Mám požiadať o predĺženie rodičovskej dovolenky?
Ahojte , prosím poradíte mi ,
Mám predĺžený rodičovský zo zdravotných dôvodov dieťaťa schválili ho na dva roky . V júli mi už konči a ja neviem či má zmysel podávať o predĺženie na ten rok syn bude mať v júli 5 rokov . Vtedy mal diagnózy Atypicky autizmus , expresívna porucha reči , ekzém , ľahká pôrodná asfixia ,predčasne narodené dieťa . Do škôlky chodí od septembra . Lenže zmenili sme pedopsychiatra a už autizmus vylúčil len teda porucha reči nks , to mám aj od psychologicky z cppp nks a podpriemerný intelekt . Ma odporúčanie na asistentku do škôlky lebo sa nezapája a neposlucha učiteľku , nechodí sám na wc doma s tým problém nieje , proste v škôlke ma problémové správanie . Stále býva chorý od imunoalergologicky ma v správe imunodeficit. Podľa psychologicky zaostáva v mentálnom vývoji v intelekte je pod priemerom ale žiadnu diagnózu s tým spojenú mu nenapísala pretože v takom veku sa to vraj nepíše ešte . Tak ja neviem či ma zmysel znova skúsiť to predĺženie a teda s akými diagnózami lebo podľa mňa nks ekzém a imunita nestačí .Zamestnant sa mi nedarí lebo týždeň je v škôlke týždeň doma čo je je stále chorý , čo by ste poradili fakt som zúfalá , v škôlke sa na neho sťažujú dúfam že vybavia asistentku
Samozrejme, že podaj, keď máš papier aj od imuno, správy sa dávajú rok staré pri predĺžení
@nikpa na predĺženie sa dávajú najviac rok staré správy, ak neboli v starom posudku samozrejme
@danielahamar mňa so správami pri predĺžení, ktoré mali práve pol roka poslala preč, že chce nové. Neviem ci je to presne dané alebo je to individuálne podľa diagnózy ale rok staré správy mi prídu hlúposť.
@danielahamar nie náhodou max pol roka staré?
Jasné že si požiadaj

Aj keď ma autizmus vylúčený ma toho stále dosť a určite stále navstevujete lekárov, logopéd, psychológ, špeciálny pedagóg, kožné, neurológ a všetko možné s tým co má. Takže za mňa toto je prípad na predĺženie RP. Ved zato nič nedáš, daj dokopy lekárske správy nie staršie ako 3 mesiace a aspoň mesiac pred koncom RP to opätovne odnes na úrad.