Mám nárok na príspevok zo sociálnej poisťovne?
Dobry vecer,chcem sa opytat. Pracovala som v rakusku,sezonne. Ale zial mi chyba sto dni aby som mala narok na podporu a tym padom aj na matersku. Na slovensku pokial neporodim nedostanem nic?ani ked dom na rizikovom?neviete mi poradit?
@lenicka6697 Ved ja sa nehadam. Ci mas ten pocit? Proste ak si aj mala splnenu hlavnu podmienku naroku na MD, nesplnila si dalsiu. Cely tento system je nastavený na prd. Ja som pri prvom dietati mala odpracovanych 10rokov,nemale odvody, dane a len preto lebo ma pracovná situácia prinútila zalozit zivnost a nemusela som prvy rok platiť odvody do SP aom dostala prd a nie MD. Toto by mali inak riesit. A napr.taka 18tka vyjde zo skoly, na dohodu prihlasena 270dni mozno z 20Eur, pred nástupom na MD stihne 26tyzdnov DNP z maxima, ktoré zaplatí mozno den a ma max.MD, pripadne sa stihne zamestnat na 90dni bez PN a OCR na max.VZ u noveho zamestnavatela...Cele zle.
Ale tak my sme si nastastie deti nerobili kvoli prispevkom zo statu. Len je to nepremyslene to je všetko....
@evittam nemam ten pocit len uz to nechcem rozoberat. Na SR nefunguje viac veci nielen materska. To s tymi mladymi 18tkami je to zial tak. Skoda sa rozculovat

@evittam ospravedlnujem sa, nechcem sa hadat. Rozumiem, nebola som nahlasena na NP tak mi narok nevznikol. Budem si pamatat do buducnosti, viac opatrnosti pri personalnych agenturach