Mám nárok na rodičovský príspevok pri práci na dohodu?
Dobry den, vedeli by ste mi prosim poradit ci mi vznika narok na rodicovsky prispevok aj pri praci na dohodu? Alebo treba mat TPP?
Predosly zamestnavatel mi ukoncil zmluvu pocas materskej, nasledne som sa musela hlasit na urad prace.. nakolko muz pracuje v rakusku, momentalne ani jeden rodic nepracuje na sr a preto povedali ze narok na RP nemame. ( v rakusku všetky žiadosti na RP slovakom od oktobra zamietaju rad radom )
Ďakujeme za odpoved
@tanyan na tu ziadosť sa čaka 10 mesiacov, už čakame 4ty a ešte nam to neprišlo. Ale zatial rad za radom všetko zamietaju a takto dochadzame o rodičak zo Sk. Tak preto chceme zistiť či sa stači zamestnať na nejaku dohodu a poberať už ten rodičak skôr ( ak to pri dohode schvalia ) a nebudu nam ulietať € ďalšie mesiace. Keďže na Sk spätne nič nedoposielaju tak už sme ajtak ukratení pomaly o 5 mesiacov RP

Podľa dostupných informácií na nete ani TPP, ani dohoda nie je podmienkou pre poberanie rodičovského príspevku. Podmienkou je len trvalý alebo prechodný pobyt rodiča a vek dieťaťa.
Nemala by si nárok, ak aspoň jedna z oprávnených osôb má nárok na materské alebo má nárok na obdobnú dávku ako materské v členskom štáte...
https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
Nestačí doložiť zamietnutie žiadosti z Rakúska ako potvrdenie, že nemáte nárok a nepoberáte dávky z Rakúska?