nic?
Okrem toho - o zamestnancov sa stara zamestnavatel. Musi pocitat s tym, ze bude platit dovolenku, ze bude nahradzat mzdu pri paragrafoch, pri PNke, ze moze nastat prekazka v praci a musi platit mzdu... ak si sama see panom, tak o vsetko toto sa musis postarat sama. To nie je volnost, ale aj povinnosti.

draik
30. mar 2020

@tittixzy
Ste skutočne zamestnancom na základe pracovnej zmluvy alebo len konateľkou? Ak zamestnancom, máte tie isté práva ako ktorýkoľvek iný zamestnanec.

misha666
30. mar 2020

@fokuska pise ze zamestnava samu seba...ze opatrenia... haha.... poskytne príspevky pre živnostníkov a zamestnancov podľa konkrétnej miery poklesu tržieb danej firmy.
toto? aky mohla mat prijem ked je 5 rokov mimo ?

fokuska
30. mar 2020

@misha666 Akoze prepac, ale ak firma nevykazovala ziadny zisk za minule roky, tak jej logicky nemal teraz ten prijem ako klesnut.

evittam
30. mar 2020

@misha666 A prečo by nemala?
@tittixzy Obnov NP. Kedy ti konci RD?
Teda ak si normálnym zamestnancom ako píše @draik

evittam
30. mar 2020

@fokuska Vidno že určite rozumie problematike. "Haha"....😀😉