Mám ostať doma po rodičovskej?
Caute, v decembri sa mi skonci rodicovska dovolenka a rozmyslame s muzom, ze by som este rok ostala doma. Kvoli chorobnosti, a adaptacii do skolky atd., navrhol to manzel a uprimne, bolo by to aj fajn.
Ostala by som ako osoba starajuca sa o dieta, teda bez prijmu. Mam nejake uspory a bocne prace ( grafika, predaj cez nemenovanu stranku). Manzel chvala Bohu dobre zaraba, takze co sa financnej stranky tyka, nemali by sme problem.
V praci som podala vypoved. Teda, musela som...
Je podla vas blbost ostat doma alebo ist hned do roboty? Keby ostanem doma a budem si po roku hladat robotu, ako sa obhajim? Preco som ostala rok doma?
Urcite by som ostala doma
@anonym_autor určite by som len tak neostala doma, kvôli skolkarskym chorobám. To môžeš byť pokojne doma aj ďalšie 4 roky...
Uz ste sa dohodli s muzom tak,preco nad tym takto rozmyslas,tak za ten rok si mozes urobi aj nejake kurzy cez urad prace zadarmo,venovat sa sebe a ine.
po skonceni RD chod na urad prace, a vyber si pol roka podporu, ak si predtym pracovala, mas nato narok. Sice budu ta nahanat nosit potvrdenia, ze si hladas pracu, ale tak raz za mesiac - dva posles dakam mail, ten si vytlacis a das pracovnicke. Nic zlozite.
A az po tom pol roku chod na ZP sa hlasit ako osoba starajuca sa o dieta do 6r.
Je to vasa vec, ak to vam vyhovuje momentalne, tak smelo do toho.
Manžel to navrhol, aby nemusel priložiť ruku k dielu.
@anonym_autor ja by som doma neostala lebo svoju pracu mam rada, chcem plnohodnotne zarabat, potrebujem sa rozvijat....ale to som ja (a ty tam tu cast kreativnu budes mat pokrytu), ale tak ja som ani tie 3 roky doma nebola
Je to len o tebe a o tvojom manzelovi, nikto iny nema pravo do toho kecat a ver mi je to relativne caste, zamestnavatel to nebude nejako extra riesit, ak nebudes doma 10 rokov 🙂 a niekedy ani vtedy nie.
Dakujem vam velmi pekne! Podpora ma ani nenapadla. Urcite vyuzijem. 🙏
Ja osobne by som to využila a ostala doma a nech sa tu niektoré hodia aj o zem. Že si to oni nemohli dovoliť je ich vec. Deti sú malé len raz a budujeme im imunitu teraz.. môj najstarší bol celú škôlku čiže 3 roky doma každý mesiac po väčšine na ATB. Bolo to ťažké obdobie skĺbiť robotu a každú chvíľu očr lebo syn hneď teplotoval. Až teraz ako nastúpil do školy zrazu nebýva chorý, no prešli sme si peklom.
Tak prečo si to nedovoliť keď nato máte. Neprídete o nič keď nebudete rok robiť, jedine žeby vás to samú ťahalo hľadať prácu, samozrejme je to všetko o vás ako to vy cítite
"netlačí Vás topánka" určite by som ostala doma 🙂
Ja som takto ostala pól roka na neplatenom voľne, potom keď sa dcéra adaptovala tak som sa vrátila do prace 😊
Dakujem, super citat vase komentare. ♥️
@anonym_autor ked je dieta chore, mas narok na OCR
@anonym_autor V prípade, že máte tu možnosť, využite ju.Je jednoduchšie zvykať si na škôlku s vedomím, že v prípade potreby môžete byť doma s dieťaťom bez stresu,ze co na to v práci, lebo aj zdravé deti po príchode do kolektivu sú neraz častejšie choré, ako predtým, keď boli doma.Lepsie je zvykať si prv na zmeny, ktoré prináša nástup dieťaťa do škôlky a po čase si zvykat na režim, ktorý prináša nástup do zamestnania a zosúladiť to

@anonym_autor ako nikto sa na to nepýta prečo ste nesli hneď po materskej do prace. Mne napríklad nezobrali dceru koli kapacite do škôlky. A nik sa na pohovoroch nepýtal, že prečo som ostala doma