icon

Materská a živnosť: Ako to funguje spolu?

15. apr 2026

Ahojte, ako je to teraz kebyže idem na materskú? Mám zamestnanie a aj živnosť, na živnosti zarobím viac ako v zamestnaní akurát tam mám nárazové roboty, neviem ktorý mesiac koľko práce príde. Každopádne zo zamestnania by som chcela ísť na materskú, ale živnosť si chcem nechať a pokračovať pokiaľ to budem zvládať popri dieťati (keď zvládam popri práci, verím tomu že sa to bude dať).
Ako to je s materskou? Dostanem niečo keď budem mať aktívnu živnosť? Môžem faktúrovať? Som paušálistka čiže účtovníctvo nevediem.

sweet20
15. apr 2026

Matersku budes mat aj zo zivnosti aj z tpp.. sa ti to spocita ak poistenie socialne bezi 270 dni

autor
15. apr 2026
@sweet20

Matersku budes mat aj zo zivnosti aj z tpp.. sa ti to spocita ak poistenie socialne bezi 270 dni

@sweet20 aha, tak nemusím pozastavovať?

sweet20
15. apr 2026
@anonym_autor

@sweet20 aha, tak nemusím pozastavovať?

@anonym_autor preco pozastavit? Kvoli materskej?

autor
16. apr 2026
@sweet20

@anonym_autor preco pozastavit? Kvoli materskej?

@sweet20 áno.. v minulosti to tak bolo že musela byť postavená

sweet20
16. apr 2026
@anonym_autor

@sweet20 áno.. v minulosti to tak bolo že musela byť postavená

@anonym_autor nie, ja mam zivnost a zaroven aj firmu a nic take som nemusela robit.. mozno niekto iny poradi nieco ine, no ale zavolala by som na socialku pre istotu, pre pokoj v dusi

autor
16. apr 2026
@sweet20

@anonym_autor nie, ja mam zivnost a zaroven aj firmu a nic take som nemusela robit.. mozno niekto iny poradi nieco ine, no ale zavolala by som na socialku pre istotu, pre pokoj v dusi

@sweet20 Ďakujem moc

anonym_21ef5e
16. apr 2026

Riešili sme to ale čo úrad to iné info. Pre istotu sa informuj. Ale čo viem, tak živnosť prerušiť nemusíš, odvody nemusíš platiť a čo sa týka toho do akej miery môžeš pracovať tak tam sa názory líšia. Vo všeobecnosti to zakázané nie je.