Majú nárok na prídavky?
D-bnuty stat jja som sa tak hned zrana vytocila znama mi vola nemaju co jest lebo pre chlapa robota neni vyhodili ho a oni im schvalia len 130e mesacne rodicom zdeckom?? dievca si ani strednu nemohlo dokoncit lebo ostala tehotna jedine stastie ze chlapa ma usilovneho dlho robil s autamy a co s toho teraz ked roboty neni?? 4 rocne dieta maju tesia sa na dalsie a nema im kto pomoct a štat sa im vysmeje v obalke?? 2 roky si nevie robotu najst a cersnicka na torte ze im zoberu tych ubohych 130 euro ak pojde robit takto sa stavaju k ludom v nuzi?? ze štat sa tvari ze to nevidi ked su sami na vsetko skusali aj od dobrych ludi pomoc ale to im nepokrije vydavky jedine stastie ze ziju v rodicovom byte maju to lacne inak by skoncili ak tu niekto viete koho mozu kontaktovat o pomoc su s zvolena alebo na ake pridavky maju narok napiste sem
Máš tu rád dosť. Až až. Lenže ty si hľadala radu, ako mať peniaze bez práce. A tak to nefunguje. Ani na Slovensku ani v iných krajinách. Každý je tak bohatý, ako si zariadi. Kto chodí do práce, tak ten má. Kto je lenivý, ten nemá. A k tej škole. Mám kamarátku, ktorá vyštudovala medicínu s 2 deťmi. Takže to sú obyčajné výhovorky. Realita je taká, že dotyčnej išlo počas puberty lepšie sex ako škola. A že muž nemôže zohnať prácu? Vo Zvolene a v BB je roboty pre chlapa v závodoch či v skladoch dosť. Detto ona má kopec možností pracovať. A áno, som hlupaňa, platím mesačne odvody 900 eur a nesúhlasím, aby z nich štát živil lenivé socky.
Lidl furt hľadá minimálne v BB v dvoch predajniach a teda robia na kase aj chlapi, doka stále hľadá a ponúkajú približne 1000€ v hrubom. Začať sa dáko musí.
Ja umrem 😂😂😂😂
Co odpoved autorky, to perla - ci uz gramaticky alebo rozmyslanim.
Anonym - pre chlapa nie je robota??? Prosim ta, nesranduj. Skorej sa spoliehate len na pomoc statu. Do kase nic odvedene, ale ruku natrcat, to ano. Otras toto zmyslanie!!
Kde si mala rozum, ked si si urobila druhe dieta do tejto situacie??? Nemate € na prezitie s jednym dietatom a trc ho, dalsie na ceste! Nikdy, ozaj nikdy!! By som si neurobila dieta, keby som sa o neho nevedela postarat. Co maju take deti zo zivota?? Nic. Len zivoria. Chudatka, takych lenivych rodicov mat.
Ja by som takýmto ľuďom brala hneď po pôrode deti. Keď si zoberiem, koľko ľudí čaká na adopcie, dávala by som deti takýchto ľudí hneď po narodení niekomu normálnemu. Veď takýto ľudia vychovajú len a len ďalších primitívnych príživníkov štátu.
@ivkazba uplne suhlasim. Chudatka deti

ja som ti predsa napisala kde hladaju pracovnikov, to nie je pomoc?
Autorka trošku scestne sa vyjadruješ. Prečítaj si po sebe svoj prvý príspevok, nadávaš na štát, ako ich nechápe a nepomôže. Pozrela si sa na to z nadhľadu? Pozrela si sa na to aj bez hnevu? Ak štát bude pchať peniaz každej rodine ktorá tvrdí že si nevie nájsť prácu pomaly nebude mať z čoho živiť tých ľudí, nakoľko to ide z odvodov. Len tak štát prinúti ľudí hľadať a nájsť si prácu keď nebude ľudí živiť.
A teraz na tvoje vyjadrenia o Tom aké sú tu ženy hyeny. Treba si uvedomiť, že deti si urobili oni, nik iný za to nemôže. Ďalsia vec je, že píšeš že jej muž je šikovný v opracovanie áut ale nie je práca. Ak je niekto šikovný, neprepustia ho. Ak ho ale aj prepustia, hľadá si akúkoľvek robotu len aby zabezpečil svoju rodinu. Zoberie akúkoľvek robotu.
A nie, nenarodili sme sa do bohatých rodín. A nie, práca nám nepadla do lona. Môj muž po 8 rokoch odišiel z jedného zamestnania a hľadal si hocijakú robotu hoci aj na dohodu, len aby zabezpečil svoju rodinu. A išiel z práce do práce. Nebal sa posielať životopisy a nečakal kým mu niekto pošle že sem sa prihlas. Hľadal si ju aktívne.....
To musí urobiť aj tvojej známej muž.
Nech sa páči, 129 strán. Myslím si, že na výber je až až.
https://www.profesia.sk/praca/okres-zvolen/?rad...
preco maju poniektore osoby pocit, ze stat moze za to,ze maju deti? stat im deti urobil? toto je des, kazy by len zdieral tento stat, ale sami sa postarat to nie
Toto bude prípad,kedy si to zvykne ods*ť známa,kamoška,sestra,kmotra,suseda..🤨
Anonim šak píšeš,ako anonim..nemusíš skrivat za známich 😆😆
/...žišiii,ani mi to nechcel fón napýsať,tie tvrdki/ jak to njiekto dokáže??😝
Ale predpokladám,že na cigaretky €majú,to len na jedlo nie je dosť
Nie nadarmo sa hovori, ze remeslo ma zlate dno a ja nepoznam automechanika, ktory by sa nevedel DVA roky zamestnat. Len na nasej ulici byvaju traja a vsetci maju vlastne domy, auta, rodiny a nikto nehladuje. A do takej bohatej rodiny som sa ja narodila, ze mam tesne pred porodom a este sedim v robote 😂😂😂 i moj muz je cuduj sa svete v robote, i vcera sme boli, i zajtra budeme 😂 ale to je pre vas nezvyk ocividne
Ak chceš pomôcť známej tak v prvom rade jej povedz: 1.štát tu nie je na to aby sa o ňu a jej muža staral
2. Aj keď sa jej už ako študentské. Podarilo otehotnieť keďže ani ona a ani otec dieťaťa nemysleli na následky, tak školu dokončiť mohla, pokiaľ melezala 9mes v nemocnici.
3. Ak on 2 roky nevie nájsť prácu tak robí niečo zlé alebo až tak moc pracovať nechce
4. Ak pracoval tak ma nárok na podporu.
5. Ak nemám na to uživiť jedno dieťa, nepri vediem do takych podmienok ďalšie dieťa.
A ak sú tu ženy hyeny a nechcú pomôcť, a nei si to ty ale ozaj známa tak kľudne vezmi ešte jednu prácu a pracuj za nich.
A neverím ze jeden zdravý a zodpovedny chlap si nedokáže nájsť prácu a je odkázaný na 130e od štátu, aby uživil svoju rodinu
Ale to sú tvoje/kamoskine deti nepatria štátu. A nie nie sme milionárky ale makáme robíme jak hovada aby sme mali čo jesť. V prvom rade si majú pomôcť sami
Budem za najhoršiu: Každý, kto si viac ako mesiac (aj to som prehnala, povedala by som, že týždeň) nemôže nájsť robotu, je neschopný a problém bude inde, nie v tom, že nie je robota.
Teraz nejde o prípady ako: matka samoživiteľka, čo musí riešiť deti a nemôže ich nechať samé doma a ťahať nočné, rodičia chorých/postihnutých detí, rodiny, kde jeden rodič leží na onkológii a zomiera a pod... nie nejaký bežný otec rodiny.
Čokoľvek iné, sú len výhovorky a zakryvanie vlastnej neschopnosti. Nerozumiem, prečo by mal mať štát zodpovednosť za to, že nemám školu a nikto ma nechce zamestnať. Aj za 300€ by som šla robiť, keby je to nutné.
studovala som s tromi detmi - vysku
@sisa_s ja som dokončila strednú školu pri dvoch malých deťoch dcéra v postieľke syn v brušku do práce som nastúpila keď syn mal dva roky aj 4 mesiace poberala som aj rodičak aj mzdu a bolo lepšie finančné no pracovné vyčerpané no to je udiel matiek
Podľa tvojej gramatiky a vyjadrovania si ty tá známa...deti si spravil štát, alebo vy? Štát môže zato, že si miesto študovania sexovala? Z čoho by štát platil povalačov keby nikto na Slovensku nepracoval len sedel doma na riti a robil deti s nádejou, že štát sa musí o nich postarať? Usilovný chlap, ktorý robil s autami si nevie nájsť robotu? A teraz ten o červenej čiapočke. U nás je xy servisov a keď človek niečo potrebuje okolo auta, tak čaká týždne na termín. Si čakala, že ti začnú písať aby si poslala č.účtu? Ženy ti radia dobre www.profesia.sk kopec ponúk, miestne stránky na facebooku, začínajú stavby, zateplovačky. Na Slovensku aj v zahraničí. Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko. Denne xy inzerátov. A potom dokonca aj pekné prídavky dostaneš. Na 2 deti cca 400 eur, ale nie zadarmo!
Si predstav,že ja mám dve deti a študujem. A predstav si, aj do roboty chodím.
A si predstav, že dokonca VŠ
Podľa všetkého si neodchádzal odvody z príjmu. To je to keď sa vypláca na ruku a nič sa neprizná. Stat to bohužiaľ nezaujíma. A to že ostala tehotná a nedorobula školu je jej šikovnosť