icon

Máte nárok na štátny príspevok pri rodičovskej dovolenke?

bednarovan
3. jún 2025

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať.
Ak som ja poberateľka rodičovského príspevku a priateľ má s.r.o.-čku kde zarába mesačne do nejakých 200€. Máme nárok na nejaký príspevok od štátu? Žijeme v jednej domácnosti s ročným bábätkom. Ak by tu bol niekto kto sa vyzná v tých príspevkoch , prípadne nejaký soc.pracovník čo poradí o čo môžem žiadať budem rada za každu radu ďakujem.

Strana
z2
rachel36a
3. jún 2025

Na nič nemáte narok, keďže vás spoločný prijem presahuje výšku životného minima...priateľ nech si nájde robotu kde normálne zarobi

balerina2025
3. jún 2025

@bednarovan prosim ta, naco kalkulujete? preco muz nomralne nepracuje a neplati si odvody ako ma. sro kde zarobi 200 euro? 🙂

martul
3. jún 2025

@bednarovan a priateľovi je načo taká s.r.o. ? Ako z toho dokáže vyžiť?!
Ahaaa, jasné, ďalší odrbávač čo nechce nič platiť do štátu.
Ty mas ešte toľko drzosti, že sa ideš pýtať na aký príspevok máte nárok?? Najbližšie bude téma akú nízku pnku mu tento štát vyplatil a aký dôchodok chudáčik má

S palicou po krížoch má nárok a nech sa normálne zamestná na 8.50 hodiny s prislúchajúcou mzdou

balerina2025
3. jún 2025
@martul

Ty mas ešte toľko drzosti, že sa ideš pýtať na aký príspevok máte nárok?? Najbližšie bude téma akú nízku pnku mu tento štát vyplatil a aký dôchodok chudáčik má

S palicou po krížoch má nárok a nech sa normálne zamestná na 8.50 hodiny s prislúchajúcou mzdou

@martul my sme stat odrbavacov. a my sme neprajnicky.

0silvia0
3. jún 2025

@bednarovan a prečo sa tvoj priateľ tak drží s.r.o.čky a nenájde si normálnu prácu s normálnym príjmom?

balerina2025
3. jún 2025
@0silvia0

@bednarovan a prečo sa tvoj priateľ tak drží s.r.o.čky a nenájde si normálnu prácu s normálnym príjmom?

@0silvia0 lebo vsak si moze kupovat na sro kopec veci 🙂 nie? a vlastne potom zaplati prt na daniach kedze si isto vykazuje dake vydavky a od toho sa odvija vyska vsetkeho.

bednarovan
autor
3. jún 2025
@martul

@balerina2025
@martul každý sa snaží nejako prežiť v našom štate tak sa starajte o seba keď už ste sa takto vypísali .😃

sense
3. jún 2025

Nie nemáte nárok na nič. Ak vám to nestačí môžeš ísť aj ty do práce, byť tri roky doma nie je povinnosť ale výsada.

martul
3. jún 2025
@bednarovan

@balerina2025
@martul každý sa snaží nejako prežiť v našom štate tak sa starajte o seba keď už ste sa takto vypísali .😃

@bednarovan Ale budem sa starať!!! Pretože ja chodím normálne do práce, platím dane a z tých mojich daní prispieva štát takýmto darmožráčom ako ste vy.
Určite doma nemáte žiadne zrkadlá, museli sa rozbiť jak ste sa do nich pozreli.

januska12323
3. jún 2025
@bednarovan

@balerina2025

@bednarovan ako môže vyžiť z 200 eur a ešte aj spraviť dieťa?? Prečo si nenájde normálnu robotu keď mu firma nevynáša?

michaelam2
3. jún 2025

@bednarovan nemate narok
Tych 200€ to je realny jeho prijem alebo oficialny a zaraba viac? Ak len oficialny tak ok, ak realny tak by som naozaj uvazovala nad inou pracou.

bednarovan
autor
3. jún 2025
@martul

@bednarovan Ale budem sa starať!!! Pretože ja chodím normálne do práce, platím dane a z tých mojich daní prispieva štát takýmto darmožráčom ako ste vy.
Určite doma nemáte žiadne zrkadlá, museli sa rozbiť jak ste sa do nich pozreli.

@martul a viete s kým komunikujete tak radšej prestaňte. Ja na vás nič zle nehovorím a mali by y ste sa naučiť chovať. Ja neviem kto by ste čo robíte akú máte minulosť áni vy to neviete tak sa chovajte ako dospelý človek. Ja som chcela vedieť len o možnostiach Ktoré štát ponúka. Presne taký ľudia ako vy s vašou pracov spaaia túto krajinu ..😃😃😃

martul
3. jún 2025
@bednarovan

@martul a viete s kým komunikujete tak radšej prestaňte. Ja na vás nič zle nehovorím a mali by y ste sa naučiť chovať. Ja neviem kto by ste čo robíte akú máte minulosť áni vy to neviete tak sa chovajte ako dospelý človek. Ja som chcela vedieť len o možnostiach Ktoré štát ponúka. Presne taký ľudia ako vy s vašou pracov spaaia túto krajinu ..😃😃😃

@bednarovan no daj teda, s kým komunikujem? Mám sa báť? Kto si ty? Napíš. Ja sa na rozdiel od teba viem chovať, chodím do práce, platím dane a nesnažím sa oklamať a odrbať tento štát. Tak mi tu ty nedávaj kázne o morálke.
Ani nevieš napísať bez chyby.

tulipanik12
3. jún 2025
@bednarovan

@balerina2025

@bednarovan nuž, niekto sa snaží prežiť v tomto štáte a niekto ho odrbať kde sa dá 😁

bednarovan
autor
3. jún 2025
@michaelam2

@bednarovan nemate narok
Tych 200€ to je realny jeho prijem alebo oficialny a zaraba viac? Ak len oficialny tak ok, ak realny tak by som naozaj uvazovala nad inou pracou.

@michaelam2 nieje to reálny príjem je to príjem na papieri ,keďže náš štát nikoho nepodporí tak to bohužiaľ takto ľudia musia robiť ...ale chceli by sme ísť do nájmu tak zisťujem co ako či nieje niečo na čo máme nárok keďže moc v tomto neviem chodiť. velmi pekne ďakujem za normálnu komunikaciu lebo mám pocit že je normálnych ľudí čoraz menej ...

balerina2025
3. jún 2025
@bednarovan

@balerina2025

@bednarovan tak odrbavate a este chcete daco od statu? za normalne povazujes odrbavanie?

bednarovan
autor
Odpoveď bola odstránená
bednarovan
autor
3. jún 2025
@balerina2025

@bednarovan tak odrbavate a este chcete daco od statu? za normalne povazujes odrbavanie?

@balerina2025 podnikali ste niekedy ? Poznáte ako to robia všetci podnikatelia ? Prečo nezačnete ? Skúste si to ! Ak nevieš poradiť nekomentuj

zooeynka
3. jún 2025

Jezis este aj verejne priznas ze odrbavate na daniach ale pytat od statu by si chcela.

michaelam2
3. jún 2025

Baby ale oni realne naozaj nemusia odrbavat. Pri sro platia odvody podla oficialneho prijmu, to je uplne legalne. A vybrat peniaze z sro sa da, je to zlozitejsie, ale su sposoby. Legalne samozrejme. Takze neviem kto by platil dobrovolne sialene odvody ako napriklad pri zivnosti, ked to ide aj inak.

bednarovan
autor
3. jún 2025
@michaelam2

Baby ale oni realne naozaj nemusia odrbavat. Pri sro platia odvody podla oficialneho prijmu, to je uplne legalne. A vybrat peniaze z sro sa da, je to zlozitejsie, ale su sposoby. Legalne samozrejme. Takze neviem kto by platil dobrovolne sialene odvody ako napriklad pri zivnosti, ked to ide aj inak.

@michaelam2 ďakujem za pochopenie ♥️

bednarovan
autor
3. jún 2025
@michaelam2

@michaelam2 vidím že sme sa pochopili

tulipanik12
3. jún 2025
@michaelam2

@michaelam2 to je síce pravda, že kopa ľudi platí odvody z minimálneho príjmu, no nežiadajú príspevky od štátu

michaelam2
3. jún 2025
@tulipanik12

@michaelam2 to je síce pravda, že kopa ľudi platí odvody z minimálneho príjmu, no nežiadajú príspevky od štátu

@tulipanik12 no ved to som aj napisala ze narok nemaju…ja som len reagovala na to ze kolko je tu komentarov ako odrbavaju system, pricom to tak v skutocnosti naozaj nemusi byt.

balerina2025
3. jún 2025
@bednarovan

@michaelam2 ďakujem za pochopenie ♥️

@michaelam2 myslim ze sa ona jasne vyjadrila :

Dnes o 14:59
@michaelam2 nieje to reálny príjem je to príjem na papieri.

jedna vec je ako je vsetko sialene nastavene, no druha je ta, ze kebyze kazdy toto robime, by som chcela vidiet, kolko penazi by bolo v statnej pokladni.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
@bednarovan viem ake je to podnikanie. a viem ze to je narocne, preto ludia idu cestou TPP, kde maju ''aspon ako take vyhody''

michaelam2
3. jún 2025
@balerina2025

@michaelam2 myslim ze sa ona jasne vyjadrila :

Dnes o 14:59
@michaelam2 nieje to reálny príjem je to príjem na papieri.

jedna vec je ako je vsetko sialene nastavene, no druha je ta, ze kebyze kazdy toto robime, by som chcela vidiet, kolko penazi by bolo v statnej pokladni.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
@bednarovan viem ake je to podnikanie. a viem ze to je narocne, preto ludia idu cestou TPP, kde maju ''aspon ako take vyhody''

@balerina2025 no takto, brala som to tak, ze je vo svojej srocke zamestnany a vyplaca si mesacne 200€. Vtedy je to uplne ok. Ak je to tak, ze prijem do firmy je 200€, a zvysok je na cierno tak to je uz ina vec. Takze neviem teraz presne ako to autorka myslela.

balerina2025
3. jún 2025
@michaelam2

@balerina2025 no takto, brala som to tak, ze je vo svojej srocke zamestnany a vyplaca si mesacne 200€. Vtedy je to uplne ok. Ak je to tak, ze prijem do firmy je 200€, a zvysok je na cierno tak to je uz ina vec. Takze neviem teraz presne ako to autorka myslela.

@michaelam2 ty si to myslela v dobrom. a mozno ona sa zle vyjadrila. nic jej nebrani ist na urad a opytat sa priamo.

januska12323
3. jún 2025
@bednarovan

@bednarovan a vy ste gdo?
Báj d vej tu si všetci tykáme tak zo seba nerob paničku podnikateľovú.

martul
3. jún 2025
@bednarovan
Odpoveď bola zmazaná

@bednarovan ak by si bola schopná prečítať pravidlá skupiny tak tam máš napísané, že si tu všetci tykáme. Ale to ty nevieš. A kydať môžeš akurát tak na svojho muža.

martul
3. jún 2025
@michaelam2

@tulipanik12 no ved to som aj napisala ze narok nemaju…ja som len reagovala na to ze kolko je tu komentarov ako odrbavaju system, pricom to tak v skutocnosti naozaj nemusi byt.

@michaelam2 ale ona to tak robí, veď si prečítaj príspevky od nej.

Strana
z2