icon

Koniec materskej a začiatok novej o 3 mesiace

marcelar
12. dec 2013

Ahojte, chcem Vas poprosit o info pokial niekto bude vediet. V januari mi konci materska, no som opat tehotna a nastupujem na MD az 15.4. 2014 cca. Som zamestnana na TPP a mam teda nastupit v januari do prace, no kedze nie je to v mojom bydlisku nerada by som dochadzala v poslednych 3 mesiacoch taku dialku. Viem ze mam nevycerpanu dovolenku cca 10 dni este pred materskou a chcem sa spytat co mam robit kedze nechcem ist na PN, sami uznate ze z malym by som nikam nemohla ist,,, Myslite ze by sa dalo podla zakona dohodnut na neplatenom volne na cca 2 mesiace? Dakujem za typy a rady 🙂

majusqa77
12. dec 2013

s neplatenym volnom zamestnavatel nemusi suhlasit. ma s tym naklady navyse, kedze by za teba musel platit odvody. v podstate asi jedina moznost (ak ti nebude suhlasit s neplatenym volnom) je PN

liz_lemon
12. dec 2013

@majusqa77 pri neplatenom volne zamestnavatel neplati ziadne odvody, zamestnanec si ich musi platit sam, minimalne zdravotne je povinne
@marcelar

kazunomiya
12. dec 2013

@marcelar Myslim, ze dovolenky mas asi viac, narok vznika aj pocas MD, neviem, ci nie aj pocas RD. Kolegyne si tak vykryvaju cas medzi MD a RD alebo medzi RD a nastupom do prace (robim v skolstve). Ale teda tri mesiace neviem ci ti to pokryje.

majusqa77
12. dec 2013

@liz_lemon neviem preco by si ich mala platit sama, ked je v pracovnom pomere. prave tieto odvody som myslela, ze je povinny platit stale zamestnavatel

zalka
12. dec 2013

@marcelar požiadaj zamestnávateľa o predlženú RP , bude neplatená ale ty budeš doma a odvody bude nadalej za teba platiť štát ak nechceš ísť na PN ...

marienka79
12. dec 2013

ahojte, chcela by som poradit.Uz rok som na neplatenej rod. dovolenke. Chvilu som chodila do práce na dohodu a momentalne som uz zase bez prijmu. Mohla by som si aj teraz požiadat o platenu ror. dovolenku pre nepriaznivy zdravotny stav dietata? Mala mala v oktobri 4 roky

liz_lemon
12. dec 2013

@majusqa77 zamestnavatel neplati odvody ani pocas MD/RD, nieto este pocas neplateneho volna, kazdy zamestnanec si ich musi zaplatit sam, teda to zdravotne, socialne je dobrovolne

marcelar
autor
12. dec 2013

Velmi pekne vAm dakujem. Musim sa so zamestnavatelom dohodnut na tej predlzenej rodicovskej...