icon

Koniec umelej úpravy materskej dávky

15. jún 2026

Konecne !!!
tie co si planuju umelo navysit matersku 90 dni pred odchodom, nech sa paci, uz bude konecne tomu koniec

Len tak dalej ! Takto este riesit aj umele navysene Maximalnej podpory 🙂 a budem spoko

autor
15. jún 2026

Ak je jediným skutočným dôvodom iba snaha pomôcť budúcej mamičke k vyšším peniazom od štátu, zamestnávateľ riskuje porušenie zákona. Účelovo zvýšená mzda dohodnutá tesne pred nástupom na materskú dovolenku už pred novou legislatívou podľa odborníka jednoducho neobstojí. Nový zákon o rovnakom odmeňovaní totiž prenáša na plecia firiem povinnosť vedieť akékoľvek rozdiely v platoch zamestnancov na rovnakých pozíciách jasne a racionálne vyargumentovať pred kontrolnými orgánmi.

anonym_7c3efb
15. jún 2026

@anonym_autor suhlasim... toto je stat plny prizivnikov a klamarov ale co sa divim, aka krajina, taka vlada

autor
15. jún 2026
@anonym_7c3efb

@anonym_autor suhlasim... toto je stat plny prizivnikov a klamarov ale co sa divim, aka krajina, taka vlada

@anonym_7c3efb ano, mali by si aj oni sami na seba posvietit, len zial, neviem, ci to sa niekedy stane. Ale ak si niekto, kto riadne v zivote nemakal, takto navysuje davku, tak to ma tiez celkom hneva. Lebo na to nema narok.

anonym_305be3
15. jún 2026

Keby sa podvadzalo len v tomto, to by tu bol raj. Tu sa kradnu ine veci...ale o tom tema nie je. Je fajn, ze to obmedzili. Ja len, ze z toho tu 2.Svajc mat nebudeme.

anonym_7c3efb
15. jún 2026
@anonym_305be3

Keby sa podvadzalo len v tomto, to by tu bol raj. Tu sa kradnu ine veci...ale o tom tema nie je. Je fajn, ze to obmedzili. Ja len, ze z toho tu 2.Svajc mat nebudeme.

@anonym_autor slovaci len pozeraju kde by koho odrbali, kde by co ukradli, takych poznam habadej, do roboty nepojdu ale rozmyslat ako vybabrat so systemom, to ano

@anonym_305be3 nebudeme lebo v ludoch je to kradnutie a odrbavanie hlboko zakorene, vlada je len zrkadlo ludi tohto statu

autor
15. jún 2026
@anonym_305be3

@anonym_305be3 ano, ja viem , zial. Ale ak idu brat tam, kde nemaju, nech beru aj tam, kde si nezasluzia.

autor
15. jún 2026
@anonym_7c3efb

@anonym_autor slovaci len pozeraju kde by koho odrbali, kde by co ukradli, takych poznam habadej, do roboty nepojdu ale rozmyslat ako vybabrat so systemom, to ano

@anonym_305be3 nebudeme lebo v ludoch je to kradnutie a odrbavanie hlboko zakorene, vlada je len zrkadlo ludi tohto statu

@anonym_7c3efb suhlasim, my sme stat darmozracov.

anonym_ce7703
15. jún 2026

Poznám jeden prípad 3 reťazové pôrody a od prvej materskej maximálna dávka, ešte aj podporu stihla 31.12.2025 pred zmenou zákona vychytať maximálnu. Takže 10 rokov brali max. materské +podporu. Ale teda musím povedať, že pred materskou 10 rokov pracovala, ale dávky na max. boli umelo vytvorené.

autor
15. jún 2026
@anonym_ce7703

Poznám jeden prípad 3 reťazové pôrody a od prvej materskej maximálna dávka, ešte aj podporu stihla 31.12.2025 pred zmenou zákona vychytať maximálnu. Takže 10 rokov brali max. materské +podporu. Ale teda musím povedať, že pred materskou 10 rokov pracovala, ale dávky na max. boli umelo vytvorené.

@anonym_ce7703 pekne, ale ta aspon par rokov pracovala, ja poznam take , co riadne ani nerobili a uz cerpali max davky.