Koniec rodičovskej
Ahojte, chcela by som sa opýtať že ako to je s koncom RD, riešila som to v robote keďže muslela som ísť na PN a tam mi povedali že mi RD skončilo 9.7.2023 potrebovali aj potvrdenie z úradu ale z úradu pani mi napísala že RD mi skončí až 1.8.2023.....Vobec to nechápem preto potrebujem radu aby sme mohli riešiť dovolenkové papiere.dakujem
PS.:prikladám aj fotku

rodičovska dovolenka a rodičovsky príspevok su 2 rozdielne veci. Ty sa pýtaš na koniec rodičovskej dovolenky a pani z úradu píše o konci rodičovského príspevku. Rodičovska dovolenka ti končí dnom kedy sa narodilo tvoje dieťa. Teda ak sa narodilo 9.7. tak vtedy ti končí aj rodičovska dovolenka a 10.7 by si mala nastupiť do práce. Rodičovský príspevok poberáš za celý mesiac júl. od 1,8 už nie
Ty si mala zamestnávateľovi písomne oznámiť tvoj návrat do práce najneskôr mesiac pred koncom RD. Vo všeobecnosti na RD môžeš byť do 3. narodenín dieťaťa, nasledujúci deň už máš návrat do práce. O Tom kedy ti končila RD ti nikto potvrdenie nedá,lebo to je medzi tebou a zamestnávateľom, kľudne si mohla RD ukončiť aj kedykoľvek doteraz a vrátiť sa do práce.
a ty si na PN ? odkedy? 10.7 si mala byt v praci ak nie si PN inak mas absenciu

Nenapísala že ti konci rodičovská dovolenka. Napisala rodičovský príspevok.