icon

Materská po 34-och týždňoch

lucinkkaa
19. aug 2020

Ahojte, keď mi 34 týždňov chodí materská tých 75% z hrubej mzdy, po tých 34 týždňoch je to koľko? A môžem sa potom aspoň brigádne zamestnať?

e1i
19. aug 2020

@lucinkkaa po materskej máš rodičak 370 eur

lucinkkaa
autor
19. aug 2020

@e1i Tak to nič moc

lucka_ke
19. aug 2020

popri rodičovskom príspevku môžeš normálne pracovať a dieťa môže byť v jasličkách/škôlke

mogaa
19. aug 2020

@lucinkkaa a koľko si čakala? o dieťa sa má starať rodič, nie štát

lucka_ke
19. aug 2020

ľuďom sa aj 500 bude zdať málo... ja som mala pri synovi 160 a ešte som nesmela popri poberaní RP pracovať

damtiporiti
19. aug 2020

@lucinkkaa zamestnať sa môžeš a k tomu máš nárok aj na rodičák. Čo by ste ešte všetko nechceli. Že nič moc 🤦‍♀️

sense
19. aug 2020

Ak ti je to nič moc, dám číslo účtu kľudne mi to môžeš poslať.

Štát nie je povinný ti financovať dieťa, je to príspevok čiže štát len prispieva. Na to sú rodičia a takisto ti nikto nebráni pracovať

lucinkkaa
autor
Autor odpoveď zmazal
lucinkkaa
autor
19. aug 2020

@sense
@damtiporiti
Ja to beriem z toho hľadiska ze som s malým sama, preto som napísala nič moc, ale samozrejme je to lepšie ako nič, mam jedine šťastie že si nemusím platiť nájom, ale sú matky čo ostanú na dieťa úplne samé a neviem si v tom prípade predstaviť ako si platia nájom a ostatné veci, a hlavne mam pocit ze po tejto "corone" išlo všetko hore.

marryen
19. aug 2020

@lucinkkaa buď rada že toľko ja som mala 190 e a som tu! 😉 práveže teraz je rodičák celkom slušný, nato, že môžeš byť doma 3 roky... a áno, pracovať môžeš normálne, budeš mať aj plat aj rodičák.

lucka_ke
19. aug 2020

matky čo sú s deťmi samé majú ešte výživné

lucinkkaa
autor
19. aug 2020

@marryen je to slušne keď to porovnám keď som pracovala kedysi v jednej stávkovej kancelárií mala som výplatu 430🙈a to som pracovala normálne na tpp.. Čiže áno

marryen
19. aug 2020

@lucinkkaa to áno, ja aj teraz poznám ľudí čo zarobia niečo málo nad 500 ..a to vstávajú ráno o 4.00. Keď si zrátaš náklady na cestu atď.. tak je na tom výhodnejšie matka, čo je doma. A doma je doma, čo si budeme hovoriť 😉

sense
19. aug 2020

@lucinkkaa tak každé dieťa má aj otca alebo sploditela čiže ma nárok aj na výživné... No a ta co je sama pôjde do prace a nie sedieť doma tri roky aj keď áno sú také co budu radšej vyplakavat ako sa stať nestará, aj keď ten štát ju nenúti mat dieťa... A byť tri roky doma je nie povinnosť ale výsada....
A sú ľudia kt potom čo odrážajú náklady na cestovné im neostane ani toľko príp toľko a tiež musia všetko platiť...

lucinkkaa
autor
19. aug 2020

@sense otca má ale nie zapísaného, čiže výživné nedáva ale to už je zas iná téma to tu rozpisovať nebudem. Neplánujem sedieť doma na zadku, ja už sa do práce teším lebo ma práca baví, len som sa chcela informovať koľko to je lebo všade som sa len dočítala co sa týka tých 75% z hrubej mzdy a potom už nič.. Takže ďakujem za info

lauriema
19. aug 2020

@lucinkkaa Ahoj, ved rodičak šiel hore. To buď rada ze už je taky aspon😀😀😀Aj mne už končí materská, prechádzam na rodičak, ale od októbra idem späť do prace.

lucinkkaa
autor
19. aug 2020

@lauriema mne konci v januári tiež sa chystám, nevedela som koľko bol pred tým, nikdy som to nejak neriešila, som si hovorila ze mam čas ešte 😀

lauriema
19. aug 2020

@lucinkkaa Jaaaj to si ja stále takto... Ze sak ešte čas cas a potom šuch a zrazu čas už není 😂

lucinkkaa
autor
19. aug 2020

@lauriema tak nejak😀👌