Konzultácia ohľadom sociálneho poistenia a materského na Slovensku
Ahojte ;)
hľadám niekoho, kto sa profesionálne vyzná v oblasti sociálneho poistenia, materského a dobrovoľného nemocenského poistenia na Slovensku. Potrebovala by som konzultáciu k mojej konkrétnej situácii.
Zaujíma ma najmä:
* nárok na materské po skončení pracovného pomeru,
* ochranná lehota,
* výpočet výšky materského,
* možnosti dobrovoľného nemocenského poistenia počas evidencie na úrade práce,
* a či je možné legálne optimalizovať budúcu výšku materskej.
Som momentálne evidovaná na úrade práce a chcela by som si overiť, aké mám možnosti ešte pred nástupom na materskú.
* odborníka,
* účtovníčku,
* mzdárku,
* sociálneho poradcu,
* alebo niekoho, kto sa špecializuje na Sociálnu poisťovňu a materské, budem veľmi vďačná za odporúčanie.
Pokojne si zaplatím individuálnu konzultáciu.
Miesto tohto nezmyselného textu o ničom si mohla napísať pár info o sebe a dostala by si množstvo rád. Je tu veľa žien, aké hľadáš. Stačí napísať - ako dlho si pracovala, kedy ti skončil pracovný pomer, kedy máš termín pôrodu - z týchto info vieš dostať odpovede.
Miesto tohto nezmyselného textu o ničom si mohla napísať pár info o sebe a dostala by si množstvo rád. Je tu veľa žien, aké hľadáš. Stačí napísať - ako dlho si pracovala, kedy ti skončil pracovný pomer, kedy máš termín pôrodu - z týchto info vieš dostať odpovede.
@melanta dikes nechcela som to vyvalit hneď pracovala som
Do 30.12.2025 od 31.12.2025 som na úrade prace a pracovala som na TPP 10 rokov bez pn
@melanta dikes nechcela som to vyvalit hneď pracovala som
Do 30.12.2025 od 31.12.2025 som na úrade prace a pracovala som na TPP 10 rokov bez pn
@alexandra2906 a termín pôrodu?
nie je tazke vyhladat si podmienky, ktore musis splnat, aby si dostavala matersku. rovnako nie je tazke vypocitat priblizne matersku. ohladne ochrannej lehoty potrebujes co vediet?
Ja si to vyhľadávam aj som volá na sociálke sa opytat … že oni také poradenstvo neposkytujú … ohľadne ochrannej lehoty tej 8 mesačnej či spĺňal podmienky a majú mi z čoho vypočítať alebo sa mam pripoistiť alebo zamestnať aspoň na 3 mesiace
ak žena otehotnie do 180 dní po ukončení pracovného pomeru tak je v ochrannej lehote, čiže áno budeš mať nárok na tehotenské aj materské nakoľko máš 270 dní nemocenského poistenia za posledné dva roky
Dakujem za odpoved 🙂 áno podarilo sa na 112 deň lebo mam možnosť prace a nechcem si “pokaziť” materskú keďže neviem ako budem zvládať ….
Ešte ak by niekto vedel po skončení lehoty z úradu prace k 1.7. Aký krok by som mala urobiť pýtam sa preto ak sa stym už niekto stretol…
na úrade práce ostávaš, len už nebudeš poberať podporu, ak by si sa odhlásila z ÚP tak si musíš sama platiť zdravotné poistenie, ak ostaneš tak nebudeš už mať podporu, ale štát za teba bude platiť zdravotné poistenie
Dakujem za odpoved 🙂 áno podarilo sa na 112 deň lebo mam možnosť prace a nechcem si “pokaziť” materskú keďže neviem ako budem zvládať ….
Ešte ak by niekto vedel po skončení lehoty z úradu prace k 1.7. Aký krok by som mala urobiť pýtam sa preto ak sa stym už niekto stretol…
@alexandra2906 v ochrannej lehote si....ak si pracovala na Slovensku tak to bude z tvojho posledného zamestnania....ak by si sa ale zamestnala minimálne na 90dní u nového zamestnávateľa, tak by sa to počítalo z nového zamestnania
"legálne optimalizovať budúcu výšku materskej" mozes tak, ze odrobis za vyssi plat a vyssie odvody min.90 dni u noveho zamestnavatela, ale socialka ti to moze zamietnut, ak im to pride podozrive z nejakeho dovodu (priklad - doteraz si ako predavacka zarabala 1000e a zrazu tehotna budes zarabat v IT firme 2500e)