Koniec materskej a začiatok novej o 3 mesiace
Ahojte, chcem Vas poprosit o info pokial niekto bude vediet. V januari mi konci materska, no som opat tehotna a nastupujem na MD az 15.4. 2014 cca. Som zamestnana na TPP a mam teda nastupit v januari do prace, no kedze nie je to v mojom bydlisku nerada by som dochadzala v poslednych 3 mesiacoch taku dialku. Viem ze mam nevycerpanu dovolenku cca 10 dni este pred materskou a chcem sa spytat co mam robit kedze nechcem ist na PN, sami uznate ze z malym by som nikam nemohla ist,,, Myslite ze by sa dalo podla zakona dohodnut na neplatenom volne na cca 2 mesiace? Dakujem za typy a rady 🙂
@marcelar Myslim, ze dovolenky mas asi viac, narok vznika aj pocas MD, neviem, ci nie aj pocas RD. Kolegyne si tak vykryvaju cas medzi MD a RD alebo medzi RD a nastupom do prace (robim v skolstve). Ale teda tri mesiace neviem ci ti to pokryje.
ahojte, chcela by som poradit.Uz rok som na neplatenej rod. dovolenke. Chvilu som chodila do práce na dohodu a momentalne som uz zase bez prijmu. Mohla by som si aj teraz požiadat o platenu ror. dovolenku pre nepriaznivy zdravotny stav dietata? Mala mala v oktobri 4 roky
Velmi pekne vAm dakujem. Musim sa so zamestnavatelom dohodnut na tej predlzenej rodicovskej...

s neplatenym volnom zamestnavatel nemusi suhlasit. ma s tym naklady navyse, kedze by za teba musel platit odvody. v podstate asi jedina moznost (ak ti nebude suhlasit s neplatenym volnom) je PN