Materská dovolenka po návrate zo zahraničia
Dobry den, mam odpracovane 2 roky v zahranici(holandsko), pred tyzdnom sme sa s priatelom dozvedeli ze budeme rodicia a moja otazka je ci mi vznika nejaky narok na matersku dovolenku a rodicovsky prispevok na Sk, pretoze vsetky vysetrenia budem mat v holandsku ale rodit chcem na Sk, som prvorodicka a nemam skusenosti s takymito vecami 😄 dakujem pekne za kazdu odpoved
@ervenka ono to je v podstate jedno, pretoze lekara, skolku v buducnosti bude mat na sk, takze si dost dobre neviem predstavit preco by mala madarska republika vyplacat nejake davky zene, muzovi to je ok, kedze pracuje a odvadza dane madarom, ale zena nie... ju len zaujima, ze teda 80 eur a 203 je rozdiel...a preco by mala dostavat nizsie davky, ked na slovenku pracovala a pracovat bude, je tam poistena atd...
@maciatkolulu ty si napisala- teraz ked oznamila na uprsv, ze dieta sa vacsinu casu zdrziava v zahranici- ona sama si vyrobila problem. NEch uvedie veci ako su naozaj, a bude po probleme... KEd clovek povie tak, potom zase inak, ani kompas nevie, kde je sever. 😉
@ervenka nuz, zial skor tovidim tak, ze lepsie je klamat.... Ved oni tam su uz styri roky a jej muz tam robi a nikoho to nijako netrapilo, inak na ich skodu, kedze pridavky su tam vacsie... A rodicak jednoznacne nema nic spolocne s prijmom otca, ale matky, ktora pracovala a aj bude pracovat na sk, takze je to na hlavu, kebyze sa chce nejako obohatit, ale nie, tak co uz
Zdravim chcela by som sa opytat , ako to je., kolko mesiacov musim mat odrobenych (som v Holandsku) aby som mala narok na matersku . Dakujem 😇

@maciatkolulu no to je pekne, ale ide aj o to kde a co robi dieta. VEd sama dala uradom informaciu, ze sa dieta viac zdrziava v Hu ako na SVK. A teraz pises,ze dieta je viac v BA. Bude to mat asi zlozite...