icon

Materská po skončení pracovného pomeru

juliettka18092010
21. jan 2013

Baby, k 31.12.2012 som ukončila pracovný pomer, žiaľ do 8 mesiacov, čo je tuším ochranná doba neporodím, keďže ešte teraz 21.1.2013 nie som tehotná. moja otázka znie, kedy budem mať nárok na materskú, musím zase odpracovať 270dní? niekde som čítala, že je možné sa zamestnať iba na 1 deň. poraĎte, lebo zvažujem, či zostať tehu alebo nie. malý má teraz 1 rok

Strana
z3
zalka
7. mar 2013

@zuksa v SP zavádzajú a klamú, neber do úvahy ich vyjadrenia.
V pohode budeš celé tehu v OL ... takže aj keby si dnes nestihla ísť na PN tak ty môžeš ísť kedykoľvek do nástupu na MD.

zuksa
7. mar 2013

noo ja som bola sokovana hned s prichodu lebo som doniesla pnku a kedze moja byvala firma ma mzdovu uctaren v martine mam si zobrat svoju pnku a zaniest si ju do martina.... 😠 😠 😠 s tym som nesuhlasila tak mi ju na vela vela zobrala ze mi to teda odosle... a s tou materskou ma zmiatla uz uplne... stale som s toho dako mimo. ci mam alebo nemam narok na matersku...

zalka
7. mar 2013

@zuksa no čo sa týka PN .. mala si si radšej ty sama poslať do MT tú PN na tamojšiu pobočku SP , nikdy nevieš kde ju zapotrošia .. a príde TI PN o mesiac dva neskôr ... to vieš nepáči sa im ked ludia sa snažia vydrbať zo systémom ....
detto prechodky .. tiež treba posielať na SP v mieste sídla firmy kde bol človek zamestnaný ...

A nárok na MD máš ... Exkolegiňu presviedčali, že nárok na MD nemá .. abola v 5 mesiaci ked jej končilo poistenie ... :D

zuksa
7. mar 2013

@zalka tak prechodky mam teraz posielat do martina???? pane boze toto je system... no ja som chodila do prace tu v bb... ale hlavne sidlo firmy je v martine aj mzdarku mame tam... hmmm no a to teraz akoze keby mi prisla kontrola tak s martina 😀 😀 ??

zalka
7. mar 2013

@zuksa tak zrejme hej ... ale podla mna lepšie je prechodku poslať tam kde je sídlo fy ... a mimochodom pýtajú sa to furt ked donesiem prechodku či fy mala sídlo tu abo inde ... tak načo komplikovať život a navyše ak chceš PN včas tak aj tú prechodku musia mať v SP bajoško do 4tého v mesiaci .

zuksa
7. mar 2013

@zalka juj ale si ma potesila ze narok na matersku mam 🙂 hmm no dobre tak posielat do martina 😀 som sa tej panej spytala ze keby moja firma mala sidlo niekde v nemecku a aj mzdarku by mala firma tam tak ci by osm si to musela ist odniest tam.... pani sa tvarila ze ma nepocuje 😀

zalka
7. mar 2013

@zuksa pre istotu si rob z toho kopie ... ale originály zasielaj do MT: ... a to vieš čo najviac sťažiť podmienky ... pre ludí .. tak mi príde dnes SP a jej správanie sa k ludom

zuksa
7. mar 2013

@zalka oki oki velmi pekne dakujem za radu 🙂

zalka
7. mar 2013

@zuksa nie je začo

zuzula68
13. mar 2013

ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu - informáciu, mala som teraz v marci nastúpiť po 2 deťoch do práce , ale teraz týždeň pred nastupom mi oznamili, že mi dávajú výpoveď k 1.4.2013, vo firme som zamestnaná od r.2000, na podporu nárok mám tomu všetkému rozumiem, len rozmýšlame teraz ešte nad jedným bábom, (plánovali sme ho až neskôr, ale teraz sa mi asi nepodarí tak rýchlo zohnať novú prácu) budem mať potom nárok na MD???? a dokedy by som musela asi cca otehotnieť ak ano??? Ďakujem veľmi pekne za radu 🙂

Strana
z3