Koniec rodičovskej dovolenky a výpoveď v práci
Ahojte chcem sa spýtať v júni 2014 som nastúpila na pn - rizikové tehu potom som z neho prešla priamo na materskú a rodičovskú. 1.2.2018 ma dcéra 3roky. V práci som este stale "zamestnaná" ale medzitým som sa odsťahovala dost daleko takze budem davat výpoveď. Mam si dat preplatiť nevyčerpanú dovolenku v práci a hneď dat výpoveď alebo vyčerpať dovolenku a výpoveď dat az potom. Tu este novú prácu nemam takze ma caka úrad prace. Mam narok aj na podporu z úradu prace ked sa zaevidujem? Ak ano v akej výške? Pracovala som v kuse cca 6-7rokov nez som otehotnela. Som s malou sama škôlku sme nedostali tak aby som vedela co nas caka. Velmi pekne dakujem
Ja som to riesila nedavno, najvyhodnejsie je “nastupit”, vycerpat jeden den dovolenky a zvysok si dat preplatit, tym si zabezpecis najvyssi mozny vymeriavaci zaklad, z kt. sa ti potom pocita podpora.
pls , ak chcem urobit nieco podobne, preco mam vycerpat 1 den dovolenky? ako to ovplyvni vysku podpory?
@lenteraz111 ahoj, mna sa to (zatial) netykalo, len som radila. Skus oznacit inu ;)
ahoj chcem sa spýtať bola som 6 rokov na materskej, ktorá mi kočila 9.3. vo februári som dala výpoved s dvojmesačnou výpovednou lehotu s tým že si chcem počas tých dvoch mesiacov čerpať dovolenku ktorá mi nabehla. V Marci som totiž nastúpila do inej práci. Pôvodný zamestnávatel mi počas tých dvoch mesiacov má poslať výplatu počas dovolenky?

@vilaamalka907 nie je nadej na pracu z domu alebo preradenie na inu pobocku? Aku dlhu mas vypovednu lehotu? Lebo ta zacina plynut az nasledujuci mesiac po doruceni vypovede. Mozno budes musiet/chciet vypoved dohodou s okamzitou ucinnostou. Ale neviem, ci by sa ti neoplatilo kvoli podpore vycerpat aspon jeden den dovolenky.