Materská po troch mesiacoch
Ahojte je to pravda ze žena ktorá začína 4 ti mesiac môže ísť už na materskú? Kamoška mi spomínala ale nikde o tom nič neviem nájsť 🙄
Skor myslela tehotenske ktore mas od 13tt ukoceneho ale ani to nieje 4 mesiac😂
Nemyslela náhodou že ak pracuje a spĺňa podmienky môže dostavať tehotenskú dávku?
Nieeee Cosiiii to je riadna hlúposť! Po prvé na materskú môžeš ísť ak si odpracovala neviem koľko presne dni treba pozrieť stránku Soc. Poist. Ak nemáš odpracované nastupis po pôrode na RD.
Tiež mi to bolo divne, stále hovorila ze po novom to je tak ze keď žena už nemá to rizikové obdobie tie 3 mesiace tak potom už ide na materskú 😄
Ale ja si myslím ze myslela iné len to zle povedala 😄🤣
Tehotenskú knižku môžeš tak dostať 😃
Nie od ukončeného 13tt ma žena nárok na tehotenske, ale musí spĺňať podobne podmienky ako pri materskej. Na matersku môže potom žena nastúpiť 6 až 8 týždňov pred očakávaným dňom pôrodu ak ma taktiež splnené určite podmienky
@lenuska9999 tak asi myslela to 🙄
@nnnuuunnn asi ano🤣
Materskú môžeš mat 6 až 8 týždňov pred termínom teda podat si či máš narok nanu ju poberať … pokial všetko splnas čo máš …od 13tt máš narok na tehotenské aj to musíš určite veci spĺňať treba si naštudovať na stranke soćialnej poisťovni je všetko pekne popísané kedy máš narok na všetko …

nie, kamoska trepe