Mám nárok na materskú dávku?
Ahojte chcem sa spytat...ked pred otehotnenim budem 3 mesiace zamestnana s maximalnou mzdou a potom po potvrdeni tehotenstva pojdem ja rizikove cize budem pn rata sa mi aj z tejto pn tie 270 dni kedy musim byt nemocensky poistena?v priebehu 2rokov som nebola nemocensky poistena
Dakujem za rady
Ahojte snáď by bude vedieť niekto poradiť.
Už som na Md a čakám kým mi príde výmer teda ak mám nárok, chcem vám opísať moju situáciu.
Január 2017 som bola PN, 1.2..17 som nastúpila zpet do zamestnania, a od 9.10.17 som bola PN zo zápalom, Potom som zjistila že som tehotná tak som bola na rizikovom až do 30.4.18 kedy som ukončila PN a nastúpila na md.
Otázka znie či mám nárok na Md?
@nikola0412 Ano. PP trval aj trvá?
@evittam áno trvá od 2015 a mam na dobu neurčitú takže trvá.
@nikola0412 Tak ziadny problem. Narok na MD mas.
ahojte, vie mi niekto poradit??
Pred prvym porodom som bola 1,5 roka zamestnana, prvy syn sa mi narodil 3/2016, mala som normalne MD aj RD. Druhy syn sa mi narodil 12/2017, tiez mam MD (80 percent z prijmu spred prveho porodu) .
Moja otazka znie, kolko by som dostala a ci by som nieco dostala v pripade 3. dietata (medzitym by som sa nezamestnala, presla by som znovu z RD na MD ) dakujem.
@katariinam ak ti pp stale trva ano. A urcitebto nebolo 80% 🙂
@majusqa77 tak 75percent, pardon.
vdaka za odpoved.
cize by som normalne dostala zase vysoku matersku? 😲 az sa mi nechce verit.

@mirpet ochranna doba sa vztahuje na zeny, ktore su uz tehotne v case skoncenia PP