Manžel na materskej
Ste tu nejaké čo sa s mužom vystriedali?
Aj my sme sa vystriedali, sla som do prace, ked mal 2 roky a manzel na matersku.
Aj my sme sa vystriedali, sla som do prace, ked mal 2 roky a manzel na matersku.
@petamich to už asi rodičovská, nie?
@evazhoufova môj manžel je na materskej od septembra, avšak ja som do práce nenastúpila, som na neplatenom voľne a platím si zdravotku.
@andaluzia12 prečo takto?
@petamich to už asi rodičovská, nie?
@evazhoufova rodicovska? nie preco? otec moze ist na matersku kedykovek do 3 rokov dietata (cerpat sa da maximalne do 3 rokov, takze ak chce vycerpat celu nastup najneskor v 2.5)
@evazhoufova
My pri obidvoch deťoch, bol to veľmi dobrý nápad.
@andaluzia12 prečo takto?
@evazhoufova ukameňujete ma že vyciciavame štát, ale ja som s 10 mesačným doma a manžel si popri materskej privyrába. Jeho materská je podstatne lepšia ako môj rodičak.
@evazhoufova ukameňujete ma že vyciciavame štát, ale ja som s 10 mesačným doma a manžel si popri materskej privyrába. Jeho materská je podstatne lepšia ako môj rodičak.
@andaluzia12 robi nacierno bez odvodov? Inak si to neviem predstavit, pretoze ked mu zasvieti prijem v socialnej poistovni, matersku mu mozu odobrat
A ako to je na materskej môže byt otec plus matka dokopy 34 týždňov alebo matka 34+ otec 22?
@andaluzia12 a co mu bránilo robit aj naďalej? Vsak ty by si bola doma s deckom, on nech ma aj 5 robot.
Verím, že aj na toto raz dôjde, aby sa na náklady štátu robili voľná a odr...y. pevne verím, že potom pôjdeš aj na UP, lebo vsak do prace sa predsa vrátiť nedá, ze? Ešte šťastie ze aspoň tu podporu trosku osekali, kvôli takým podvodnickam ako ty. Len škoda, že na to doplatia aj poctivi ľudia, čo naozaj prídu o prácu.
A ako to je na materskej môže byt otec plus matka dokopy 34 týždňov alebo matka 34+ otec 22?
@evazhoufova google neporadil?
@evazhoufova google neporadil?
@anonym_a4bba4 jeden výťah AI povie tak druhý naopak…
@anonym_a4bba4 jeden výťah AI povie tak druhý naopak…
@evazhoufova stránka sociálnej poisťovne tiež neexistuje? Kde mas oficiálne informácie?
https://www.socpoist.sk/socialne-poistenie/nemo...
@andaluzia12 a inak, materska je plus mínus vo výške platu. Plus ked ma nejaké bonusy, tak ma dokonca menej. Plus tvoj rodicak k tomu a mate stále viac, ako keby on mal byť na materskej a ty zadarmo doma. Ovšem u vás to je iba na odrbkavanie, keďže robí k tomu ešte aj na čierno. Na druhej strane tu nezabudnite kvikat, ako je tento stat ANTIsocialny k rodinám s deťmi. Ako ku komu, ze?
@andaluzia12 a inak, materska je plus mínus vo výške platu. Plus ked ma nejaké bonusy, tak ma dokonca menej. Plus tvoj rodicak k tomu a mate stále viac, ako keby on mal byť na materskej a ty zadarmo doma. Ovšem u vás to je iba na odrbkavanie, keďže robí k tomu ešte aj na čierno. Na druhej strane tu nezabudnite kvikat, ako je tento stat ANTIsocialny k rodinám s deťmi. Ako ku komu, ze?
@anonym_a4bba4 pocitam,ze v normalnej praci zarobi tak do 1000eur,a uz cas na inu pracu nezostava.Tak ked ma matersku,plus si ide privyrobit napr.dalsiu 1000cku tak maju viac ako by bol v praci a ona na rodicaku,kedze asi ona pred tehu nepracovala inak by mala tiez matersku.
@anonym_a4bba4 pocitam,ze v normalnej praci zarobi tak do 1000eur,a uz cas na inu pracu nezostava.Tak ked ma matersku,plus si ide privyrobit napr.dalsiu 1000cku tak maju viac ako by bol v praci a ona na rodicaku,kedze asi ona pred tehu nepracovala inak by mala tiez matersku.
@anonym_d79a64 ja predpokladám, že ona svoju matersku si čerpala.
Ide iba o klasický o.b, ako to bežné teraz robia, lebo vsak materska je predsa na prilepsenie. Ešteže v niektorých prácach toto nepodporujú, aby si chlapi robili pol roka prázdniny a samozrejme popri tom načierno robili.
@anonym_d79a64 ja predpokladám, že ona svoju matersku si čerpala.
Ide iba o klasický o.b, ako to bežné teraz robia, lebo vsak materska je predsa na prilepsenie. Ešteže v niektorých prácach toto nepodporujú, aby si chlapi robili pol roka prázdniny a samozrejme popri tom načierno robili.
@anonym_a4bba4 ano,ano.Ved 10m babo,materska do 5m,plus 6tyzdnov pred terminom.
@evazhoufova my sme sa prestriedali ...hned ako skoncila materska mne, isiel manzel na matersku a ja do prace ...
@evazhoufova áno a je to naj rozhodnitie na svete! Zachránilo mi to manželstvo.
@anonym_a4bba4 ano,ano.Ved 10m babo,materska do 5m,plus 6tyzdnov pred terminom.
@anonym_d79a64 keby to niektoré aspon využili rozumne, ze ked uz je teda aspoň chlap doma, tak nech pomaly začne robiť, aby sa nejako zapracovala, kým dieta pôjde do skolky. Ale to predsa nieeeee. Len potom nadavat, ze ma nikto nikde nechce a diskriminuje kvôli deťom, to potom uz samozrejme ano. To vedia najlepšie
@anonym_d79a64 keby to niektoré aspon využili rozumne, ze ked uz je teda aspoň chlap doma, tak nech pomaly začne robiť, aby sa nejako zapracovala, kým dieta pôjde do skolky. Ale to predsa nieeeee. Len potom nadavat, ze ma nikto nikde nechce a diskriminuje kvôli deťom, to potom uz samozrejme ano. To vedia najlepšie
@anonym_a4bba4 tiez som za to,ze ked uz otec na materskej ma sa riadne starat o dieta a matka do prace,ved na to to bolo urcene.
Klasické odpovede 🙂 manžel prišiel o prácu, tak z ochrannej lehoty nastúpil na materskú. Ja som mohla ísť na UP na podpru, ale mam svoju prácu rada a určite sa tam chcem vrátiť, preto som na neplatenom voľne… a vždy sú super tie vaše domýšľavé odpovede .. podvodníci sú tí ktorí si platia posledné 3 mesiace vysoké odvody aby mali maximálne materské.. my poctivo pracujeme roky …
@evazhoufova matka 34 a otec 28 tyzdnov, pricom si ich moze rozdelit na 2+26 tyzdnov (2 tyzdne do dovrsenia 6 tyzdnov zivota dietata) alebo cerpat ciastocne/cele naraz do 3 rokov dietata
Co sa potrebujes opytat alebo vyriesit? Lebo vidim, ze v tom mas celkom hokej 🙂
Manžel nastúpil na materskú keď mala dcéra 1,5r a ja som sa vrátila do práce. Otec má materskú 28 týždňov, tak ako to už bolo spomenuté.
Ja pôjdem na materskú v ČR, tam mám nárok na 28 týždňov len - a chceli sme sa na materskej prestriedať s tým, že by som chodila do prace. Viem, musím sa pozrieť ako to funguje v čr, len chat got mi hovorí že obaja mame nárok ja 28 on 22 týždňov a google hovorí že dokopy 28.
Myslim, ze touto informaciou si mala zacat, kedze my vsetky ti hovorime ako je to na Slovensku 😅
Kazdopadne v Cechach je maximalna dlzka naroku na jedno dieta 28 tyzdnov. Takze ak obaja chcete cerpat narok na penaznu pomoc v materstve z CR, tak sa neviete prestriedat a cerpat ty 28 a on 22 - narok je spolocny a maximalne 28 tyzdnov, cize ak ty vycerpas napr. 14 tyzdnov, jemu zostane 14, ak vycerpas 28 on uz nemoze.
Kazdopadne v Cechach je maximalna dlzka naroku na jedno dieta 28 tyzdnov. Takze ak obaja chcete cerpat narok na penaznu pomoc v materstve z CR, tak sa neviete prestriedat a cerpat ty 28 a on 22 - narok je spolocny a maximalne 28 tyzdnov, cize ak ty vycerpas napr. 14 tyzdnov, jemu zostane 14, ak vycerpas 28 on uz nemoze.
@petamich ďakujem za ozrejmenie. Na svk je to teda samostatný nárok muža a zeny
Ja pôjdem na materskú v ČR, tam mám nárok na 28 týždňov len - a chceli sme sa na materskej prestriedať s tým, že by som chodila do prace. Viem, musím sa pozrieť ako to funguje v čr, len chat got mi hovorí že obaja mame nárok ja 28 on 22 týždňov a google hovorí že dokopy 28.
@evazhoufova zavolaj si na urad v cr,do mesta kde si bud ty alebo muz pracoval,pracuje.
@petamich ďakujem za ozrejmenie. Na svk je to teda samostatný nárok muža a zeny
@evazhoufova ano, u nas je to inak, muz moze cerpat az do 3 rokov dietata a ma samostatny narok

@evazhoufova môj manžel je na materskej od septembra, avšak ja som do práce nenastúpila, som na neplatenom voľne a platím si zdravotku.