Kto mi bude platiť materskú?
Ahojte maminky. Chcela som sa opytat ako to je ked pracujem počas tehotenstva. Potom z materskou. Kedze chcem odpracovat 7mesiacov aby som mala na pol roka narok na nejaku matersku.viete mi povedat ze ci urad bude platit mi tu matersku ci zamestnavatel? Ďakujem vam pekne za rady. 🙂
@suplinkamaminka podmienkou nie je mať odpracovaných 7 mesiacov, ale mat min. 270 DNP za posledne 2 roky pred nastupom na MD - a materske vyplaca soc. poistovna.
Na materskú dovolenku máš nárok v prípade, že si bola nemocensky poistená najmenej 270 dní za posledné dva roky. Tuto davku ti vypláca sociálna poistovna NIE zamestnávatel.
@sardinka335 Môžem otázočku? Do tých 270 dní sa počíta aj PN? Ďakujem za odpoveď 🙂
kočky taketo podotazky ja tiez uz guglim, zase taka mudra niesom 😀 😀 Osoba počas PN je poistenec..ja osobne sa idealne informujem na UPSVaR tam kde patrim...
@ivankalaco mrk sem 🙂 http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
@ivankalaco Pn sa pocita v pripade, ze pracovny pomer trva. ak skoncil, tak iba do dna ukoncenia prac.pomeru
@majusqa77 tiez som si myslela, kedze je stale poistencom štatu a plati si odovody do soc. poistovne ale v dnešnej dobe ako sa vravi fukam aj na studene...lebo ja som napr nevedela, ze sa treba zahlasit aj do toho 2 piliera ze som na RD - oznamit im to, nenapadlo ma to furt som si myslela, ze ved zamestnavatel a tu ho máš ja hlupa a tak pol roka pekne mi tam ,,nič nešlo,,. Holt učime sa furt...preto uz všetko najradšej riešim osobne lebo z týchto uradov som ,,na nervy,,. 😀
@majusqa77 Ďakujem za odpoveď 🙂

@suplinkamaminka google