icon

Má nezamestnaná tehotná žena nárok na príspevok?

juch1133
21. dec 2024

Ahojte, uz dva roky som na urade prace. Predtym som bola zamestnana platila si odvody. Kedze vsak dva roky odvody neplatim, je moznost ziskat nejaky prispevok, podporu? Zacinam treti mesiac tehotenstva.. Viem, ze na matersku nemam narok.. Nemam narok vobec na nic?

mamina7070
21. dec 2024

nemas az po porode na ten nizssi rp

dettilv
21. dec 2024

Kocikovne ti daju

dadka1997
21. dec 2024

@juch1133 az po porode

katkaseiner
21. dec 2024

zial posledne 2 roky si nepracovala/neodvadzala do spolocnej kasy, takze ani materska ani tehotensky

petamich
21. dec 2024

po porode nizsi rodicovsky prispevok, prispevok pri narodeni dietata a rodinne pridavky, na toto budes mat narok, do porodu na nic podla toho co pises

mogaa
22. dec 2024

nuž zamestnať sa a ísť na PN....

juch1133
autor
Autor odpoveď zmazal
mk1111111111
22. dec 2024

Zrazu by si sa aj zamestnala?

michelle567
22. dec 2024

@juch1133 tak si sa mohla zamestnať trošku skôr...

veronikaszabova
22. dec 2024

@juch1133 uz je neskoro, aby si sa zamestnala. Uz ti to nepomoze. Nad tym si mala premyslat pred otehotnenim. Pripadne si si mala platit DNP

pieksamaki
22. dec 2024

@juch1133. Mňa by zaujímalo co robí taka žena 2 roky doma.....véd je prirodzené človeku ze pracuje....alebo sa stara o blízkeho člena....práve prácou sa človek uci

mamina7070
22. dec 2024

@juch1133 a preco si sa skor nezamestnala?

mamina7070
22. dec 2024

@veronikaszabova tipujem ze sa chce zamestnant a hodit sa na PN z ochrannej lehoty ale su od noveho roka prisne pravidla na kontrolu a vyhodnocovanie takychto ucelovych PN tak jej mozno klapnu zuby naprazdno

juch1133
autor
Autor odpoveď zmazal
evapistovic
22. dec 2024

Pri nastupe do zamestnania treba odovzdat Potrvdenie od lekara, ze si sposobila na výkon prace". Cize uz tam nemôžes zatajiť, ze si tehotná.

mell27
22. dec 2024

@pieksamaki ja idem o dva týždne na materskú (to bude 6 týždňov pred pôrodom) a vôbec sa s tým neviem zmieriť, najradšej by som chodila do pôrodu do roboty. 😁😁 Tiež nerozumiem, že niekoho baví byť dva roky doma. 🤦

mell27
22. dec 2024

@juch1133 a čo si robila dva roky, keď si nebola zamestnaná?

mamina7070
22. dec 2024

@juch1133 pozri to je vsetko na tvojom postoji byt dva roky nezamestnana a pytat sa nasledne na naroky je tiez tak trochu vec moralky

odpovede si dostala narok je az po porode na nizsi RP, pridavok na dieta, ak otec pracuje vie si uplatnit danovy bonus, a jednorazovo narok na kocikove
to ze sme ti knveci odpovedali za to sa v slisnej spolocnosti patri podakovat a nie obvinovat zo zloby

len sme sa pozastavili nad tym ze dva roky si si nevedela /mozno nechcela/ najst pracu a zrazu ako tehotna to ide

bebe69
22. dec 2024

Možno by si mala nárok na dávku v hmotnej núdzi.

mamina7070
22. dec 2024

a prestan tu pisat o moralke v inej diskusii pises ze si pocas PN bezne chodila do zahranicia
takze asi plati to stare a pravdive podvodnik o moralke kaze

pieksamaki
22. dec 2024

@mell27. Hej..no tak dnes je to aj iné...keď sú rôznorodé prace...každý niečo iné riesime a každý pracujeme.....ale viem ze keď chcem mať dieťa...tak aj čašníčku idem robiť....upratovačku...proste.....minimálne chápem systém.....jasne...rozumiem...ze aj nic zle nerobí....ale pracovné návyky sa získavajú vtedy keď sme aktívny a v rámci svojich možností nesedime a nečakane....možno je to nie jej pripad....lenže dva roky je fakt dosť...to nie sú dva mesiace