Materská a rodičovský príspevok sa vyplácajú súčastne?
S manželom plánujeme začať so snažením asi toto leto.. Už dlhšiu dobu si tu pozerám krasnučke bábätká, drobné vecičky ktoré mamičky kupujú do výbavičky a čítam tunajšie príspevky ohľadom pôrodu .. snaženia výchovy a tak dalej... Viackrát som tu čítala aj otázky typu aka výška materskej , aká výška rodičovského.. ale som nad tým uvažovala ako to vlastne je či sa materská vypáca prvé tri roky a od 3 rokov nastupuje rodičovský alebo sa vypláca rodičovský s materskou súčastne len materská končí dovršením 3 roku dieťatka... A aká jej vlastne výška ??? 😲
Ja viem že je to blbá otázka a všetko sa dá vygoogliť ale ja som to už hladala .. no dakde tak napísané na druhej stranke zase inak ... že ja už fakt neviem.. ˇVopred ďakujem za všetky odpovede 😉
@buchticka28 dostanes za cely marec v aprili
@crazy17 ked nastupis na matersku v 2016, tak sa rata za 2017. Zjednodusene to ber ako 70 % hrubeho prijmu, inac sa to rata ako tvoj hruby prijem na vyplatnej paske delenopocet odpracovanych dni (ak si PN, to sa nerata do prijmu ani do dni), ziskas denny vymeriavaci zaklad, z toho 70 % (je maximalny urceny, takze matersku z 5000 eur nemozes mat vacsiu ako niekto z 1800), krat pocet dni v mesiaci aj vikendy sa rataju.
Ahojte mamicky chcem sa spytat ci uz Van prisiel na ucet matersky prispevok pretoze chodi kazdy mesiac 13 a dnes son nic nedostala take ako van uz bol poslany na ucet???
ahojte, chcela by som sa spytat ak materska konci 30.1. a od 31.1. zacne rodicovska, dostanem rodicak aj za januar? alebo pomernu cast? Dakujem🙂
Ahojte chcem sa opytat, co vlastne budem mat za mesiac marec ak mi materska koncila 1.3.2018 a rodicovsky zacal 2.3., to uz matersku za februar v marci nedostanem, uz mi pride do 20.marca len rodicak?
Ahojte baby 🙂 Mne skončila rodičovská minulý mesiac 22.8.neviete ci sa rodicak vypláca pozadu ci dostanem teraz v septembry lebo zatiaľ mi nič neprišlo výplatu ešte nedostanem až na budúci mesiac ☹
@martina2550 ano, pozadu. Teraz za august
Tak potom to nechápem preco mi nič neprišlo sestra už rodicak v piatok mala a ja nič som z toho zúfalá lebo nemám tento mesiac žiadny príjem nevieš na koho sa treba obrátiť
@martina2550 na urad prace
Možno na mňa zabudli skúsim zájsť na úrad práce ďakujem majusqa77
@martina2550 Chodia ti peniaze na účet alebo na adresu? Pridavky ti tiež neprišli? Btw.mala si povinnosť nahlásiť kde sa dieta nachadza po dovŕšeni troch rokov.

Baby chcem sa opytat..ked matka nezije zo svojim synom a pobera rodicovsky moze mat problemy z toho?