icon

Koniec rodičovskej, ďalšia materská s dvojmesačným odstupom

vest
26. aug 2016

Vo februari buduceho roka mi konci rodicovsky prispevok,dcera bude mat 3 roky.zistila som ze som tehotna s planovanym porodom v aprili.poradte prosim ci budem mat narok na matersku,ak som pred prvou materskou pracovala na PP 5 rokov.pracovny pomer trva.budem musiet byt 2 mesiace na UPSvar? Dakujem.

Strana
z2
katriona1
19. jan 2017

@evittam tak to je super 🙂 děkuji za info, to jsem ani nevěděla 🙂

stejja9
19. jan 2017

@evittam
@majusqa77
ja viem, ze to riesim velmi skoro, ale akurat dnes som mala telefonat z prace, ako vidim svoj nastup, ci planujem prist skor, resp. kedy sa planujem vratit, atd. .....
ak vycerpem dovolenku, potom je jedno, ci budem cerpat P"ecka, alebo pojdem na PN? je v tom nejaky rozdiel? ak sa nebudu velmi menit terminy a ja nastupim 6 tyzdnov prep plan. terminom, jedna sa asi o 7 dni..

katriona1
19. jan 2017

@stejja9 ty péčka si musíš dát mezi tu dovolenou, nesmí jít po sobě, myslím, že maximálně 2 dny po sobě , víc ne

stejja9
19. jan 2017

@katriona1 Ok. Len som rozmyslala, ze ak v tom nie je rozdiel, ci nie je jednoduchsie cela PN, ako to kuskovat s P"eckami. Asi bude rozdiel pri vypoctoch mzdy, predsa PN je nizsia, neviem presne, necham si poradit.. 😉

katriona1
19. jan 2017

@stejja9 tk mně dovolená na celé 2 měsíce stačit nebude, tak budu muset jít na čas na PN, ale celou dobu být nechci, protože mám daleko rodinu a každý měsíc jezdíme na návštěvy a nechci se stresovat jestli mi přijde kontrola a já nebudu doma a s těma péčkama jsem s mzdovou dohodnutá, že budu mít nahlášenou dovolenou a na ty dny kdy donesu péčko mi dovolenou zruší a dá tam to péčko, takže u nás to problém nebude

limetka55
19. jan 2017

@stejja9 Pcka mozes mat aj 7 dni po sebe.. zakon toto neupravuje. Pise sa tam, ze mas narok na 7 dni za rok a nie ako ich cerpat. Jedine, ze mate v praci nejaky pracovny poriadok alebo smernicu, kde je toto upravene a mas tam dane podmienky ceprania..

stejja9
22. feb 2017

@evittam
@majusqa77
@katriona1
Ahojte, mam taku otazku: som v 10.t., oznamit zamestnavatelovi planujem po skonceni 1.trim., ale tato novinka sa rozsirila prilis rychlo, a obavam sa, ze zamestnavatelovi dostane sa to do usi skor, ako to oznamim osobne. Mozem mat z toho nejake problemy? Som na RD, cize som chranena, aj napriek dalsiemu tehu, ci? Zaroven potebujem poziadat o cerpanie dovolenky. V lete budem mat viac poradni, cize nejake P-cka budem mat. Ak by to do nastupu na MD nevychadzalo, moze ma moj gynekolog vypisat skor, napr. 6tyzdnov +5dni, ci je to blbost? 😒 dakujem.

Strana
z2