Mám nárok na príspevok, keď som už v 30. týždni?
8. sep 2014
prosim o radu , som 30.tyzdni tehotenstva a chcela by som vediet ci mam narok uz na matersku ci nejaky prispevok na dieta . ? 😒 dakujeem 😀
príspevky na dieťa sú na DIEŤA ktoré ešte zjavne nemáš. Materská tak, ako vyššie uvádza havana_frost.
Okrem toho, to dieťa sa musí dožiť min 28 dni
ahoj chcem sa spytat ked mi zacala materska od 19oktobra 2014.tak do 19.oktobra mam odrobene dni a do zvysku mesiaca mi bude doplacane zo socialneho ako do materskej uz?ci ten zbytok mesiaca mi vyplatia az nasledujuci mesiac k materskej

Nárok na materskú sa odvíja hlavne od zamestnania, takže neviem ti povedať či nárok máš. Ak áno, tak najskôr od 32. týždňa. Na MD sa nastupuje spravidla 6 - 8 tt pred predpokladaným termínom. Nárok na materskú máš, ak si v ostatných 2 rokoch mala aspoň 270 dní (9 mesiacov) nemocenské poistenie v SP (či už ako zamestnanec, dobrovoľne poistená alebo SZČO) a ak poistenie trvá alebo si v ochrannej lehote. Príspevky na dieťa sa dostávajú až po narodení dieťaťa. Ak nárok na MD nemáš, tak rodičovský príspevok ti patrí až od mesiaca, kedy sa dieťa narodí.