icon

Konzultácia ohľadom sociálneho poistenia a materského na Slovensku

alexandra2906
Dnes o 08:35

Ahojte ;)
hľadám niekoho, kto sa profesionálne vyzná v oblasti sociálneho poistenia, materského a dobrovoľného nemocenského poistenia na Slovensku. Potrebovala by som konzultáciu k mojej konkrétnej situácii.

Zaujíma ma najmä:

* nárok na materské po skončení pracovného pomeru,
* ochranná lehota,
* výpočet výšky materského,
* možnosti dobrovoľného nemocenského poistenia počas evidencie na úrade práce,
* a či je možné legálne optimalizovať budúcu výšku materskej.

Som momentálne evidovaná na úrade práce a chcela by som si overiť, aké mám možnosti ešte pred nástupom na materskú.
* odborníka,
* účtovníčku,
* mzdárku,
* sociálneho poradcu,
* alebo niekoho, kto sa špecializuje na Sociálnu poisťovňu a materské, budem veľmi vďačná za odporúčanie.
Pokojne si zaplatím individuálnu konzultáciu.

karolsi
Autor odpoveď zmazal
melanta
Dnes o 08:38

Miesto tohto nezmyselného textu o ničom si mohla napísať pár info o sebe a dostala by si množstvo rád. Je tu veľa žien, aké hľadáš. Stačí napísať - ako dlho si pracovala, kedy ti skončil pracovný pomer, kedy máš termín pôrodu - z týchto info vieš dostať odpovede.

alexandra2906
autor
Dnes o 08:40
@melanta

Miesto tohto nezmyselného textu o ničom si mohla napísať pár info o sebe a dostala by si množstvo rád. Je tu veľa žien, aké hľadáš. Stačí napísať - ako dlho si pracovala, kedy ti skončil pracovný pomer, kedy máš termín pôrodu - z týchto info vieš dostať odpovede.

@melanta dikes nechcela som to vyvalit hneď pracovala som
Do 30.12.2025 od 31.12.2025 som na úrade prace a pracovala som na TPP 10 rokov bez pn

melanta
Dnes o 08:42
@alexandra2906

@melanta dikes nechcela som to vyvalit hneď pracovala som
Do 30.12.2025 od 31.12.2025 som na úrade prace a pracovala som na TPP 10 rokov bez pn

@alexandra2906 a termín pôrodu?

alexandra2906
autor
Dnes o 08:43

12.1. 2027

evinea
Dnes o 08:50

nie je tazke vyhladat si podmienky, ktore musis splnat, aby si dostavala matersku. rovnako nie je tazke vypocitat priblizne matersku. ohladne ochrannej lehoty potrebujes co vediet?

alexandra2906
autor
Dnes o 08:51

Ja si to vyhľadávam aj som volá na sociálke sa opytat … že oni také poradenstvo neposkytujú … ohľadne ochrannej lehoty tej 8 mesačnej či spĺňal podmienky a majú mi z čoho vypočítať alebo sa mam pripoistiť alebo zamestnať aspoň na 3 mesiace

anonym_813050
Dnes o 09:17

ak žena otehotnie do 180 dní po ukončení pracovného pomeru tak je v ochrannej lehote, čiže áno budeš mať nárok na tehotenské aj materské nakoľko máš 270 dní nemocenského poistenia za posledné dva roky

alexandra2906
autor
Dnes o 09:36

Dakujem za odpoved 🙂 áno podarilo sa na 112 deň lebo mam možnosť prace a nechcem si “pokaziť” materskú keďže neviem ako budem zvládať ….
Ešte ak by niekto vedel po skončení lehoty z úradu prace k 1.7. Aký krok by som mala urobiť pýtam sa preto ak sa stym už niekto stretol…

anonym_813050
Dnes o 09:44

na úrade práce ostávaš, len už nebudeš poberať podporu, ak by si sa odhlásila z ÚP tak si musíš sama platiť zdravotné poistenie, ak ostaneš tak nebudeš už mať podporu, ale štát za teba bude platiť zdravotné poistenie

mogaa
Dnes o 09:57
@alexandra2906

Dakujem za odpoved 🙂 áno podarilo sa na 112 deň lebo mam možnosť prace a nechcem si “pokaziť” materskú keďže neviem ako budem zvládať ….
Ešte ak by niekto vedel po skončení lehoty z úradu prace k 1.7. Aký krok by som mala urobiť pýtam sa preto ak sa stym už niekto stretol…

@alexandra2906 v ochrannej lehote si....ak si pracovala na Slovensku tak to bude z tvojho posledného zamestnania....ak by si sa ale zamestnala minimálne na 90dní u nového zamestnávateľa, tak by sa to počítalo z nového zamestnania

sisa_s
Dnes o 10:03

"legálne optimalizovať budúcu výšku materskej" mozes tak, ze odrobis za vyssi plat a vyssie odvody min.90 dni u noveho zamestnavatela, ale socialka ti to moze zamietnut, ak im to pride podozrive z nejakeho dovodu (priklad - doteraz si ako predavacka zarabala 1000e a zrazu tehotna budes zarabat v IT firme 2500e)