icon

Majú sa zvýšiť prídavky na dieťa?

lolobriadok
15. aug 2023

Ahojte baby. Počuli ste niektorá o tom že by sa mali zvýšiť prídavky na dieťa?

Strana
z2
ukulela
15. aug 2023

Tehotenské, rodičak pomaly ako výplata.... Keď sa naseriem, hádam v tej mojej 45 ešte jedno dieťa zvrtnem, nech mi nie je ľúto, že som svojho času brala prídavky 20€

sticker
bylinka25
15. aug 2023

Autorka iste nechcela rozprúdiť hádku, len sa pýtala, či sa zvyšujú detské prídavky, keďže sa všeličo zvyšuje, napríklad životné minimum, rodičovský príspevok, konpenzačné príspevky, opatrovateľský, osobná asistencia, tak je jasné, že má z toho guláš.
Ak má dieťa, tak logicky má nárok aj na prídavky, aj na informáciu o ich zvyšovaní.
Od Vás, mamičky som čakala trochu viac empatie, dalo sa to aj pekne povedať a nie hneď na ňu mať zlé poznámky.
Samozrejme, že štát, teda my, nie sme donekonečna dojná krava a nebude na nič, ani na príspevky a ani na dôchodky.
Však hlavnou prioritou Progresívcov je znožovať dôchodky, lebo vraj ich majú vysoké, bravó, tým, čo ich pôjdu voliť.
Ja to mamičkám prajem, vychovávajú predsa novú generáciu, ale kde sme my, bezdetní? Kto nám čo počas týchto troch rokov dal?
Politici vedia, ako na ľudí ísť, cez rodiny s deťmi, ostatní ich nezaujímajú.

lilope
15. aug 2023

@matkahelka kúsok som pozerala. Bohužiaľ ľudia vnímajú len to, že sa im dáva, ale nehľadia na to, že keď nie je dávať z čoho, bude to mať potom následky. Napr. daňový bonus na dieťa zvýšili z peňazí určených pre samosprávy a tie potom museli zvýšiť poplatky všetkým občanom. Ľudia nevidia, že síce z jednej strany sa im dáva, ale z druhej berie a niektorí sú ešte v mínuse. Celkovo sme zadĺžení ako nikdy predtým, takže budúca vláda bude musieť urobiť nepopulárne kroky, ktoré si odnesieme všetci.

Strana
z2