Mám nárok na materskú v Nemecku?
Dobrý den, robím v nemecku jeden rok, na normálnu nemecku zmluvu, mám tam aj zdravotné a sociálne poistenie ktoré za mna platí zamestnávatel...snažíme sa o bábo s manželom.v prípade otehotnenia, mám nárok na materskú dovolenku v nemecku?ak áno kolko je to?a je v nemecku aj pôrodné?počas tehotenstva musím chodiť na prehliadky v nemecku alebo na sr možem a porodiť musím v nemecku aby som tam dostala matersku alebo možem na sr?dakujem
Ahoj...ja som sixe na slovensku ale zila som tiez v nemecku ..porodila ale na slovensku aj k dr a vsetko na slovensku .. co ja viem tak musis tam chodit k dr aby si mala narok aj matersku musis mat od zamestnacatela tak isto ta nemoze vyhodit ako aj tu..dostanes do troch rokov tiez peniazky ale uz si presne nepamatam ale ak chces zistim resp napisem ti link co mi pisal znamy zijuci v De 🙂
Ahoj ja som v nemecku no co sa tyka materskej ja som tu néracovala len manzel aj s malou sme poistene na neho a tetǔa povedala ze narok na nejaku matersku budem mat. Okolo 300€ plus kindergeld. A potom od 15 mesiacov je prispevok ak nedas dieta do skolky takze ak tu robis tak si myslim ze narok budes mat. A co sa tyka prehliadok na sk by si si musela vsetko platit kedze si tam neni zdravotne poistena takze radsej v nemecku. Ja tu chodim a som spokojna len niektore testy co su u nas bezne sa tu platia ale neni to nejake horibilne.
ahoj mne tiež manžel pracuje riadne v nemecku ja som aj s deťmi na slovensku, tu dostávam len rodinné prídavky v nemecku nám doplácajú do ich výšky cca 160 eur na 1 dieťa, akurát sme riešili nárok na rodičovský príspevok kedže tu nemám nárok lebo z roboty mi dali výpoved takže som síce s dcérkou na rodičáku, ale nezamestnaná a zo svk nedostávam nič, manžel si požiadal tam bolo treba milion potvrdení, overených listín a čo ja viem čoho, ale snád sa podarí vybaviť a doplatia mi za tých 11 mesiaco, ktoré som bez príjmu.takže asi tak v skratke nech partner žiada peniaze na svoje meno
tak ja ti poviem presne, zijem v DE 15 rokov, sama som teraz tehotna. Matersku, Elterngeld dostanes 67 bzw. 65 % z platu poslednych 12 mesiacov priemer po dobu jedneho roka. Ak ti vyjde menej ako 300 € dostanes minimalne tych 300 €. Na pridavky 184 € 1 a 2 dieta, potom sa stupnuje, dostane kazde dieta zijuce v DE. aj nedas potom dieta do skolky tak dostanes od 15. mesiaca Betreuungsgeld 150 € mesacne do 3. rokov alebo pokym dieta nepojde do jasli/skolky.
Ked mas poistku v DE,t ak naco sa chces pre boha trepat na SK koli prehliadkam a porodu? Po prve, tam by si to musela platit a davat si to preplacat DE poistkou, po druhe, starostlivost je tu lepsia, tak isto ako porod. Mna by na SK nedotiahlo ani 100 volov.
A este, porodne v DE neexistuje a nedostanes ho ani na SK, ked tu budes nadalej poistena a budes tu zit. Tie casy uz pominuli, ked takto mamicky vyciciavali Slovensko. Velmi sa to vyuzivalo.
Yanni napisala presne ako to je...ja by som sa Vas yanni este xcela opytat ziheme v De tiez skoro dva roky mam 8 mesacneho syna v maji mi konci materska ale miesto v jasliach mame od septembra, cize jun jul august september mozem poziadat o Betreuungsgeld? Pracu si mozem hladat az od polky sept ked si maly zvykne v jasliach, manzel samozrejme pracuje, preco je to vlastne ax od 15 mesiaca?ked ja potrebujem uz od 13teho hned po skonceni materskej, je to fakt len 150e? A viete co vsetko ktomu potrebujem? Samozrejme okrem prehliadky U6...viete mi poradit?
Ahojte potrebujem poradiť pracujem rok na zmluvu v nemecku s mužom planujeme dieta ale nechcem ostat tehotna v nemecku chcem sa vratit na slovensko ked absolvujem všetke prehliadky a aj porod na Slovensku je možnosť požiadat si o matersku z Nemecka? kedze som tam odvadzala odvody. Neviem či to už niekto tak riešil ked ano a viete mi poradiť prosim dajte info dakujem
ahojte.poradte mi ak ma niektora skusenost.mozem yiadat v nemecku betreuungsgeld ked zijem zo synom na slovensku ktory ma 27mesiacov a otec dietata pracuje v nemecku?rodicovsky prispevok nam zamietli nesplname podmienky tak nasa pani na urade mi povedala ze si mam ziadat este o betreuungsgeld.totiz to ide o to ze uz 13MESIACOV MAME NA SLOVENKU stopnuty rodicak.
-
https://www.bezreg-muenster.de/startseite/abtei...
žiadaj čím skôr, čas uteká spätne zaplatia len mesiace.
Ahojte vsetvi
Yanni a ywi 86;) , chcem opytat ako to je ked nie sme manzelia a planujeme babatko ako to je s materskou/ elterngeld? Kolko sa dostava tu v nemecku? A co keby som chodilana slovensku na prehliadky a tam porodila? Alebo je lepsie tu? Elterngeld sa rata z mojho platu alebo ako to funguje? Musim mat odrobene minimalne 1 rok v nemecku? Alebo sa to rata z priatelovho platu, aj ked sme neni zosobaseny? Aky je rozdiel?este som chcela ze zdravotku a socialne platim len tu...dakujem za rady
Zdravím chcem sa spytat dokedy Budem brát kindergeld?iba kým mi skončí elterngeld alebo do 3 rokov?a betreusgeld papiere mi pošlu automaticky alebo si ich musím vyziadat?a kde?dakujem
Dobry vecer chcela by som sa inf.manzel pracuje v nemecku uz rok a mame 2 rocnu dcerku a chceme sa stahovat za nim co bi sme mali vsetko vybavit ? či tam budem dostavat rodicovsky alebo ako to je ked si tam spravime trvali pobyt pridavky uz stafial dostavame dakujem za odpived
Dobry den Zenicky.Zijem v nemecku uz 2 roky 🙂 teraz som tehotna termin mam v oktobri chcela by som sa opytat na co vsetko mam narok tu ak by niekto vedel poradit by som bola velmi vdacna som vydata.Dakujem
Ahojte ja pracujem v Nemecku ako opatrovateľka 3roky Ostala som tehotná a lekár mi napísal, že nemôžem ďalej vykonávať túto prácu. Dala som ten papier na poisťovni aj zamestnávateľovi. A pýtala som sa že kam mám poslať pnku. A oni mi povedali, že netreba posielať žiadnu pn ku, že nie som chorá len tehotná. Tak neviem bojím sa aby mi potom vyplácali peniaze. Čo mám robiť? na zdr, poisťovni mi povedali, že nech donesiem 7tyždňov pred pôrodom potvrdenie od nemeckého lekára a budem dostávať materskú.
Ahojte kočky
Žijem v Nemecku,otehotnela som v práci čiže mi riadne celý 9 mesiacov chodí výplata.Len by som sa chcela opýtať,až by niektorá z vás bola poistená v poisťovni IKK-classic či vo 8 mesiaci poisťovňa posiela nejaký príspevok, pretože v KKH to tak funguje,že vo 8 mesiaci pošlú do tej tisícky pre bábätko peniaze..Vďakýčko😊

@shark455 Vieš, tu ti asi ťažko niekto poradí, veď sa spýtaj na nemeckých úradoch, alebo nepoznáš tam niekoho, kto už rodil a aké majú zákony?!