icon

Materská 2022/2023

topanocka15
18. aug 2022

Ahojte kočky,prosím vás poradíte mi ako to vlastne je s materskou teraz. Naposledy som bola na materskej pred 14rokmi,odrobené mám,chodím do novej práce a rozmýšľam,že by som išla na 30hod.úväzok za týždeň je taká možnosť. No chcem vedieť či sa to potom mení aj tá materska či rodičovský či dostanem menej alebo normálne ako pracujúca matka aj keď pôjdem na 30hod.úväzok týždenne v práci.

mojvlk
Autor odpoveď zmazal
mojvlk
18. aug 2022

@topanocka15 závisí koľko v tej novej práci budeš do dňa nástupu na MD ako dlhšie ako 90dni bude ti vypočítaná z týchto príjmov, ako kratšie bude sa ti počítať vlaňajší rok, ak na MD nastúpiš až v 2023 je dosť možné že tvoja materská bude nižšia, keď predpokladám nižšie odvody pri skrátenom úväzku na rodicak to vplyv mať nebude, budeš mať ten vyšší

nui_concept
Odpoveď bola odstránená
veronikaszabova
18. aug 2022

@nui_concept nestacili ti zmazane komenty??? Nahlasujem

lienka.7
18. aug 2022

@topanocka15 materska sa ráta z prijmu rok pred nástupom na matetsku. Cize v roku 2023 to mas za 2022. Mozes mat úväzok aj 10% a plat 2.000€. To je rozhodujúce, výška tvojho prijmu

topanocka15
autor
18. aug 2022

@lienka.7 No super takže môžem ísť aj na menší úväzok

lienka.7
18. aug 2022

@topanocka15 samozrejme. Rozhodujúca je výška platu-teda tvoj prijem za to rozhodujúce obdobie.

lilinka88
18. aug 2022

@topanocka15 materske je 75% z vymeriavacích základov. Či pracuješ na 2,4 alebo 8 hodín denne nemá vplyv

sonulik_
24. aug 2022

Ahojte rada by som sa spýtala na materskej som bola v roku 2018 po ukončení materskej som nastúpila na RP a začala som pracovať na dohodu ako náhle skončil RP nastúpila som na TPP preto sa chcem spýtať budem mať nárok aj na materskú aj na tehotenské ?a samozrejme po materskej ten vyšší RP budem poberať alebo sa dohoda do tých 270 dní neráta ďakujem za odpovede