icon

Má študentká nárok na MD?

macko1007
3. aug 2018

Zienky ,moja spoluziacka je tehotná a tak nad tým premýšľam ,že keď je na strednej bude Mat vôbec nárok na materskú ?je tu nejaká žienka ktorá má s tým skúsenosť ?dakujem

Strana
z2
evittam
3. aug 2018

@macko1007 A z coho by tak chcela dostávat matersku?! Co odviedla na odvodoch aby na nu mala nárok? Odpoviem za teba-z nicoho a nema. Bude mat nárok na rodičovský príspevok po narodeni dieťaťa, rodinne prídavky a prispecom pri narodení dieťaťa po dožiti 28dni dieťaťa.

macko1007
autor
3. aug 2018

@evittam lebo vraj jedna baba dostala nejaký základ tuším dokopy 230€aj s prídavkom ..tak mna to len zaujímalo ,ja niesom na jej mieste

rennqa
3. aug 2018

@macko1007 presne to ti napísala
@evittam, to sú možné príspevky okolo tých 230€, ktoré dostane

evittam
3. aug 2018

@macko1007 No ved to je rodicovsky prispevok plus rodinné prídavky od narodenia dietata. Na MD má nárok zena, ktora ma nemocenské poistenie a splna podmienky naroku co tvoja spoluziacka tazko a na tu sa nastupuje 6-8tyzdnov pred porodom a dostáva ju 34tyzdnov a zavisi od hrubeho príjmu.

macko1007
autor
3. aug 2018

@rennqa
@evittam áno už viem ďakujem ,ten rodičovský dostáva len do 3rokov dieťaťa?prepacte že sa tak pýtam ale má to zaujíma 🙂

evittam
3. aug 2018

@macko1007 Len? Ano len.

pallacinka29
3. aug 2018

@macko1007 len ci vas obe bude zaujimat, co potom, ked pominie rodicak a stedrost tohto statu voci 17-18 rocnej...?????

beky1813
Odpoveď bola odstránená
annamari4
3. aug 2018

@macko1007 hej tak bude dostávať,okolo tých 230€,a tieto ženy tu si nevšímaj,pekný zvyšok dňa 🤗🍀

pallacinka29
3. aug 2018

@beky1813 asi tak... a bude kydat na vsetko a vsetkych, ze musi vychovat (?) z nieco viac ako 200 €

annamari4
3. aug 2018

@pallacinka29 kydate tu jedine vy,nič vás do toho nie je,starajte o seba..

macko1007
autor
3. aug 2018

@pallacinka29 no pozrite sa ,neviem čo hneď na mna útočíte ,ja tehotná niesom ale ona ...a to ,že má to zaujíma a slušne sa spýtam tak má hneď nemusíte zato ukameňovať v komentároch 😉

pallacinka29
Odpoveď bola odstránená
pallacinka29
3. aug 2018

@evittam hahahaha, ze “len” 😂😂😂😂

annamari4
3. aug 2018

@pallacinka29 🤦🤦🤦🤦

annamari4
3. aug 2018

@macko1007 tak to si sa mala informovať asi radšej niekde inde lebo tu je to veľmi nebezpečné 😀

macko1007
autor
3. aug 2018

@annamari4 samizda že Modry koník ide dole vodou ,niekto sa tu slušne spýta a milé dámy hneď naňho Zautocia ,škoda slov asi to idem vymazať

annamari4
3. aug 2018

@macko1007 asi radšej 🤔

adulienka11
3. aug 2018

Matersku nedostane ked nerobila iba rodicovsky prispevok

evittam
3. aug 2018

@adulienka11 Podmienkou naroku na MD nie je "robiť".😉

adulienka11
3. aug 2018

Musi mat odrobenych 270 dni ci kolko mne tak povedali v socialnej poistovni

janulik2008
3. aug 2018

@pallacinka29 takétó šťandy? pracujeme aj na tie šťandy kt. majú deti s bratrancami asi vieš čo myslim ze ide clovek zniceny z roboty a oni si hraju vonku karty. a hlavne nesud nikdy nevies ci sa nedosta niekto z rodiny do takej situacie ...

evittam
4. aug 2018

@adulienka11 Tak ti zle povedali. Hlavnou podmienkou naroku na MD je mat aspon 270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom, dalej musi byt pri nástupe na MD aktívne NP alebo musis byt v ochrannej lehote. Co ti povedali v SP nezaruci,ze je to pravda.😉

pallacinka29
4. aug 2018

@janulik2008 to je presne rovnaka vrstva spolocnosti...

salfusco
4. aug 2018

hmm...ale ako ozaj troska utocne komenty na normalne polozenu otazku,ženy..

ajko2011
4. aug 2018

Má nárok na rodičovský príspevok + rodinné prídavky. Nejakých cca 230€ mesačne + na pôrodné ak sa dieťa dožije 28 dní.

ukulela
4. aug 2018

@salfusco studentky/najskor teenegerky, nie zeny ... mlada to ma riesit s rodicmi/otcom dietata. rozumiem, ze ked sa s tym stretne prvy krat, ma problem rozlisit pojmy ako materska/rodicovsky ... ale ked napise, ze "len" tri roky bude dostavat tych 230? to hovori dost o vychove, ucte k peniazom aj pristupu k zivotu. snad sa mlada spamata a pouci a posnazi ... a hlane skolu dokonci ...

majusqa77
4. aug 2018

no, v prvom rade nesmie byt maloleta. Inak nema narok ani na ten rp, najskor bude musiet prebehnut priznanie rodicovskych prav....

salfusco
4. aug 2018

@ukulela to "ženy" nepatrilo zadavatelke..je predtym čiarka 🙂 ...ale v podstate mas pravdu..my s priatelkou sme to tiez prednedavnom riesili,pretoze ona pracovala popri skole,ale kedze tie brigadnicke zmluvy su na dve veci,tak tiez bude dostavat rodicak.Prakticky kazda studentka,pokial nepracuje na zmluvu,z ktorej sa odvadza nemocenska do SP ma narok len na rodicovsky

evittam
4. aug 2018

@salfusco Musim ti doplnit informacie. Tvoja priateľka len pracovala na dohodu,z ktorej sa neodvadzali odvody na PvN. Inak sa uz aj z dohod odvádzajú všetky odvody ako aj z TPP.😉

Strana
z2