icon

Kto si už žiadal o tehotenskú dávku?

tinaora
10. máj 2021

Ahojte ,prosím vás je tu niekto kto si už žiadal o tehotenskú dávku?

petamich
10. máj 2021

ano uz si nas vela ziadalo o tehotensku davku 🙂 min. "cela" nasa skupina julovky

tinaora
autor
10. máj 2021

A už Vám prišlo aj nejake vyjadrenie?lebo ja som to posielala elektronicky cez PC nie osobne a zatiaľ nič a v july už rodím☺️

petamich
10. máj 2021

@tinaora na vyjadrenie ma SP 60 dni, cize stale su v limite, niekedy davka pride skor ako vyrozumenie a ak to nestihnu, tak poslu za dva mesiace (alebo aj spatne) a ano viacerym z nasej skupiny uz vyrozumenie prislo zalezi od pobocky SP a ako su vytazeni, mne tiez este neprislo ale tipujem, ze SP v BA toho asi viac ako ta v "Trencine"

tinaora
autor
10. máj 2021

No veď jasne takze zostava nám len čakať😂.

zanetakovacsova
10. máj 2021

@tinaora mne prišlo minulý piatok vyjadrenie so sumou koľko mi vyrátali na deň.

radiah
10. máj 2021

Musí m mať odrobenych 270dni však

petamich
10. máj 2021

@radiah za posledne dva roky min. 270 dni NP a v case vzniku naroku aktivne NP = zamestnana, SZCO, dobrovolne NP alebo ochranna lehota

sardinka32
10. máj 2021

Mne prislo dnes...priznali mi ju...trvalo to cca 3 tyzdne, kym sa vyjadrili

tulen333
10. máj 2021

Mne neprišlo ešte nic a podávala som elektronicky 19.4. ..a chcem sa opytat ak to teda je od 13tt tak mi spätne zaplatia ? V 13tt som bola 2.februára 2021

petamich
10. máj 2021

@tulen333 nie nevyplatia, narok na davku vznikol jej ucinnostou od 1.4.2021 = tie z nas, ktore boli uz vo vyssom tyzdni tehotenstva dostanu davku od 1.4.2021 do porodu ak splnaju narok (nevyplacaju narok za nieco co "neplatilo") a ako sa uz viackrat spominalo na rozhodnutie maju 60 dni, takze stale su v limite 🙂

tulen333
10. máj 2021

@petamich aha ďakujem 🙂 a ešte má zaujíma ak som momentálne na podpore (ešte 2mesiace mám) ale som v ochrannej lehote schvália mi aj tehotenskú dávku ?

petamich
10. máj 2021

@tulen333 tam su dve podmienky a to je tych 270 dni nemocenskeho poistenia za posledne dva roky (zjednodusene ak si pred podporou pracovala a splnas tych 270 dni, tak podmienka je splnena) a potom aktivne NP alebo ochanna lehota - ak ti pracovny pomer skoncil a uz si bola tehotna (pises, ze si v ochrannej lehote), tak potom ano splnas narok a mali by schvalit

tulen333
10. máj 2021

@petamich ďakujem 🙂

izabela181
11. máj 2021

@tulen333 ja som tiež tak isto, poberám podporu a som v ochrannej lehote 😊 určite schvália, ja som si to overovala aj na SP. Žiadosť o tehotenske som posielala v polovici apríla, takze stále čakám 😅 ale tak v podstate mi je to jedno, veď o peniaze neprídem aj keby to schvália o tých 60 dni

tinaora
autor
12. máj 2021

Ja som posielala koncom apríla a už prišlo vyrozumenie tak super.

cloviecka
12. máj 2021

A keď som PN od začiatku tehotenstva? Mám nárok na dávku? Predtým som normálne pracovala

zanetakovacsova
13. máj 2021

Baby ktoré ste už odpoveď dostali. Máte už aj vyplatene??? Neviem ku ktorému dňu to mám čakať

petamich
13. máj 2021

@zanetakovacsova vsetky davky sa vyplacaju od 15-25. vacsinou bud 15. alebo 25. tieto vraj budu aj priebezne, viacere baby od nas zo skupiny uz dnes dostali

zanetakovacsova
13. máj 2021

@petamich rozumiem. Ďakujem za odpoveď 😇

petamich
13. máj 2021

@zanetakovacsova a teda dostali aj take co este nemaju rozhodnutie 😃😃 ako sme si aj mysleli

cloviecka
13. máj 2021

Mne neviete odpovedať? Otázka trošku vyššie...🤔

zanetakovacsova
13. máj 2021

@cloviecka ja som bola dva týždne PN a potom mi vypršala zmluva a stále som PN a mám aj príspevok.

petamich
13. máj 2021

@cloviecka tam je dolezite ci okrem tych 270 dni nemocenskeho poistenia za posledne dva roky, ste stale zamestnana alebo v ochrannej lehote (pracovny pomer bol ukonceny, ked uz si bola tehotna) - PNka ako taka nema vplyv na narok, ked su tieto dve veci splnene (hoc aj cele tehotenstvo)

cloviecka
14. máj 2021

@petamich ďakujem, normálne som zamestnaná, len momentálne kôli šialeným nevoľnostiam PN

petamich
14. máj 2021

@cloviecka no tak to by si mala mat narok, neviem v kolkom tyzdni si ale v tom 13tt by ti mal dat lekar tlacivo potvrdene a drzim paste nech nevolnosti cim skor pominu 🤞🏻🍀

blakat87
15. júl 2021

@petamich prosím Vás a ak som momentálne na rodičovskej dovolenke a pracovný pomer mi skončil 31.8.2020, no porodila som predčasne 7.6.2020? Avšak pracovala som od augusta 2019?

petamich
15. júl 2021

@blakat87 a teraz cakate druhe dieta? ak ano a hovorime o druhom dietati a narku, tak narok na tehotenske nevznika, rovnako ako na matersku, kedze tam je podmienka aktivneho nemocenskeho poistenia, co nemate, kedze pracovny pomer netrva

blakat87
15. júl 2021

@petamich áno teraz čakám druhé dieťa, dakujem Vam pekne za odpoved. Pekný deň ešte 🙂

petamich
15. júl 2021

@blakat87 no za malicko 🙂 a pekny den prajem aj vam