Máte nárok na predĺžený rodičovský príspevok?
Dnes ma nasa gastro-doktorka trosku prekvapila/zaskocila, ked ma zacala presviedcat, ze by som si mala podat ziadost o predlzeny RD. Uprimne vobec ma to nenapadlo. Je pravda, ze mala ma niekolko problemov reflux 3. stupna, zapchy, caste afty (uz je obejdnana na imuno-alergo), plus jej vyskocil cukor... ale nemyslela som si, ze by sme mohli mat narok na predlzeny rodicak.
Dr. si mysli, ze mame relevantne dovody, ze sice samozrejme nic neslubuje, ale je tam vysoka sanca, ze by nam ten RP schvalili.
Tie co mate deti s refluxom, zapchami, oslabenou imunitou ci intoleranciami (afty), schvalili vam predlzeny RP?
Oplati sa mi to riesit?
Pytam sa lebo mi to fakt absolutne nenapadlo, ale je pravda, ze ak bude viac doma ako v skolke tak ten predlzeny RP pomoze aj rodinnemu rozpoctu. Len doplnky co jej mesacne kupujem nas vyjdu na 100€, plus buduce OCRky...
Dakujem vsetkym, skusim to podat, v mojom pripade nemam co stratit... je mi skor luto toho, ze ten system skor funguje tak ako funguje... a aj sa asi dost zneuziva a trpia ti, ktori by to realne potrebovali.
@lienka.7 je to o doktoroch, kt. to schvaľujú. Môjho schvaľovala gynekologicka🥴 prvý krát to hádam ani nečítala a po odvolaní to schválila. Lebo tam sa už píše od srdca, ako matka to vníma🤣
@extra ja tiež, ale viac som doma, ako v robote, robím len na 6h.
Tam nejde len o sladké ako cukrovinky, glykemiu v krvi zvyšuje ryža, cestoviny, zemiaky, strukoviny, tekuté mliečne produkty, ovocie, niektoré zeleniny, tiež stres, choroba, radosť, a mnoho ďalších faktorov... keď sa v noci budí na smäd, tak kolko vypije?
A 5,8 mala na lačno alebo po jedle? Koľko? Hodinu, dve?
@katie253 moja zje najprv maso a zeleninu z taniera. Ovocie len par druhov a aj to skor bobulove a s nizsim GI, najradsej by jedla vyvar s domacou cestovinou od rana do vecera.
V noci vypije tak deci niekedy deci a pol.
@katie253 na lacno
Skuste si kúpiť glukomero a zmerať ju. Pred jedlom a 1,5-2 hodiny po jedle. Niekoľko krát. Uvidíte podla výsledkov....
Mozno sama citi ze jej dvíha cukor hneď, tak nepreferuje prílohy a tiež sladké. Ako sa doktorka vyjadrila, že to chce "sledovať "?
Myslela som si ze po prvom roku v škôlke to bude o niečo lepšie ale sa mi zdá ze je to čím ďalej tým horšie. Som rada za našu pediatricku ze neberie nič na ľahkú váhu a posiela ju po vyšetreniach. Sama som zvedava aký bude ďalší rok v škôlke, má nastavenú liečbu od imunológa tak dúfam ze zaberie.
@katie253 objednala nas na odber
Daj potom vedieť, ako ste dopadli. Verím, ze sa to nepotvrdi....❤
@katie253 no skusim jej pomerat tak namatkovo po jedle... mam este doma glukomer, akurat dokupim pasiky. Lebo ked tak nad tym rozmyslam tak si ma teraz zneistila... a zacinam si v hlave spajat suvislosti, ale mozno len konspirujem... ale tak nezaskodi par krat odmerat cukor.
Určite, istota je guľomet. Aj pred jedlom jej zmeraj, aby si reálne videla o koľko stúpla glykemia, z akých hodnôt na aké hodnoty.
A hlavne treba merať ked žien niečo sacharidove, ako som písala vyššie.
@danielahamar moja nebola ani raz chorá ako chodils od septembra, verím, že bude pokračovať v takomto móde aj ďalej, ja chodím na 8 hodín do roboty...
@extra ja som chorého mala aj stredného, ten vyrástol z toho až v 10r.. tam mi hneď dali do 6r. predĺžený, tu mi dali len na rok, takže musím žiadať znova
Podarilo sa vám?
@lilli202 este som sa k tomu nedostala 😂 ale od vtedy pribudli dalsie zhorsene vysledky a dalsi zdravotny problem, takze to chcem aspon skusit. No kedze sme v kolotoci chorob, presuvame alergo hore dole, lebo tam musi byt zdrava a nove terminy su na mesiace, tak som na to aj pozabudla. No ked sme boli vo Feb. na odber tak gastro mi to zas pripomenula.
Ja som.podavala 18februara a ešte mi neprišlo nič na dvojičky takúto diagnózu máme deficit0,66 pozit KT roztoce plesne PC dysbalancia T a B ly,deficit B Ly 12% terapia ventolin flixotide aerius imunor medrol astma bronchiale tazka perz tc nekontrolovana IDS kombinovany deficit BLy IgA Rhinitis alergica.zaver nam dala nie je vhodne zaradit do detskeho koleg.
@lilli202 náhodou nemáte aktivovaný OP elektronicky? Lebo tam chodí rozhodnutie, ale to by prišiel email, že to tam mate
@danielahamar nemám.ako to treba aktivovat?
@lilli202 netreba, ak to nevyužívate. Príde to automaticky v papierovej forme. Ono, keď si vybavujeme OP, vtedy by ste mali dostať čítačku, ale neviem či ich ešte rozdávajú.
Podali ste?
@danielahamar neschválili
@lilli202 treba sa odvolať a doložiť nové správy, ak od tej doby nejakú sú.

@4stanka4 uplne chapem, ja robim z domu, muz robi z domu. Mame mojich rodicov, cize fakt vieme to kadejak platat ak bude treba, ale ak jej vyjde nejaky imunodeficit tak zvazim aj pol uvazku... uvidime fakt.
Ono ani teraz to nie je sranda, predsa len kombinacia reflux a zapchy je proste zacarovany kruh... snazis sa aby nebol reflux a zaroven aby ju z protirefluxovych opatreni nezapieklo ked ma problem so zapekanim je niekedy o drzku. Do toho nejaka choroba, afty a je to cele v kybli co si aj mesiac davala do symbiozy...
Do toho kazdu chvilu do nej cosi pcham, doplnky pripravky... vsetko odporucania z gastra, nie z vlastnej vole...