icon

Mám žiadať o pandemický rodičovský príspevok?

lellla
10. dec 2020

Ahojte ..viem že je tu toho veľa ale ja som naozaj ako debil...na úrade som.bola a nič mi nepovedali len že sa musím.hodit na upsvar ...malý mal v novembri 3 roky ,chodí do škôlky a ja som nezamestnaná ...chcela by som.vediet mám sa prihlásiť Teda na úrad práce a budem ako nezamestnaná( dávku v nezamestnanosti som si pred tehotenstvom vyčerpala) alebo mám niekde požiadať o pandemicky rp? Budem mať na to nárok? A ak áno ako si podať žiadosť alebo čo robiť? A ešte otázka ďalej s ani budú platiť aj odvody do zp? Ja vážne tým zákonom nechápem vôbec a hovorím na úrade sa na mňa vykašľali ...ďakujem vám pekne ♥️♥️a nehnevajte sa za takú istú tému ktorá sa asi dosť často opakuje

zzkmetova
10. dec 2020

@nikpa píšem IP

lellla
autor
10. dec 2020

@nikpa no mne to konečne vyzistila mama a jej povedala známa čo pracuje na úrade že aby som počkala a ešte sa nezahlasovala ..mám počkať na ten papier do 15teho a ak nepríde tak sa mám nahlásiť na upsvar...ale povedala mi že príde ten papier na rp a vtedy sa netreba zahlasovať lebo že keď ti ho predĺžia tak aj tak ťa odhlásila z upsvaru a že je to zbytočne papierovačky aj pre ne aj pre teba

lellla
autor
10. dec 2020

@natalala áno nepracovala pretože som počas liečby ivf dostala výpoveď v čase keď som si pichala 4 injekcie do brucha my dali výpoveď a hotovo keď my vkladali mbrijo bola s dva týždne nezamestnaná a nikoho to nezaujimalo..neriešim...ja nespekulujem ani nič nevyhľadávam ja som len chcela vedieť na čo mám nárok a keď na to nárok mám tak si to jednoducho chcem vyčerpať a bodka...a áno nemáme to ľahké ale keď mi to nedajú tak sa môj svet nezrúti neboj sa !!!

lellla
autor
10. dec 2020

@natalala a ešte niečo ja som.na on není ani nebola pokiaľ som.naozaj nemusela ..dokonca aj teraz v tomto tehotenstve keby som zamestnaná by som.bohuzial musela ísť hneď na on či by som chcela alebo nie keďže som mala od začiatku veľké problémy...ale stále nechápem na čo riešite niečo čo s vás teda netika a neviete ani odpovedať...ja sem chodím a sem tam si čítam.forum keď viem poradiť poradím a keď neviem poradiť alebo mi otázka príde detinska až primitívna neodpovedal a rokujeme ďalej 🤭skúste na budúce aj vy niečo také 😀

natalala
10. dec 2020

@lellla mas pravdu kazdy je v inej situacii a tiez nezvyknem reagovat na taketo veci, len uz za posledny tyzden som tu videla asi 10 skoro rovnakych tem, tak som sa uz neovladla 🤷🏼‍♀️ Zrejme to nebolo zrovna voci tebe fer, prepac.

lellla
autor
10. dec 2020

@natalala nevadí sa nehnevám neboj ani som není urazená ..ja ťa chápem že je toho veľa ..ja som to tu lustrovalana čítala ale to hlavné čo doma a chcela dozvedieť som sa nikde nedočitala...inak moc témy nezakladajú len keď už som v tak platovej situácii a nechcem jednoducho aby mi prišiel papier z emam nedopaltok na zdravotnej lebo nemať žiadne peniaze a play príde nedopaltok tak budem v riti 🤭

zzkmetova
Autor odpoveď zmazal
kristinaanna
10. dec 2020

@lellla zavolaj priamo na UPSVAR na oddelenie dávok, máš nárok na pandemický RP, ale ten budeš mať až v januári za december, teraz dostaneš ešte za november, evidovať ako uchádzať o zamestnanie sa nemusíš, zdravotné poistenie je hradené štátom keˇže poberáš rodičovský.

zzkmetova
10. dec 2020

@natalala a
@lellla super že ste to takto vyriešili.

lellla
autor
10. dec 2020

@kristinaanna vidíš presne toto som potrebovala prečítať a stačila by jedna odpoveď a bola by som spokojná ...na uspvare sa na mňa vykašľali 🤦 vďaka už mám info 🤭🤭

kristinaanna
10. dec 2020

@lellla bude treba za december doručiť cestné vyhlásenie že nemáš žiadny príjem, ale to by sa už mali ozvať z UPSVARu

lellla
autor
10. dec 2020

@zzkmetova ja nemám dôvod sa na niekoho hnevať alebo podobné nie som ten typ a popravde tiež nemám rada nezmyselné otázky ktoré sú tu 1000krat ale ja som vážne lustrovala otázky a odpovede až sa mi apríli z hlavy a odpoveď ktorú som najviac potrebovala a to bolo o tom.evidovani sa na úrade som.jedmoducjo nikde nenašla ..😂

lellla
autor
10. dec 2020

@kristinaanna áno mamina známa povedala že budú posielať papier okolo 15teho tento mesiac ☺️

elizabeth88
10. dec 2020

@lellla Inak gratulujem k tehotenstvu,zabudla som napísať.🙂

lellla
autor
10. dec 2020

@elizabeth88 ďakujem pekne ☺️

maciatkolulu
11. dec 2020

@lellla vieš ono je všetko ôk, ale nerozumiem prečo by, nehovorím teraz priamo ty, keďže si tehotná, ale všeobecne, prečo dieťa, ktoré je v škôlke, tak by mala jeho matka, otec poberať nejaký pandemicka rodičak... Nikde to tak nie a každý vkuse vykrikuje ako malo na sk dostávate. Tak asi sa máte tam super, rodičak do 3 rokov, plus keď sa nájde známosť a správne papiere tak aj do šesť, decko zvesela doma, potom kadejaké pandemickej ocr celé leto, no nebolo to fajn? 😂😉Potom zase rodičak a decko opäť v škôlke.... Jajaj, len potom neknusat a nezavidiet iným štátom, kde sa maka a preto sa aj dostávam kdezto na sk sa číha len kde co a ako získať obísť a podobne.

lellla
autor
11. dec 2020

@maciatkolulu ja chápem mne to prišlo tiež blbé veď dieťa v škôlke tak automaticky si mám hľadať robotu...ja som ju aj mala istú na 100percent ,🤦mne je s toho smutno no ale zasa na druhej strane mi to teraz padlo skvelé ak ten rodičovský predĺžia keďže bohužiaľ v tehotenstve ma nikto nezamestná a tým pádom s anemusim báť že nebudem mať čo na chleba ...👌

jana005
11. dec 2020

@maciatkolulu
@lellla mne tiež dobre padol pandemicky rodičak.
Teda ešte neviem naisto, či ho budem dostávať, ale ja som malého do škôlky nedala, chcela som byť s ním doma ešte tento rok bez ohľadu na to, či budem niečo dostávať alebo nie.
Ale tak peniažky potešia a škôlka nám neujde

kristinaanna
11. dec 2020

@maciatkolulu lebo v tejto dobe môžu škôlku zavrieť, a nebude nárok na OČR, a naozaj záleží od škôlky či takéto dieťa v priebehu roka zoberú. A a na rodičovský máš nárok aj keď si v práci, teda môžeš zarábať a poberať rodičovský, a dieťa môžeš mať doma so starými rodičmi, s opatrovateľkou alebo v škôlke aj pred dovršením 3 rokov, ale ke´d pracuješ máš nárok na OČR čo je 55 % HVZ, ale keď nie si zamestnaná , nemáš nárok na očr, a ak zavrú škôlku nemôžeš si ani hľadať prácu.

maciatkolulu
11. dec 2020

@kristinaanna ak zatvoria škôlku, dobre píše, ale čo ja viem, škôlky boli otvorené, ale mamičky, zo strachu pred nákazu radšej boli na kúpaliskách a kadetade v lete. Ak zatvoria škôlku, hmm, ak zatvoria školu co? Pandemicka co? Ci 6 ročne dieťa môže ostať doma samé, či sedem, osem? A ako to je v druhých štátoch. Ale ved fajn, treba využiť všetko, len ten zaver bude zlý....

maciatkolulu
11. dec 2020

@kristinaanna inak neviem o tom, že by boli škôlky tento sk. Rok celoplošné po zatváranie. To, že si ty doma so svojím dieťaťom je tvoje rozhodnutie, absolútne nechápem z akého dôvodu ti ma na to prispievať štát... Ja som bola s dcérou doma do skoro 6 rokov, nepýtala som nič, žiaden predĺžený, nič, to mala hydrocephalus, by ma hanba fackivala, keď som videla tie prípady, ktoré boli na oddelení a to ako sa rodičia bili o každú korunu a pritom jeden t rodičov reálne pracovať nemohol, tak mi bolo a aj je na zvracanie z ľudí čo naháňajú diagnózy a la exem, alergie, intolerancie a pod. A pritom decko zvesela v škôlke celý deň. Bleee. A tam kde to potrebujú, tam je problém. Každopádne tie peniaze odniekiaľ idú a pochybujem, že zdroj je bezodny. Hold, bude sa potom plakať. Ale chápem, keď je možné cecnut systém, prečo nie, veď aj Jolana, kata a peto od vedla tak majú, tak prečo bie😉👋👋

mrnoska3
11. dec 2020

@lellla ja som sa zaevidovala a aj tak mi predlzili a na urade sa pan tiez tvaril ze o nicom nevie o predlzenom rodicaku a potom mi prisli asi po mesiaci papiere k rodicaku.

mrnoska3
11. dec 2020

milujem tie moralistky,ano zamestnat sa v tej dobe je uplne jednoduche ano vsade hladaju ludi a vitaju s otvorenou narucou ,si pozrite profesiu alebo inzeraty kolko ich tam malo je a potom radte sa zamestnat.Sa lahko vravi tomu kto ma pracu.Ja som napr.poslala 6 zivotopisov od septembra az na 1 mi odpovedali a necele 2 meciace som robila a teraz sme dostali tri vypoved ze neni roboty ze bohuzial.A ano je super ostat bez prijmu len aby som nevyciciavala stat.Ked clovek robi a odvadza dane je to normalne ale ked ostane bez prace a v zlej situacii uz je vyciciavac statu.Super nazory poniektore

kristinaanna
11. dec 2020

@maciatkolulu ale ak by si ma v tom období nárok naRP tiež by si ho mala

maciatkolulu
11. dec 2020

@kristinaanna nuž, ale je to úplne od veci. Sú ľudia čo prišli o prácu vďaka corone a majú sest+ročne deti a co majú robiť? Oni sa môžu päsť? Veľmi zaujímavé celé toto.

kristinaanna
13. dec 2020

@maciatkolulu nie môžu požiadať o dávku SOS co je tiež 300 €

jenny04
20. jan 2021

@natalala v tejto dobe úplne jednoduché nájsť si prácu,skúsila som a po dvoch mesiacoch musela skončiť lebo manžel vycestoval, 2deti s teplotami a isto mi nebude niekto strážiť 2deti .Mala by si si zažiť takúto situáciu

natalala
20. jan 2021

@jenny04 ja nemozem zato ze sa mas zle, ale dakujem ze to prajes aj mne, tak si urcite pomozes 👍🏼 Aj ja mam male 11 mesacne dieta a vratim sa do prace, kde som robila pred materskou o par mesiacov a budem robit z domu. Kazdy si zazije len taku situaciu do ktorej sa sam dostane 🤷🏼‍♀️

lienkazienka
20. jan 2021

Mne je len zvlastne, preco vas v decembri nekontaktovali kedze vam v novembri skoncil rodicak.

jenny04
20. jan 2021

@natalala neviem kde si vycitala že sa mám zle..držím ti palce aby si mala vždy na ruzickach ustlané .Ale ako čítam tie tvoje komentáre tak až tak super ti asi nieje keďže sa navazas do veľa ľudí,hmm asi tu tráviš veľa ca