icon

Manžel na MD

betka269
6. aug 2018

Ahoj baby, chcem sa len uistiť či robíme správne. Manžel je od 2.8.2018 v práci prehlásený na MD, ja dostanem k 2.8.2018 výpoveď v práci. Len na chcem opýtať na UPSVAR som bola požiadať o zastavenie RD, no dokument mi vyhotovila až budúci tyzden, cize na socialku sme zatiaľ žiadne papiere neodovzali, keďže potrebujeme toto potvrdenie (žiadne mi nechceli dať). Stačí teda len že je manžel prehlásený v práci? Moc sa mi to nezdá, ale na SP mi tvrdila že staví všetky papiere až v priebehu augusta doniesť

nadula01
6. aug 2018

Ono to všetko môžes zaniesť spätne, na SP ti bez papiera o pozastavení vyplacania RP nič neurobia

betka269
autor
6. aug 2018

Super dobre, lebo sa mi to nezdalo vôbec... hej, musím naň čakať, lebo ešte mám nárok na RD za jeden deň 😄

miriam439
6. aug 2018

@betka269 No ak sa môžeš, tak sa ešte popýtaj niekoho, lebo mne sa zdá, že tu minule baby písali, že rodičovský príspevok sa vypláca nie za dni, ale za celý mesiac, takže je celkom možné, že hoci si si dala zastaviť RP k 2.8., tak ho ešte dostaneš za celý august. A viem, že keď som ja chcela materské, tak som na soc. poisťovňu musela doniesť potvrdenie z UPSVAR, že nepoberam RP.
Tak aby ste potom pre jeden deň nemali problém s manželovou materskou od SP za august.
Možno by vedela poradiť @evittam, viem že ona sa zapája do takýchto diskusií, tak skús poprosiť ju o radu.

betka269
autor
6. aug 2018

@evittam ahoj môžem tá poprosiť o pomoc a vyjadrenie k tomu? Ďakujem

evittam
6. aug 2018

@betka269 Tak ako pise
@miriam439 . Btw.piseme to tu dookola a nielen v tejto diskusii. Staci citat.

betka269
autor
6. aug 2018

@evittam ďakujem teda, Dočítala som sa, ja sim to nerobila tak ako tam niektoré baby odporúčajú, snáď nebude problém “so subeznymi” dávkami... keďže 1.8 som bola ešte na RD a manžel je od 2.8 na MD

eeffka
6. aug 2018

@betka269 nebude ja som mala do 28matersku a za 29-31som dostala cely rodicak

nikuskatvoja
8. okt 2018

@betka269 ahoj, prosím ťa, bol problém s tým subehom?...MM šiel od 3.9 na materskú a dnes mi prišlo rozhodnutie z upsvar, že mi rodicak odnimaju až od 1.10...

betka269
autor
8. okt 2018

@nikuskatvoja tak to bolo aj u mna, manžel šiel 2.8 a rodicak mi odnali až od 1.9....cize ja som dostala za 8 mesiac rodicak a on od 2.8 matersku

nikuskatvoja
8. okt 2018

@betka269 na rozhodnutí z upsvar bolo normálne napísané, že ho odnimaju k 1.8?....mne dnes prišlo rozhodnutie, že odnimaju k 1.10...a žiadala som k 3.9

nivea777
8. okt 2018

@nikuskatvoja je to uplne v poriadku kedze rodicak sa vyplaca za cely mesiac a tym ze v septembri vznikol narok na RP,tak ho odnimaju az od 1.10.