icon

Materská a prehliadky v Rakúsku

ivco2205
19. feb 2013

Ahojte,ak mozem tak by som mal neake otazky. Zijem s priatelkou na Slovensku. No ona pracuje v Rakusku. Je tam zamestnana. Ziadna zivnost. Platia zanu odvody,poistenie atd. To je vsetko v poriadku. No ale je tehotna v 6 tyzdni momentalne. RAdi by sme neaku radu,ako to tam riesit. Uz to ohlasila zamestnavatelovi. O dva dni ide tam ku gyndasovi na prehliadku. No ide oto ze som vela otom cital a zevraj ak chceme aby odtial brala matersku,tak vraj tam musi chodit na prehliadky pred porodom. Vraj minimalne 5x. No nevieme ci tam musi aj odrodit,alebo moze rodit aj na Slovensku. Poprosil by som VAs o neake rady ohladom toho. Vopred velmi pekne dakujem za seba aj zanu. No a ese jedna vec. Je asi 30 km od Linzu. Mohla by si najst daktora niekde blizsie?

Strana
z3
luluska29
29. júl 2014

Ahojte, mohol by mi niekto prosim poradiť. Chodila som do rakuska ku gynekológovi aj som rodila v hainburgu, ale neviem ci musim aj detskeho lekára absolvovať v rakusku?prosim poradte mi budu mi stačiť pečiatky od slovenskeho detskeho doktora do mutterkindpassu?uznaju mi potom materskú a rodinné?

vanyuci
30. júl 2014

Ahojte! Mna by zaujimalo či náhodou nemá niekto skúsenosť s wochengeld? Mna by zaujimalo za cca akú dobu pošlu peniažky na účet? Už som požiadala pred dvoma týždňami a ešte stále nič... Za odpovede vopred dakujem!

marienka1703
30. júl 2014

@vanyuci vacsinou posielaju k 10 v mesiaci,,,,,cize stale ziadas, za predchadzajuce obdobie, to znamena, ze 1.augusta posles Antrag za jul a budes ho mat do 10 augusta vyplateny,,🙂

vanyuci
30. júl 2014

@marienka1703 Ďakujem pekne za odpoved! 🙂 Som si vyziadala dvojtyždnovú sumu,v polovici mesiaca. V sva povedali, že je to možné aj tak a nemusím mesačne žiadat. Tak si ešte trošku počkám. Snáď mi v poriadku nabehnú na účet. 🙂 Ďakujem ešte raz za odpoveď!

marienka1703
30. júl 2014

@vanyuci ano, niekomu posielaju aj po dvoch tyzdnoch,,, no tak do tych 10 dní by si to mala mat🙂

vanyuci
11. aug 2014

@marienka1703 dnes uz 11-ho a este stale nic, zacinam uz byt nervozna ci je vsetko v poriadku, asi im zajtra uz zavolam... :(

silwije
5. máj 2015

Ahojte 🙂 Pracujem v Rakusku, sezonne prace, letna a zimna sezona. Zaujima ma, kolko musim mat odrobene, aby som mala narok na matersku dovolenku, ktoru by som poberala z Rakusku? Citala som, ze tu musim absolvovat prehliadky u gynekologa v Rakusku. Ale diskusia tu je pisana z roku 2013, zmenilo sa nieco? alebo ako to cele funguje? viete mi napisat? Dakujem 🙂

allena37
19. apr 2016

Ahoj je tady někdo kdo umí poradit i češce....Jsem na uřadu práce v ČR nyní si mě manžel bude přihlašovat pod své zdravotní půjdu s dcerkou za ním do Rakouska , kde on má trvalý pobyt a nám ho zde zřídí také.. pracuje tam 8 měsíců a já se ptám pokud tam najdu práci kolik měsíců musím odpracovat pokud bychom chtěli druhé, aby jsme měli na vše nárok. Práci zatím nemám ale něco sháníme má nárok na nějaký doplatek než mu budu moci pomoct s nájmem.. prosím o jakékoliv info a prosím hodné lidi, kteří umí poradit. 🙂

freepistek
4. dec 2016

@lilinka77 ahoj môžme sa dako spojiť.chcela by som sa spýtať .čítala som vás príspevok ale z 2013.Ale to nevadí

Strana
z3