Mám nárok na plné materské pri rizikovom tehotenstve?
Ahojte, budem mať plné materské, keď by ma doktor vypísal napr. v treťom mesiaci na rizikové tehotenstvo? Mám problémy a 40 r. Ešte pracujem, už 8 rokov v tej istej firme... Príp. koľko bude potom RP?
Ďakujem
@anonym_autor to, ako tehotesntvo prebieha nema ziaden vplyv na vysku materskeho ani rodicovskeho prispevku. tam rozhoduje obdobie pred nastupom a v tvojom pripade je to uplne safe...poberala si aj tehotenske?
@anonym_autor to, ako tehotesntvo prebieha nema ziaden vplyv na vysku materskeho ani rodicovskeho prispevku. tam rozhoduje obdobie pred nastupom a v tvojom pripade je to uplne safe...poberala si aj tehotenske?
@krasneleto
nie ešte som nedala žiadosť...ako to treba?
Z akého dôvodu by si nemala mať nárok? Pracuješ 8 rokov, takže bez ohľadu na PN a jej dlžku, máš nárok na tehotenské aj materské. A následne na vyšší rodičovský. Výška vyššieho RP od r. 2026 bude 500,10 eur. Stačí do google zadať "výška RP", čo je asi 2 sekundy a google ti vyhodí odpoveď za sekundu.
@melanta
Ďakujem ti...
@krasneleto
nie ešte som nedala žiadosť...ako to treba?
@anonym_autor spytaj sa gynekologa, on vypisuje tlacivo na materske... ak sa nemylim je to od 13 tt do porodu , ziadaj

Z akého dôvodu by si nemala mať nárok? Pracuješ 8 rokov, takže bez ohľadu na PN a jej dlžku, máš nárok na tehotenské aj materské. A následne na vyšší rodičovský. Výška vyššieho RP od r. 2026 bude 500,10 eur. Stačí do google zadať "výška RP", čo je asi 2 sekundy a google ti vyhodí odpoveď za sekundu.