Materská po 34-och týždňoch
Ahojte, keď mi 34 týždňov chodí materská tých 75% z hrubej mzdy, po tých 34 týždňoch je to koľko? A môžem sa potom aspoň brigádne zamestnať?
popri rodičovskom príspevku môžeš normálne pracovať a dieťa môže byť v jasličkách/škôlke
ľuďom sa aj 500 bude zdať málo... ja som mala pri synovi 160 a ešte som nesmela popri poberaní RP pracovať
@lucinkkaa zamestnať sa môžeš a k tomu máš nárok aj na rodičák. Čo by ste ešte všetko nechceli. Že nič moc 🤦♀️
Ak ti je to nič moc, dám číslo účtu kľudne mi to môžeš poslať.
Štát nie je povinný ti financovať dieťa, je to príspevok čiže štát len prispieva. Na to sú rodičia a takisto ti nikto nebráni pracovať
@sense
@damtiporiti
Ja to beriem z toho hľadiska ze som s malým sama, preto som napísala nič moc, ale samozrejme je to lepšie ako nič, mam jedine šťastie že si nemusím platiť nájom, ale sú matky čo ostanú na dieťa úplne samé a neviem si v tom prípade predstaviť ako si platia nájom a ostatné veci, a hlavne mam pocit ze po tejto "corone" išlo všetko hore.
matky čo sú s deťmi samé majú ešte výživné
@lucinkkaa tak každé dieťa má aj otca alebo sploditela čiže ma nárok aj na výživné... No a ta co je sama pôjde do prace a nie sedieť doma tri roky aj keď áno sú také co budu radšej vyplakavat ako sa stať nestará, aj keď ten štát ju nenúti mat dieťa... A byť tri roky doma je nie povinnosť ale výsada....
A sú ľudia kt potom čo odrážajú náklady na cestovné im neostane ani toľko príp toľko a tiež musia všetko platiť...
@sense otca má ale nie zapísaného, čiže výživné nedáva ale to už je zas iná téma to tu rozpisovať nebudem. Neplánujem sedieť doma na zadku, ja už sa do práce teším lebo ma práca baví, len som sa chcela informovať koľko to je lebo všade som sa len dočítala co sa týka tých 75% z hrubej mzdy a potom už nič.. Takže ďakujem za info

@lucinkkaa po materskej máš rodičak 370 eur