Má otec 4-mesačného dieťaťa, s ktorým žije nárok na rodičovský príspevok?
Chcela by som sa opýtať mám 2,5 ročnú dcéru a mám aj 4 mesačnú dcéru a tá 4 mesačná dcéra je z byvalim priateľom tu 2,5 ročnú mám u seba a môj priateľ tvrdí že na tu 2,5 ročnú dcéru čo dostávam rodičovský príspevok má nárok aj 4 mesačná dcéra ja si myslím že bude mať nárok na rodičovský príspevok keď mojej 2,5 ročnej skončí rodičovský príspevok a začne poberať rodicak na 4 mesačnú ďakujem za odpoveď
Nemôžeš poberať na každé dieťa RP, to sa nedá, len jeden a keď staršia bude mať 3, začneš poberať na mladšiu. Ak ich máš obe u seba.
Ak nemáš druhe u seba, nemôžeš poberať príspevky na dieťa, ktoré nemáš u seba, tie bude poberať byvaly priateľ
@luliu no konečne má niekto pochopil tu 4 mesačnú dcérku mi nechce dať idem to riešiť súdnou cestou ale môj bývali čo má 4 mesačnú dcérku mi hovorí že dostáva rodicak že peniaze patria už jej ale ako môže poberať ešte rodicak keď ešte neskončil rodicak na tú 2,5 ročnú keď skončí rodicak 2,5 rocnej tak začne poberať na 4 mesačnú myslím si to tak
ak tvoja stvormesacna dcera zije so svojim otcom a nie s tebou, tak ma narok poberat na nu rodicak, aj ked ty poberas rodicak na dvaapol rocnu, co zije s tebou.. ak sa o obe deti staras ty a ziju s tebou, mas narok len na jeden rodicak
@reanda tu 4 mesačnú dcéru má on a nemá ju ešte zverenu ideme to riešiť súdnou cestou ja mám 2,5 ročnú dcéru a na ňu ešte poberám rodicak ale on mi tvrdí že peniaze sú aj 4 mesačnej dcéri asi on chce odomna ťahať peniaze nie ja ako to píšete poviem tak ako to je dostávam 470 € a on to chce na poli že je u neho 4 mesačne babetko ale rodicak ešte poberá 2,5 ročná keď skončí jej rodicak samozrejme že potom bude poberať rodičovský on na 4 mesačnú už má chápete?
@reanda tu 4 mesačnú dcéru má on a nemá ju ešte zverenu ideme to riešiť súdnou cestou ja mám 2,5 ročnú dcéru a na ňu ešte poberám rodicak ale on mi tvrdí že peniaze sú aj 4 mesačnej dcéri asi on chce odomna ťahať peniaze nie ja ako to píšete poviem tak ako to je dostávam 470 € a on to chce na poli že je u neho 4 mesačne babetko ale rodicak ešte poberá 2,5 ročná keď skončí jej rodicak samozrejme že potom bude poberať rodičovský on na 4 mesačnú už má chápete?
@add1998 musela by si byt fetacka, alkoholicka..aby ti súd, ako matke, dieťa nezveril.
Pri tak malom dieťati neprejde ani stried starostlivosť.
Co si urobila preto aby si ju získala naspäť?
Kde vsade si bola?
Neexistuje aby mi chlap vzal 4mes dieťa.
@luliu no konečne má niekto pochopil tu 4 mesačnú dcérku mi nechce dať idem to riešiť súdnou cestou ale môj bývali čo má 4 mesačnú dcérku mi hovorí že dostáva rodicak že peniaze patria už jej ale ako môže poberať ešte rodicak keď ešte neskončil rodicak na tú 2,5 ročnú keď skončí rodicak 2,5 rocnej tak začne poberať na 4 mesačnú myslím si to tak
@add1998 ty by si si mala dat neodkladne opatrenie o zverenie dietata do tvojej starostlivosti a s tym ist po dceru. To ako ti ju vzal?? To si s policiou neriesila?
@add1998 ty by si si mala dat neodkladne opatrenie o zverenie dietata do tvojej starostlivosti a s tym ist po dceru. To ako ti ju vzal?? To si s policiou neriesila?
@anonym_500afa áno bola som aj na polici povedali mi tak že má nárok aj on ako otec povedala som im čo je vo vedci ale on nakladol namna také klamstvá že fakt som bola stoho hotová nemá žiadne dvokazi len čo klame polici mi povedala že mám to riešiť súdnou cestou a súd rozhodne tak čakám neostáva mi nič len čakať som zúfalá chce ma okrádať len o peniaze povedal že peniaze patria 4 mesačnej ale mne sa to nezdá lebo ešte to nemáme zverené súdom keď ja ešte poberám rodicak nemôžem povedať jeden rodicak na dve deti
@add1998 musela by si byt fetacka, alkoholicka..aby ti súd, ako matke, dieťa nezveril.
Pri tak malom dieťati neprejde ani stried starostlivosť.
Co si urobila preto aby si ju získala naspäť?
Kde vsade si bola?
Neexistuje aby mi chlap vzal 4mes dieťa.
@mk22 bola som to riešiť obávam sa že súd mi ju nepeideli lebo namna len klame a nemám sa ako brániť nemám žiadne dvokazi len svedkov že sa starám riadne o svoje deti a on tiež nemá žiadne dvokazi že som alkoholické ja nepijem sem tam si dám za pohár piva to není alkoholické a takto sa mi vihrazas že malú nedostanem som už na dne
@anonym_500afa áno bola som aj na polici povedali mi tak že má nárok aj on ako otec povedala som im čo je vo vedci ale on nakladol namna také klamstvá že fakt som bola stoho hotová nemá žiadne dvokazi len čo klame polici mi povedala že mám to riešiť súdnou cestou a súd rozhodne tak čakám neostáva mi nič len čakať som zúfalá chce ma okrádať len o peniaze povedal že peniaze patria 4 mesačnej ale mne sa to nezdá lebo ešte to nemáme zverené súdom keď ja ešte poberám rodicak nemôžem povedať jeden rodicak na dve deti
@add1998 akolko cakas na ten sud? To neodkladne by si mala hned. Neviem kto ti radi, nehnevaj sa, podla toho ako pises si trochu jednoduchsia. Zajdi na UPSVaR a tam ti poradia co a ako. Rodny list dietata mas? Je tam uvedeny ako otec?
@mk22 bola som to riešiť obávam sa že súd mi ju nepeideli lebo namna len klame a nemám sa ako brániť nemám žiadne dvokazi len svedkov že sa starám riadne o svoje deti a on tiež nemá žiadne dvokazi že som alkoholické ja nepijem sem tam si dám za pohár piva to není alkoholické a takto sa mi vihrazas že malú nedostanem som už na dne
@add1998 to su vyhrážky, prosim ta ake dôkazy??
Mas bývanie? Kde bývaš teraz s detmi? Vues preukázať kde bývaš, ako bývaš, ako zijes..? Toto si súd preveri, on bude musieť dokázať odôvodniť preco ti ju nechce dat..ak tvrdí ze si alkoholicka, súd to preveri.
Kto pobera bonus na dieťa a prídavky?
@add1998 akolko cakas na ten sud? To neodkladne by si mala hned. Neviem kto ti radi, nehnevaj sa, podla toho ako pises si trochu jednoduchsia. Zajdi na UPSVaR a tam ti poradia co a ako. Rodny list dietata mas? Je tam uvedeny ako otec?
@anonym_500afa áno je preto mi polícia povedala že mu ju nemôžu vziať keď ma nárok aj on na ňu ako otec máme si to riešiť súdom
Mas bývanie? Kde bývaš teraz s detmi? Vues preukázať kde bývaš, ako bývaš, ako zijes..? Toto si súd preveri, on bude musieť dokázať odôvodniť preco ti ju nechce dat..ak tvrdí ze si alkoholicka, súd to preveri.
@mk22 ja poberám prídavky na 4 mesačnú aj mu ich posielam
@mk22 ja poberám prídavky na 4 mesačnú aj mu ich posielam
@mk22 áno môže preverovať ja po prvé nepijem nedrogujem bývam chudobnejšie mám rodinný dom mám svetlo mám vlastnú izbu len on býva oveľa lepšie ako ja on býva u svojej matky ktorá má byt
Toto by si mal precitat kazdy, kto vravi, ze treba podporovat porodnost.
@add1998 odkedy ju ma? Koľko mala ked ti ju vzal?
V ten den si mala utekať na sociálku, okamžite riesit.
@mk22 vet to riešim us som bola aj včera že do kedy mám čakať robila som cirkus povedali mám čakať Kim prídem na rad že som není len ja to môže trvať aj mesiace
@add1998 potrebujes neodkladne opatrenie, to sa da vybavit hned. Pytaj si presne toto.... Ved sa nedaj odbit.
A ako dlho je dieta u toho tvojho byvaleho? Kedy ti ju vzal?
AK bude mat dieta zverene sudom, nahlasi si a bude poberat RP... inak nic. Dieta je oficialne s mamou a peniaze su tvoje, lebo vlastne poberas jeden prispevok len, nemozes poberat dva, ani sa to nejak extra nedeli.
AK bude mat dieta zverene sudom, nahlasi si a bude poberat RP... inak nic. Dieta je oficialne s mamou a peniaze su tvoje, lebo vlastne poberas jeden prispevok len, nemozes poberat dva, ani sa to nejak extra nedeli.
@simca06022011 takže jeden rodicak sa nemôže deliť na dve deti dobre tomu rozumiem ? Asi chce odomna vimahat len peniaze
@simca06022011 takže jeden rodicak sa nemôže deliť na dve deti dobre tomu rozumiem ? Asi chce odomna vimahat len peniaze
@add1998 odkedy ma to dieta?
Tebe ide iba o tie peniaze?
@add1998 počuj ty riesis ci ma pravo na polovicu z rodičaku? Toto ta štve???
Peniaze by boli podledne, co by som riešila.
Ries dueta!!!!!
A teda prvé ma 2.5 roka, ked malo cca 1.5r si ostala tehotná s ďalším typkom?
A ten uz je bývalý?
Naco zbieras deti, chlapov, ked nemáš ani svoje bývanie?
Sorry, keby mam 1.5r dueta a rozpadnuty vztah, sama bez chlapa..tak žijem pre deti.
A nie ze ďalší chlap, ďalšie dieťa..
Daj si antikoncepciu, myslím to v dobrom aby si do roka nerodila..
@add1998 nie, jeden rodicak je jeden... patri rodicovi co je doma s detmi, patri matke a nie dietatu. Je to jej prispevok, kym sa stara o deti (pripadne otcovi, ak sa stara doma o dieta). Pridavky na deti sa davaju na "deti".
nekomunikuj s nim, nedavaj mu ziadne peniaze.. pockaj si na rozhodnutie sudu a ked dieta zveri jemu, potom si moze ziadat o prispevky, ty mu nie si povinna nic posielat.. a co sa tyka vyroku policie, ze mu nemozu dieta zobrat, lebo ako otec ma tiez nan pravo, tak proste nabehni k nemu, dieta si zober spat - ved mas tiez pravo a nech si caka do rozhodnutia sudu on, ak ho chce.. teda, ak ti ide o to, dostat to dieta spat
To je tá cigánka, čo tu už písala. Ona má ešte aj ďalšie staršie deti s iným. Tento ju vyhodil, lebo sa kurvila a dieťa si nechal, keďže ona nemá vlastné bývanie a ani sa nedokáže o dieťa postarať. Jej o decko nejde, len naň nechce platiť. To je celé. Chlap jej zrejme povedal, že keďž ona má ako jediný príjemrodičák, mala by z neho prispievať časťou aj na to bábätko. A to ona nechce. Dieťa nerieši vôbec, čo tam po ňom, urobí si ďalšie.
To je tá cigánka, čo tu už písala. Ona má ešte aj ďalšie staršie deti s iným. Tento ju vyhodil, lebo sa kurvila a dieťa si nechal, keďže ona nemá vlastné bývanie a ani sa nedokáže o dieťa postarať. Jej o decko nejde, len naň nechce platiť. To je celé. Chlap jej zrejme povedal, že keďž ona má ako jediný príjemrodičák, mala by z neho prispievať časťou aj na to bábätko. A to ona nechce. Dieťa nerieši vôbec, čo tam po ňom, urobí si ďalšie.
@anonym_64269f tiez som doplnila ze pri 1.5r bez chlapa, ostala tehotná uz s ďalším a ten je uz bývalý a to ma dieťa iba 4mesuace.
To je sialene, zrejme brala dieťa ako ďalšiu materskú.. peniaze.. o to tym ľuďom.v podstate ide.
A hej, nevieme preco jej ho vzal..co robila, nerobila..to na seba nepovie..
Svami sa to asi nedá lebo dávate chibu len mne mne nejde o peniaze ja sa vyjadrujem ako to on somnov robí sudite tich ktorí nie sú na chybe mne nejde o peniaze peniaze ma nezaujímajú ja len píšem ck on rieši tak komu ide o peniaze jemu či mne ? Veď sa spametajte toto sú radi? Asi nie mne ide o dcéru nie o peniaze o peniaze ide ale jedine jemu asi tak.tu sa asi vijadrovat nedá ako vidím

Pani tu pred 2t uz pisala, priatel jej vzal 4mes a nechce jej ju vrátiť.. žiadne súdom..
Plus ma dve staršie deti s iným..
Priateľ, ktoreho spomína bude asi otec prvých dvoch detí..
@mk22 Panenko skakava😵