icon

Mali ste maximálnu materskú pri dobrovoľnom nemocenskom?

2. mar 2024

Ahojte, mali ste tu niekto maximálnu materskú keď ste si platili dobrovoľné nemocenské? 😊 Všetko vám schválili bez problémov?

katkaseiner
•
2. mar 2024

uz sa neoplati si dobrovolne si platit nemocenske. Pokial viem tak platit by sa malo nielen to nemocenske a to vychadza potom velmi vela. Toto sa oplatilo tak pred 12 rokmi

autor
•
2. mar 2024

@katkaseiner to nebola síce moja otázka ale diki 😊 mám to preratane a dostanem na tom viac ako 10 tisíc tak myslím že otázka či sa to oplatí je bezvýznamná

luliu
•
2. mar 2024

Jedna otázka je koľko dostaneš, druhá koľko do toho vlozis

mogaa
•
2. mar 2024

hlavne si to dobre naštuduj, lebo ono to nie je také jednoduché....treba presne vedieť kedy sa poistiť dobrovolne a aj to kedy sa odhlásiť.....a ano už to naozaj nie je tak výhodné ako volakedy lebo z toho maxima musíš platiť min.26týždňov aby sa to rátalo z toho.....

autor
•
2. mar 2024

@luliu
@mogaa áno viem, čítala som celú knihu od Mihala, viem presne koľko a ako dlho mám platiť, moja otázka ale bola či si to niekto takto platil a reálne mu tú materskú normálne uznali 😊

mogaa
•
2. mar 2024

ak splníš podmienky tak ano musia ti ju uznať...robila som na SP, mali sme klientku ktorá si to zle ukončila a napriek tomu že si platila z maxima jej vyšla materská z minima.....hold chýbalo jej tam 2-3dni...

autor
•
2. mar 2024

@mogaa fúha to je teda riadna smola

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
elimu
•
2. mar 2024

Ahoj, ja som mala maximálnu matersku z DNP. Ale bolo to v roku 2020. Prihlásila som sa na konci 6tt a rodila v 36tt. Schválili všetko bez problémov 😉

autor
•
2. mar 2024

@elimu ďakujem 😊

mogaa
•
3. mar 2024

Toto teda nie som si istá či ti prejde, keďže je to viditeľne účelové....skôr sa potom u niekoho známeho zamestnaj na min.91dní s maximálnym VZ.....samozrejme aj u neho sa to bude kontrolovať, či to nebolo účelové...

autor
•
3. mar 2024

@mogaa toto sa nevyhodnocuje ako účelové, to je normálne že sa to takto robí, veď ja za tie mesiace dám do sociálky skoro 5 tisíc eur.
A pri prvom dieťati som bola tak zamestnaná a zamestnávateľovi neprišla kontrola veru tiež