icon

Koniec umelej úpravy materskej dávky

Dnes o 07:39

Konecne !!!
tie co si planuju umelo navysit matersku 90 dni pred odchodom, nech sa paci, uz bude konecne tomu koniec

Len tak dalej ! Takto este riesit aj umele navysene Maximalnej podpory 🙂 a budem spoko

autor
Dnes o 07:40

Ak je jediným skutočným dôvodom iba snaha pomôcť budúcej mamičke k vyšším peniazom od štátu, zamestnávateľ riskuje porušenie zákona. Účelovo zvýšená mzda dohodnutá tesne pred nástupom na materskú dovolenku už pred novou legislatívou podľa odborníka jednoducho neobstojí. Nový zákon o rovnakom odmeňovaní totiž prenáša na plecia firiem povinnosť vedieť akékoľvek rozdiely v platoch zamestnancov na rovnakých pozíciách jasne a racionálne vyargumentovať pred kontrolnými orgánmi.

anonym_7c3efb
Dnes o 07:42

@anonym_autor suhlasim... toto je stat plny prizivnikov a klamarov ale co sa divim, aka krajina, taka vlada

autor
Dnes o 07:44
@anonym_7c3efb

@anonym_autor suhlasim... toto je stat plny prizivnikov a klamarov ale co sa divim, aka krajina, taka vlada

@anonym_7c3efb ano, mali by si aj oni sami na seba posvietit, len zial, neviem, ci to sa niekedy stane. Ale ak si niekto, kto riadne v zivote nemakal, takto navysuje davku, tak to ma tiez celkom hneva. Lebo na to nema narok.

anonym_305be3
Dnes o 07:46

Keby sa podvadzalo len v tomto, to by tu bol raj. Tu sa kradnu ine veci...ale o tom tema nie je. Je fajn, ze to obmedzili. Ja len, ze z toho tu 2.Svajc mat nebudeme.

anonym_7c3efb
Dnes o 07:47
@anonym_305be3

Keby sa podvadzalo len v tomto, to by tu bol raj. Tu sa kradnu ine veci...ale o tom tema nie je. Je fajn, ze to obmedzili. Ja len, ze z toho tu 2.Svajc mat nebudeme.

@anonym_autor slovaci len pozeraju kde by koho odrbali, kde by co ukradli, takych poznam habadej, do roboty nepojdu ale rozmyslat ako vybabrat so systemom, to ano

@anonym_305be3 nebudeme lebo v ludoch je to kradnutie a odrbavanie hlboko zakorene, vlada je len zrkadlo ludi tohto statu

autor
Dnes o 07:51
@anonym_305be3

@anonym_305be3 ano, ja viem , zial. Ale ak idu brat tam, kde nemaju, nech beru aj tam, kde si nezasluzia.

autor
Dnes o 07:51
@anonym_7c3efb

@anonym_autor slovaci len pozeraju kde by koho odrbali, kde by co ukradli, takych poznam habadej, do roboty nepojdu ale rozmyslat ako vybabrat so systemom, to ano

@anonym_305be3 nebudeme lebo v ludoch je to kradnutie a odrbavanie hlboko zakorene, vlada je len zrkadlo ludi tohto statu

@anonym_7c3efb suhlasim, my sme stat darmozracov.

anonym_ce7703
Dnes o 07:54

Poznám jeden prípad 3 reťazové pôrody a od prvej materskej maximálna dávka, ešte aj podporu stihla 31.12.2025 pred zmenou zákona vychytať maximálnu. Takže 10 rokov brali max. materské +podporu. Ale teda musím povedať, že pred materskou 10 rokov pracovala, ale dávky na max. boli umelo vytvorené.

autor
Dnes o 08:02
@anonym_ce7703

Poznám jeden prípad 3 reťazové pôrody a od prvej materskej maximálna dávka, ešte aj podporu stihla 31.12.2025 pred zmenou zákona vychytať maximálnu. Takže 10 rokov brali max. materské +podporu. Ale teda musím povedať, že pred materskou 10 rokov pracovala, ale dávky na max. boli umelo vytvorené.

@anonym_ce7703 pekne, ale ta aspon par rokov pracovala, ja poznam take , co riadne ani nerobili a uz cerpali max davky.