icon

Koniec predĺženého rodičovského príspevku

roni200
1. sep 2020

Ahojte.V marci mi skončil predĺžený rodičovský príspevok,ale kvôli korone dostávam peniaze ďalej.Keď som volala na UPVSAR,tak mi povedali,že hlásiť sa zatiaľ nemusím,že až keď skončí mimoriadna situácia.No dnes som zistila,že na zdravotnej poisťovni mám dlh,lebo od marca za mňa nikto neplatil poistné.Neviete mi poradiť ako postupovať.Lebo ja som vlastne ešte zatiaľ poistenec štátu,ak správne chápem.Na Sociálnej poisťovňi dlh nemám.Ďakujem za odpovede.

mogaa
1. sep 2020

@roni200 myslíš predĺžený RP zo zdravotných dôvodov dieťaťa? ten je len do 6rokov....

roni200
autor
1. sep 2020

@mogaa Áno.Ale peniaze posielajú ďalej kvôli korone.

matoma21
1. sep 2020

Ja som vypisovala cestné prehlásenie v zdravotnej poisťovni že sa starám o dieťa do 6.r a tým pádom za mňa platí naďalej štát.

roni200
autor
1. sep 2020

@matoma21 Že treba niečo riešiť počas korony aj na zdravotnej som nevedela.

loginexistuje
1. sep 2020

@roni200 mala si povinnost sa prihlasit ako poistenec statu po dovrseni troch rokov veku dietata bez ohladu na to ze ti bol vyplacany RP

veronikaszabova
1. sep 2020

@loginexistuje jej dieta ma 6r

loginexistuje
1. sep 2020

@veronikaszabova jaaaj nepozerala som profil tak si to musi uhradit sama

loginexistuje
1. sep 2020

@roni200 musis to uhradit stat ho za teba neuhradi dieta ma nad 6 rokov

venusa85
Autor odpoveď zmazal
veronikaszabova
1. sep 2020

@loginexistuje ""V marci mi skončil predĺžený rodičovský príspevok"" -- preto som pozerala profil 🙂 ked pise o predlzenom

veronikaszabova
1. sep 2020

@venusa85 tvoja ma 3r, jej dieta ma 6r

venusa85
Odpoveď bola odstránená
roni200
autor
1. sep 2020

@loginexistuje Aj keď mi počas korony vyplácajú ďalej rodičák a na Sociálnej poisťovni dlh nemám?

mogaa
1. sep 2020

@roni200 sociálne poistenie nie je povinné ale zdravotné ano.....

roni200
autor
1. sep 2020

@roni200 Zajtra zájdem do poisťovne a poriešim to.Snáď to pôjde nejako doriešiť dodatočne bez platenia.